SV Kortrijk mikt op promotie naar tweede provinciale

SV Kortrijk is de jongste jaren uitgegroeid tot een stabiele derdeprovincialer. Maar als het van Diederick Haesebrouck afhangt, mag daar op het einde van het nakend seizoen verandering in komen. De 49-jarige T1 zou niet neen zeggen tegen een promotie naar tweede. “Het zou onze club een boost geven”, meent hij.

“Ons seizoen is pas geslaagd als we een eindrondeticket halen”, hoopte Diederick Haesebrouck vorig seizoen bij zijn groot debuut als hoofdtrainer. In de heenronde slaagde SV Kortrijk er nog in de steile ambities in te lossen. Niet meer na de winterstop. Uiteindelijk eindigden de blauw-zwarten op een bescheiden tiende plaats. “Door een te smalle kern was onze tweede ronde er een met te veel ups en downs”, blikt Diederick Haesebrouck nog even terug.

Ondertussen werd onze spelerskern grondig gewijzigd en zullen de plaatsen ongetwijfeld duur zijn. De concurrentie zal sowieso leiden tot betere resultaten. Tenminste, dat hoop ik toch, want vooraf is het moeilijk om een plaats voorop te zetten.”

Eindrondeticket?

Diederick Haesebrouck begint straks aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach van SV Kortrijk. “Als T2, onder Geert Vandevyvere, heb ik de stiel kunnen leren. In alle bescheidenheid heb ik altijd mijn taak naar behoren vervuld. Maar als T1 heb je de resultaten niet altijd in handen. Wie straks als titelfavoriet van start gaat? Moeilijk te zeggen. Vorig seizoen stak Aalbeke er bovenuit.”

“Deze keer houd ik het op Winkel en Otegem. Hopelijk kunnen wij ons bij de top vijf nestelen en meedoen voor een eindrondeticket. In vergelijking met de vorige seizoenen onderging onze reeks een grote verandering. Uitgezonderd een burenduel tegen Heule zijn de derby’s op één hand te tellen. Ondertussen doen Aalbeke, Bissegem en Marke hun ding in tweede en eerste provinciale.”

SV Kortrijk opent de competitie op zaterdag 31 augustus (18.30 uur) op Jong Helkijn. “Er wacht ons een moeilijke opdracht. Helkijn kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in vierde, en zal ongetwijfeld op dat elan willen doorgaan”, besluit Haesebrouck.

(AV)

The post SV Kortrijk mikt op promotie naar tweede provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dan toch geen medaille voor zwemster Tatyana Lebrun? Nederlandse die gediskwalificeerd werd, dient klacht in

Het wordt bang afwachten voor Tatyana Lebrun. De zwemster eindigde initieel vierde in de finale van de 200 meter wisselslag, maar schoof door de diskwalificatie van Lisa Kruger een plekje op. De entourage van de Nederlandse diende intussen klacht in tegen die diskwalificatie. Vanavond, om 21u30, volgt de definitieve beslissing. Indien Lebrun toch haar bronzen plak krijgt, is dat medaille

Lees meer »

Waarom Bart De Wever zulke forse taal spreekt na diefstal ambulance: “Gaan komende maand weer wat meer ‘burgemeester De Wever’ zien”

"Huftergedrag" door "vrijwel altijd jongeren van allochtone, meestal niet-Europese, origine": het was lang geleden dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich nog zo hard uitliet over een specifieke groep in zijn stad. Die timing en felle toon zijn wellicht niet toevallig, met de verkiezingen in aantocht, zegt professor politieke communicatie Peter Van Aelst (UAntwerpen). "Het was een goede kans

Lees meer »

Van de baan: US Open-winnaar Sinner definitief vrijgepleit van dopinggebruik

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van Jannik Sinner (23). De Italiaanse tennisser, vorige week nog laureaat op de US Open, werd op 19 augustus al vrijgesproken door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor zijn dubbele positieve test op minieme hoeveelheden reststoffen clostebol, een anabole steroïde.

Lees meer »

Na noodkreet Nederlandse drinkwaterbedrijven: “Vlaams drinkwater gegarandeerd vrij van PFAS”

Je loopt geen risico op kanker door het drinken van kraantjeswater. Dat verzekert water-link, de grootste producent van drinkwater in Vlaanderen. Dat reageert daarmee op een waarschuwing vanuit de Nederlandse watersector dat De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen niet effectief wordt beschermd tegen onder meer het kankerverwekkende PFAS. 40% van het Vlaamse drinkwater komt onrechtstreeks uit

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »