‘Thuis’-actrice Tine Priem bevallen van eerste zoontje Georges: “Welkom in ons warm nest, lief vriendje”

Tine Priem is bevallen van een zoontje. Dat maakte de ‘Thuis’-actrice bekend op haar sociale media. Georges is haar eerste kindje en werd geboren op 8 augustus. 

Meer krantenkoppen in België

Primeur: baby’s krijgen voor tegen RSV: “Antilichamen doen kans op ziekenhuisopname met 80 procent dalen”

Voor het eerst kunnen baby’s via een prik met antilichamen beschermd worden tegen RSV. Dat is een virus dat ernstige luchtwegeninfecties kan veroorzaken. In België treden de infecties op als een seizoensgebonden epidemie. Wanneer die epidemie in december piekt, wordt meer dan de helft van de ziekenhuisbedden op de kinderafdelingen ingenomen door baby’s met RSV.

Lees meer »

Matthieu doet het! Mythisch record van 1.038,8 kilometer lopen in 6 dagen tijd is binnen: “Hij heeft nog een uurtje om record scherp te stellen”

Een marathon van 42, 195 kilometer is voor velen al een uitdaging, maar niet voor topsporter Matthieu Bonne. Die liep de afgelopen zes dagen net wat verder. Precies 21 uur per dag was hij aan het lopen, met telkens slechts 12 minuten pauze per drie uur tijd. Zo heeft hij een nieuw wereldrecord te pakken, want in totaal liep hij

Lees meer »

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

KSA Spiko opent jaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe jaar af met een namiddag vol spel, plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen. KSA Spiko is de KSA van Sint-Pieters en Christus Koning voor meisjes van 5 tot 16 jaar. Drie keer per maand komt men in het weekend samen voor een toffe activiteitennamiddag. Daarnaast zijn er ook speciale
The post KSA Spiko

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Zijn stem was wereldbe­roemd, maar als kind sprak hij jarenlang níét: het straffe ver­haal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »

Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede

Dinsdag werd met een eerste kolomzetting het startschot gegeven van bedrijvenpark ‘Steenpoort’ langs de Bruggesteenweg in Gits. Het gaat om een project van LCV Real Estate, de vastgoedvennootschap van Willy Naessens en Dirk Deroose.
The post Eerste kolomzetting bij bedrijvenpark Steenpoort in Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »