Vakbonden De Lijn hopen op spoedig overleg na actie kusttrams in Westhoek, donderdag opnieuw alles normaal

De vakbonden van De Lijn hopen dat er snel opnieuw een overleg plaatsvindt met de directie van de vervoersmaatschappij. Dat zei Stan Reusen (ACOD TBM) woensdag op de actiedag van de vakbonden aan de kust en in de regio Westhoek. Woensdag reden door de actie maar één op de tien kusttrams uit.

De vakbonden willen snel opnieuw rond de tafel zitten met de directie van De Lijn. Ze hekelen verschillende arbeidsomstandigheden en spreken van een gebrek aan respect. Eerder overleg draaide op niets uit. “Onze mensen hebben met deze actiedag een duidelijk signaal gegeven. We willen zo snel mogelijk een overleg hebben, want onze mensen blijven nu een beetje op hun honger zitten”, zegt Reusen.

Intussen laat De Lijn weten dat de directie openstaat voor nieuw, constructief overleg. “Wij hebben voorlopig geen signaal gekregen van de directie en wachten nog af. Indien er geen signaal komt, dan zal er vermoedelijk opnieuw overgegaan worden tot actie.”

Volgens De Lijn is de actiedag woensdag verlopen zonder grote problemen. Zoals gepland reed maar één op de tien kusttrams. In de regio Oostende reden gemiddeld twee op de tien bussen en in de regio Westhoek waren dat zes op de tien bussen. Vanaf morgen donderdag zal alles opnieuw normaal verlopen.

The post Vakbonden De Lijn hopen op spoedig overleg na actie kusttrams in Westhoek, donderdag opnieuw alles normaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kevser-moskee krijgt ongelijk in zaak tegen stad Aalst

De stad Aalst heeft in de zaak tegen de vertegenwoordigers van de Turkse Diyanet moskee gelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg. Vorig jaar werd de Kevser-moskee door de stad gesloten omdat er bouwovertredingen werden vastgesteld. De moskee vond de sluiting onterecht en eiste daarom een schadevergoeding van 571.000 euro. Eerder dit jaar werd erkenning van de moskee al

Lees meer »

Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale

Het dorp Wijnendale krijgt tijdens de volgende politieke legislatuur nieuwe rioleringen. Ook worden diverse straten heraangelegd. Om dat gestroomlijnd te laten verlopen, heeft de gemeenteraad maandagavond een engagementsverklaring goedgekeurd.
The post Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »

Advocaten ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »

Drie jaar cel voor jonge Nederlandse drugskoerier die politievoertuig langs E17 ramde: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. De rechter hield het op drie jaar effectieve celstraf.
The

Lees meer »

Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met bootjes

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 28-jarige Syriër met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel met bootjes. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte liep tegen de lamp toen hij een controle op de E40 in Mannekensvere probeerde te ontwijken.
The post Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »

Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan ons land van 26 tot en met 29 september gelden er bijzondere veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen moeten niet alleen de paus zelf beschermen, maar ook de aanwezige toeschouwers. Op plaatsen die de paus zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik

Lees meer »