Nele en dochter Romy nemen delicatessenzaak ’t Fijn Beleg over in Wingene: “Unieke kans die we niet konden laten liggen”

Enkele maanden terug beslisten Toni Verbeke en Cathérine Holvoet, de vorige uitbaters van de broodjes- en delicatessenzaak ’t Fijn beleg in de Oude Bruggestraat in Wingene, om met pensioen te gaan. En kijk: amper twee maanden later is er al een overnemer. Nele Vanneste (40) en dochter Romy Lannoo (17) heropenen de zaak op woensdag 21 augustus. “We hebben het allemaal beslist in 1-2-3”, lacht Romy, die nu nog een hotelopleiding volgt in Ter Groene Poorte.

‘t Fijn Beleg is al jaren een succesvolle zaak in Wingene, gekend om zijn kaas en kaasschotels, belegde broodjes, tapasplanken, geschenk- en ontbijtmanden, verrassingsbroodjes en koffiekoeken. “Het is eigenlijk toevallig dat we op Facebook ontdekten dat er voor ’t Fijn Beleg een overnemer werd gezocht”, vertelt Romy. “Daar moest ik niet lang over nadenken. Het is immers altijd al mijn droom geweest, om een eigen winkel te openen. Dit is dus een unieke kans. Ik moet nu alleen nog mijn laatste jaar hotelopleiding afwerken. Gelukkig krijg ik hulp van m’n moeder Nele, zodat zij de winkel kan runnen terwijl ik studeer.”

Jonger publiek

Nele en Romy willen de lijn van hun voorgangers Toni en Cathérine voortzetten. “We veranderen niets aan het concept”, vertelt Nele Vanneste. “We gaan wel proberen een jonger publiek aan te spreken, door binnenkort ook cocktails en mocktails te verkopen. Dat valt prima te combineren met een tapasplank of een kaasschotel.”

Of ze niet zenuwachtig zijn, vermits geen van beiden ervaring hebben met het runnen van een delicatessenzaak? “Het zorgt wel voor een portie gezonde stress”, geeft Nele Vanneste toe. “Het is toch wel een heel avontuur. Maar we zijn al enkele weken aan de slag om alles op tijd in orde te krijgen.” Van woensdag 21 tot zondag 25 augustus zijn er voor elke klant gratis proevertjes. Tijdens het weekend wordt er ook cava en mocktails geserveerd.

’t Fijn Beleg ligt aan de Oude Bruggestraat 34a in Wingene. Info: 051 770 424 – Info: www.tfijnbeleg.be (site nu nog in onderhoud)

The post Nele en dochter Romy nemen delicatessenzaak ’t Fijn Beleg over in Wingene: “Unieke kans die we niet konden laten liggen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis Dolce Vita uit de startblokken met nieuwe kernleden: “Ook wel nieuwe activiteiten”

Eind mei zag de toekomst van het Oostnieuwkerkse jeugdhuis Dolce Vita er niet bijzonder rooskleurig uit. De kern – zeg maar het bestuur van het jeugdhuis – was dringend op zoek naar vers bloed. Ter gelegenheid van de avondmarkt werd een affichecampagne opgezet met het doel nieuwe kernleden te werven. Die campagne leverde ondertussen resultaat op. De eerste grote activiteit

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

De dennenprocessierups rukt op, maar waarom is het diertje een probleem? En wat doe je als je één tegenkomt?

Niet alleen de eikenprocessierups kan veel overlast meebrengen met zijn vervelende brandharen, ook zijn zuidelijke neefje, de dennenprocessierups (Thaumetopoea pityocampa), kan je veel jeuk en irritatie geven. En die rups is door de klimaatverandering aan een opmars naar het noorden bezig. Zijn volgende stop: België. Bioloog Wietse Chanet legt alles uit wat je moet weten over deze mogelijk nieuwe invasieve

Lees meer »

Trucker vrijgesproken voor vluchtmisdrijf na aanrijding van tuinmuurtje in Veurne

Een trucker werd in de politierechtbank vrijgesproken van vluchtmisdrijf nadat hij tijdens het manoeuvreren in de straat een tuinmuurtje had aangereden in Veurne. P.F. had na het ongeval wel aangebeld, maar er was niemand thuis. Hij verwittigde zijn werkgever die op zijn beurt de politie niet meer belde. De man kreeg wel nog een geldboete van 400 euro, de helft

Lees meer »