Tijdelijk stil op de Ginste: klokken weg

Het is even wennen voor de bewoners van het centrum op de Ginste nu de klokken niet meer luiden. De drie klokken werden weggenomen op advies van monumentenzorg die had vastgesteld dat de draagbalk aan vervanging toe was. Er werd ook her en der in de toren betonrot vastgesteld. Er kwam een hoogtewerker aan te pas om de klokken weg te nemen. De klokken zelf, die dateren van 1965-1966, krijgen een grondige poetsbeurt en een beschermingslaag tegen de natuurelementen. Hoe lang de Ginstenaars het zullen moeten stellen zonder klokkengelui wist schepen Olivier De Marez niet precies. Hij had het over minstens een drietal weken. (CLY)

The post Tijdelijk stil op de Ginste: klokken weg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is een act voor in een stripclub”: Katy Perry opnieuw onder vuur door optreden op de VMA’s

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Eerder deze zomer kreeg ze al kritiek op haar nieuwe videoclip ‘Woman’s World’ en nu ligt ze opnieuw onder vuur na haar optreden op de MTV Video Music Awards (VMA’s). “Ze promoot feminisme en wil dat haar lichaam niet wordt uitgebuit, maar

Lees meer »

Nooit beleefden we wereldwijd zo’n warme zomer als in 2024

De voorbije zomer was wereldwijd de warmste ooit gemeten op aarde. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus. Ook voor Europa zijn de cijfers duidelijk. Het was de warmste zomer ooit, al was er een duidelijke opdeling tussen het westen en noorden enerzijds, en de rest van het continent anderzijds.

Lees meer »

Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken”

Isabel Lebbe (45) uit de Kattestraat in Abele staat niet meer op de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije jaren was ze onder andere OCMW-voorzitter en voorzitter van de gemeenteraad. Nu zetelt ze nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken” appeared first

Lees meer »

Goud voor Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw

Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw zijn 50 jaar getrouwd. “Luc vroeg me ten dans op een boerenbal in zaal Cortina in Wevelgem en ik was op slag verliefd op die slanke man”, lacht Marie-Rose. “Na een vrijage van twee jaar trouwden we op 30 augustus 1974 voor de wet en negen maanden later voor de kerk.”
The post Goud

Lees meer »

Artistiek directeur Opera Ballet Vlaanderen over opvoering van ‘Rain’ van Anne Teresa De Keersmaeker: “Geen voorstander van cancel culture”

"Ik ben geen voorstander van cancel culture, maar dit is wel een moment voor ons als sector om na te denken over wat welzijn en welbevinden is binnen zo’n organisatie." Dat zegt Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van de herneming van ‘Rain’, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker die vlak voor de zomer

Lees meer »

Patrick en Olivier Orlans lanceren nieuw wielerevenement in Oostende: “Kans om met drie fietslegendes mee te fietsen”

Op zaterdag 12 oktober vindt een nieuw evenement plaats in Oostende. Het fietsevenement Coast Cycling Classic neemt deelnemers mee langs de Belgische kust door het achterland van West-Vlaanderen. Er zijn vier afstanden: 25, 50, 75 of 100 kilometer. En je krijgt meteen de kans om met drie wielerlegendes mee te fietsen: Ine Beyen, Frank Hoste en Dirk De Wolf. Ook

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »