Louis (15) uit Roeselare krijgt privé-training van Rode Duivel Jérémy Doku in Manchester

De Roeselaarse Louis Naert (15), speler bij de U17 van KSV De Ruiter, en zijn pa Stefaan (49) hebben er een droomtweedaagse in Manchester opzitten. De jonge voetballer kreeg op donderdag een privétraining van Manchester City-vedette en Rode Duivel Jérémy Doku.

Het was mama Isabel Vandeputte die eigenlijk aan de basis lag van die verrassing. “Ik doe vaak mee aan wedstrijden en nu zag ik een publiciteit van deodorantmerk Rexona waarbij er een jonge voetballer een trainingsessie kon winnen met Jérémy Doku in Manchester.”

“Ik moest vijf bussen Rexona kopen, de aankoopcode doorsturen en antwoorden op de vraag wanneer Rexona haar intrede heeft gedaan in de sportwereld. En dan was er natuurlijk de onvermijdelijke schiftingsvraag over het aantal deelnemers aan de wedstrijd.”

Snel beslissen

“Dinsdagmorgen om 09.32 kregen we opeens een mailtje dat we de winnaars van de wedstrijd waren”, neemt papa Stefaan over. “Ik had tijd tot dinsdag 14 uur om te beslissen of we zouden meegaan met Rexona naar Manchester. Van short notice gesproken! Uiteraard hebben we laten weten dat we van de partij zouden zijn.”

“Woensdagavond zijn we dan vanop Charleroi met een Ryanairvlucht naar Manchester vertrokken. Er was ook een Nederlandse topsporter met zijn papa aanwezig die de Rexonawedstrijd in Nederland had gewonnen. Twee medewerkers van Rexona begeleidden ons tijdens deze reis. We zouden om 18:00 uur vertrekken maar onze vlucht had anderhalf uur vertraging.”

“Daardoor waren we pas iets na 21:00 uur ’s avonds in hotel Leonardo in het centrum van Manchester. We hebben nog iets gegeten, naar de wedstrijd Real Madrid- Atalanta gekeken en hebben dan een uitstekende nacht gehad. Na het ontbijt zijn we naar een groot shoppingcentrum gewandeld waar Manchester City een fanshop heeft. Daar hebben we voor Louis een truitje van Doku gekocht.”

Vriendelijk en chill

“Iets na elf werden we dan naar een voetbalstadion in Manchester gebracht”, vertelt Louis. “Neen, het was niet Etihad Stadium omdat de voetballers van City een vrije dag hadden en de velden dan niet toegankelijk zijn. In het voetbalstadion moesten we nog een half uurtje wachten op Jérémy Doku die er arriveerde met een vriend uit Brussel. Er was ook een afgevaardigde van Manchester City aanwezig.”

“Het is ongelooflijk hoe vriendelijk en hoe chill Jérémy Doku wel was. Hij gaf iedereen een hand, lachte en maakte grapjes. Hij voelt zich duidelijk helemaal thuis en op zijn gemak in Manchester en bij City. Hij kwam aan in een zwarte training, deed zijn voetbalschoenen aan en begon onze privé-training van anderhalf uur. We moesten eerst enkele standaard opwarmingsoefeningen doen met hem, vervolgens moesten we volleyschoten oefenen, dribbelen en schieten op doel. Ook de bal zo lang mogelijk in de lucht houden, stond op het programma en daar heb ik toch enkele goede tips gekregen. Tenslotte was er een wedstrijdje tussen de twee winnaars en Jérémy Doku en mijn papa stond daarbij in doel.”

Geboren Antwerpenaar

“Jérémy Doku was echt ‘down to earth’ en had helemaal geen vedettenallures”, aldus papa Stefaan. “Hij wilde weten van welke club we fan waren in België en ook internationaal. Hij sprak gewoon Nederlands want het is een geboren Antwerpenaar. Nadien volgde nog een signeersessie en hij had er helemaal geen probleem mee om meerdere zaken te tekenen. Hij nam zelfs onze GSM en nam een videoboodschap op waarin hij KSV De Ruiter een goed seizoen wenst.”

“Na de training hebben Louis en ik nog een Uber-taxi genomen en het Etihad Stadium bezocht. Indrukwekkend maar natuurlijk was het een beetje jammer dat we, door die vrije dag voor de voetballers, geen enkele andere vedette konden spotten.”

“We hadden omstreeks zeven uur Engelse tijd de vlucht naar Charleroi waar we omstreeks tien uur ’s avonds aankwamen. Dat was voor Louis, en voor mij, echt een unieke tweedaagse en iets dat we maar een keer in ons leven zullen meemaken.”

(PS)

The post Louis (15) uit Roeselare krijgt privé-training van Rode Duivel Jérémy Doku in Manchester is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dames HBC Izegem met nieuwe coach

Trainer Piotr Proszynski werd vorig jaar nog kampioen in Liga 3 met de Heren van Roeselare. Na een goed gesprek met de Izegemse handbalclub besloot hij om de komende seizoenen de Dames in tweede nationale onder zijn hoede te nemen.
The post Dames HBC Izegem met nieuwe coach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Blijft Brugs bierfestival dan toch achter met kater? “We hopen volgend jaar nog te bestaan, maar een zekerheid is dat niet”

Dreigt na zestien edities het einde voor het Brugs bierfestival? De organisatie denkt alvast na over de toekomst na een tegenvallend weekend. Waar in het verleden tot 18.000 bezoekers een biertje kwamen proeven, stopte de teller afgelopen weekend op minder dan 10.000. “We hopen nog net break-even te draaien. Op vlak van sfeer was het top, maar het aantal toeschouwers

Lees meer »

Erpe-Mere laat kadavers van besmette konijnen liggen in recreatiedomein Steenberg: “Waardevolle voedselbron voor andere dieren”

Erpe-Mere haalt de kadavers van besmette konijnen in het recreatiedomein Steenberg enkel op als er hinder is voor bezoekers. "De kadavers dienen als waardevolle voedselbronnen voor andere dieren", klinkt het bij de gemeente. Heel wat wilde konijnen zijn er besmet met het virus myxomatose. De ziekte is niet gevaarlijk voor mensen of andere dieren, toch raadt de gemeente bezoekers aan

Lees meer »

Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen

Orobad is een sportieve vereniging die openstaat voor jong en oud. De vereniging werd 25 jaar geleden gesticht door Urbain Delaplace. Hij was ook de eerste voorzitter en werd later opgevolgd door de huidige voorzitter Paul Vanoutrive.
The post Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hulpverleners getuigen na verkrachting in Antwerpse gevangenis: “Hoe kunnen we ons nog veilig voelen?”

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »

Gedenksteen voor de Poolse bevrijders

Tachtig jaar geleden reed generaal Stanislas Maczek met de Eerste Poolse Pantserdivsie Ieper binnen via de Polenlaan. Ter herdenking van die historische gebeurtenis en als eerbetoon aan de Poolse bevrijders onthulde de Koninklijke Oud-Strijdersbond Ieper-Zillebeke 40-45 een nieuwe gedenksteen in de Polenlaan nabij de bibliotheek.
The post Gedenksteen voor de Poolse bevrijders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Mooi en meedogenloos in Bergen

13:44 Franstalig België is dit najaar het decor van een heuse politieke soap, schrijft Quentin Joris, chef politiek van L’Echo. Alle elementen zijn aanwezig om er een kijkcijferkanon van te maken: kleurrijk…

Lees meer »

“Meer dan 1.000 gewonden en een dode” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Tientallen leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies tegelijk ontploften. Dat melden bronnen binnen de beweging. Een bron binnen Hezbollah heeft het tegenover Reuters zelfs over “duizend gewonden”, minstens een Hezbollahstrijder, de zoon van een parlementslid, zou om het leven zijn gekomen. Een andere bron zei tegen AFP dan weer

Lees meer »