LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president veroordeelt ‘pogrom’ op Westelijke Jordaanoever – Vredesoverleg volgende week verder in Caïro

De onderhandelingen over een wapenbestand tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas in de Gazastrook zullen worden voortgezet in de Egyptische hoofdstad Caïro na een “constructieve” gespreksronde deze week. Dat melden bemiddelaars vrijdag in een verklaring. De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een aanval van Joodse kolonisten tegen het Palestijnse dorp Jit, op de Westelijke Jordaanoever, veroordeeld. Hij noemde de aanval een “pogrom”. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Minstens vijf doden bij Israëlische aanvallen in Syrië – VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »