De jongste voetbal-CEO van Europa is een Belg: Michiel Beeuwsaert (21) moet Zulte Waregem naar eerste klasse loodsen

Michiel Beeuwsaert is 21, woont nog thuis, en is sinds deze zomer de jongste voetbal-CEO van Europa. Hij moet Zulte Waregem weer naar eerste klasse brengen. Wie is Beeuwsaert en hoe is de club bij hem beland? “Op zijn tiende zat hij al mee in de kleedkamer.” 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Snelheidsduivel knalt met andermans Porsche op BMW in zone 30 in Zemst: bestuurder vlucht te voet en laat drie gewonden achter

In de Armstraat in Zemst zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een Porsche Cayenne knalde er op een BMW. De bestuurder van de Porsche negeerde daarbij de voorrang van rechts. Hij vluchtte vervolgens te voet weg. Opvallend: volgens twee passagiers leerden ze de bestuurder kennen op het festival Voodoo Village.

Lees meer »

LIVE VUELTA. “Degelijk, maar geen superdag”: Campenaerts speelt hot seat kwijt, topfavoriet Küng zet beste tussentijd neer

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Goud voor Eddy Velle en Nadine Pinson

Eddy Velle (°1953) en Nadine Pinson (°1955) leerden elkaar kennen in het jeugdhuis de Barakke in Veurne, waar nu het stadskantoor is gevestigd. Eddy werkte vier jaar in de zetelfabriek Furnica maar toen het bedrijf sloot deed hij mee aan een examen voor postbode. In 1972 werd hij benoemd, nog voor hij opgeroepen werd voor
The post Goud voor

Lees meer »

Actie! stelt lijst en programmapunten voor: “Van en voor Diksmuide”

Op zondag 8 september opende Actie! in Diksmuide hun campagnehuis op de hoek van de Grote Markt, waarbij ze ook de hun thema’s en hun lijst voorstelden. Actie! trekt naar de kiezer met een flink aantal punten, voorgesteld door Koen Coupillie en Kurt Vanlerberghe. Hun slogan is ‘Van en voor Diksmuide’.
The post Actie! stelt lijst en programmapunten voor:

Lees meer »

Gemeente Wevelgem kan binnenkort alleen beslissen over drukke centrumweg: “Echt marktplein met terrasjes en leefbaar centrum nastreven”

De gemeente Wevelgem neemt een stuk van het beheer van de drukke gewestweg N8 over. Het kwam daarvoor tot een overeenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het gaat in totaal om 700 meter in de doortocht Kortrijkstraat (vanaf kruispunt met Brugstraat inbegrepen), Grote Markt, Guldenbergplein, Vanackerestraat en Menenstraat, tot en met het kruispunt met de Artoisstraat en Moorselestraat

Lees meer »

Gemeenten die fuseren in 2025 moeten op 13 oktober voor het eerst gemeenteraad kiezen

Vanaf 1 januari 2025 daalt het aantal Vlaamse gemeenten van 300 naar 285. Die dag zien 13 nieuwe fusiegemeenten, waarbij twee of meer gemeenten fuseren, het levenslicht. De gemeenten die dan fuseren moeten op 13 oktober voor het eerst een gemeenteraad kiezen voor hun nieuwe gemeente. Door de fusieoperatie zal Vlaanderen de komende jaren honderden lokale mandatarissen minder tellen.

Lees meer »

“Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Zondag is het zover, dan trekt de Gardeboestoet voor het eerst sinds een kwarteeuw nog eens door de straten. Verschillende verenigingen steunen de stoet en natuurlijk staan er ook nu fietsen in alle vormen centraal. “Het begint echt te leven”, horen we van drijvende kracht Bert Bintein.
The post “Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Lees meer »

Hardrijder passeert verkeersbord dat op zijn kop hangt aan 86 kilometer per uur: “Hij kan niet gestraft worden voor bebouwde kom”

Voor welke snelheid wordt een 51-jarige hardrijder uit Zedelgem gestraft nadat hij in februari aan 86 kilometer per uur geflitst werd in de bebouwde kom van Pervijze. Dat bord hing op zijn kop door het boerenprotest. “Maar dan nog was het duidelijk genoeg dat het bebouwde kom was”, oordeelt het parket. En dus riskeert M.E. een zwaardere boete en rijverbod.

Lees meer »

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »