Nick beleeft droomdag als ‘roadie ad interim’ voor Brihang: “Stagediven samen met Brihang is echt wel het toppunt”

Een watertje halen, het podium helpen opbouwen, materiaal versleuren, zweet wegvegen en zelfs stagediven. Niets was te veel gevraagd voor Nick Vandierendonck (27) uit Knokke-Heist. Hij mocht dankzij een wedstrijd van Studio Brussel voor een dag ‘roadie ad interim’ zijn van de West-Vlaamse rapper Brihang bij zijn optreden donderdagavond in de Dance Hall op Pukkelpop 2024. Dat werd voor Nick een onvergetelijke dag. “Ik denk niet dat er vlug iets dit zal kunnen overtreffen.”

Dat het optreden van Brihang op Pukkelpop 2024 – tien jaar na zijn eerste optreden op hetzelfde festival – onvergetelijk zou worden, was al zo goed als zeker. En daar heeft onder andere Nick Vandierendonck (27) uit Knokke-Heist zijn steentje aan bijgedragen. Woensdag, de dag voor het optreden lanceerde de West-Vlaamse rapper, ook wel gekend als Boudy Verleye samen met de radiozender Studio Brussel een oproep. Hij was namelijk op zoek naar een ‘roadie’, die hem donderdag 15 augustus kon ondersteunen voor zijn grootste show tot nu toe op het festival Pukkelpop. (Lees verder onder de video)

Nick Vandierendonck werd geselecteerd uit de honderden sollicitanten en fans, die op de oproep reageerden. Met zijn sollicitatiebrief wist hij Brihang te overtuigen. Met mijn 1m93 heb ik de ideale lengte om een paraplu over je te dragen tegen de regen of een parasol tegen ‘t zunnetje. Als mede Knokke-Heistenaar versta ik perfect alle instructies in dat zeemzoet tussentaaltje. Ik ben reeds voorzien van een Droomvoeding-pet om niet uit de toon te vallen met de rest van de crew én ik heb geen gêne om je helehans in te smeren met zonnecrème of alle steentjes uit je schoen te halen!

“Woensdagavond kreeg ik een bericht dat ze me de dag erop om 15.30 uur in Limburg aan het festivalterrein verwachtten”

“Heel wat vrienden hadden de oproep naar mij doorgestuurd, maar ik had die natuurlijk zelf ook al gespot. Ik heb er wel even moeten over nadenken over hoe ik mezelf in de kijker zou zetten. De cliché’s wilde ik vermijden, vandaar het idee van de parasol en dat is me blijkbaar ook gelukt, want woensdagavond kreeg ik een bericht dat ze me om 15.30 uur verwachten in Limburg aan het festivalterrein”, vertelt Nick.

Fan van ‘t eerste moment

Nick is al fan van Brihang van ‘t eerste moment. “Ik heb hem nog zien optreden in het lokale jeugdhuis voor hij tien jaar geleden De Nieuwe Lichting van Studio Brussel won. Daarna begon hij te groeien en moesten we met onze groep vanuit Knokke-Heist afzakken naar De Vooruit in Gent of Brussel waar hij nog het voorprogramma was voor Het Zesde Metaal. Ondertussen denk ik dat ik hem al een 20-tal keer gezien heb. Van zodra hij op een festival staat, zakken we af naar zijn podium.”

Als we aan de kenner moeten vragen wat het beste festival dan was, moet hij niet lang twijfelen. “Dat was toch zijn optreden vorig jaar hier op Pukkelpop. Het was toen de enige festivalshow van die zomer, hij had ook al wat liedjes mee van zijn nieuwe album. En in de zaal voelde je een zekere sfeer van trots, trots op onze West-Vlaming en hoe hij zelfs in Limburg zoveel volk kan aantrekken met zijn tussentaal.”

Avontuur als roadie

Het avontuur begon voor Nick pas echt donderdagnamiddag. Het eerste werk was Brihang oppikken met een busje. “We hadden elkaar al eens kort gezien, maar nu was onze eerste deftige ontmoeting”, gaat Nick verder. “Hij stelde me erg op het gemak en betrok me bij het babbelen met de crew. Nog niet alles lag vast, maar ik heb de hele dag op me laten afkomen. Her en der heb ik wat geholpen met de crew. Ik was nog nooit eerder op de backstage van een festival geweest en dat is toch zalig om te zien wat een machine die ploeg van Brihang is. Als publiek zie je gewoon Brihang, de artiest. Maar met 17 werken ze zo hard en verloopt de opbouw supervlot. Die zijn perfect op elkaar afgesteld en vandaag mocht ik de 18de werkkracht zijn.”

“Dat laatste half uur voor het optreden begon, kwamen de zenuwen toch wel wat opspelen”, geeft Nick toe. “Na het optreden van Coely zie je de tent leeglopen en dan zie je in het uur erna met mondjesmaat de mensen terugkeren tot die tent uiteindelijk echt bomvol staat. Dat geeft toch wat stress. Zeker ook omdat er een aantal vrienden op de eerste rij stonden en regelmatig mijn naam scandeerden”, lacht Nick.

Eenmaal het optreden zelf begon, viel de stress voor Nick weg en was het puur genieten. Brihang maakte indruk op iedereen deze keer niet met vlammenwerpers, maar met zijn eigen superkracht, namelijk West-Vlamingen. “Hello Pukkelpop, not every body is from Belgium so I will say this in English. Normally I have flame throwers, but yeah today not. Maar we hebben wel West-Vlamingen”. Wat gevolgd werd door een uitzinnig geroep. “West-Vlamingen zijn toch veel spectaculairder dan vlammenwerpers”, stoeft Brihang nog.

“Normally I have flame throwers, maar vandaag heb ik West-Vlamingen”

Halfweg de show kwam Nick voor het eerst het podium op voor een indrukwekkende volgelopen Dance Hall op Pukkelpop. “Ja, misschien had je het wel gezien, een oproep voor een nieuwe roadie. Er waren veel sollicitaties, maaaaar we hebben iemand gevonden. Hij is al de hele dag mee op schok met ons, niet betaald. Het is totaal geen slavernij”, grapt Brihang op zijn eigen stuntelige manier. “Hier is Nick, de roadie!”

Stagediven

“Tijdens het eten hadden we wat nagedacht over wat we konden doen tijdens de show. Brihang stelde me zelf de vraag: ‘Wil je met mij stagediven?’. Mijn antwoord was natuurlijk een volmondige ‘ja’. Het was mijn eerste keer dat ik mocht stagediven en dan direct samen met Brihang, dat is zalig. Moeilijk is het niet, maar het was vooral opletten dat je op het juiste moment springt en hopen dat er genoeg handen zijn om je te dragen.”

“Ik zou deze dag direct opnieuw doen, dit was voor mij absoluut geen slavernij, laat mij maar flesjes water halen”

“Ik wist ongeveer waaraan ik me moest verwachten. Zo heb ik tijdens het optreden ook wat foto’s genomen met de telefoon van Boudy zelf. Het hele ‘Brihangs zweet van zijn voorhoofd vegen met een doekje’ was een van zijn improvisaties en daar ga ik maar al te graag in mee. Ik denk niet dat er onmiddellijk iets zal zijn dat deze ervaring kan overtreffen. Ik moest me ook geen zorgen maken om de herinneringen achteraf, want iedereen was constant bezig met het maken van foto’s en video’s. Nu kon ik volledig en van alles genieten. Deze dag zou ik direct opnieuw doen. Dit was voor mij absoluut geen slavernij, laat mij nog maar flesjes water halen”, grapt Nick.

The post Nick beleeft droomdag als ‘roadie ad interim’ voor Brihang: “Stagediven samen met Brihang is echt wel het toppunt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verschillende bedrijven organiseren benefiet voor Het Ventiel: “Jongdementie moet onder de aandacht blijven”

Op vrijdag 11 oktober organiseert Ventilair Group uit Kuurne een benefiet voor Het Ventiel, de buddywerking voor personen met jongdementie. De Festival Tour – Around The World wordt een geanimeerde sneukeltocht op de bedrijvenzone Kortrijk-Noord, met start en aankomst bij Ventilair Group. Daar zal een heuse festivalsfeer heersen, inclusief optredens. De gemeente Kuurne en een aantal bedrijven van het bedrijvenpark

Lees meer »

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »

Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau

Het schoolrestaurant De Brug van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert heeft de prestigieuze Innovation in Catering Award van Gault & Millaut gewonnen. Maandag werd de prijs op de mooie site van Maison de la Poste in Brussel uitgereikt.
The post Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lugubere vondst: twee lichamen aangetroffen naast maïsveld in Duitsland

In het Duitse Gronau, net over de grens bij het Nederlandse Enschede, zijn zondag twee lichamen gevonden die begraven lagen in een maïsveld. Het gaat om twee mannen. Ze werden ontdekt toen een hond die er werd uitgelaten een laars had opgegraven. Twee vrouwen die de hond uitlieten zagen vervolgens een lichaam en alarmeerden de politie.

Lees meer »