Respiro Dell’Arte houdt uitverkoop van materiaal muziekopleidingen: “Het is voor de rappe”

Het Ensemble Respiro Dell’Arte houdt op 24 augustus een grote uitverkoop van muziekinstrumenten en toebehoren aan spotprijzen. “Let wel: het Ensemble Respiro Dell’Arte stopt niet, het materiaal is van de muziekopleidingen en -kampen”, duidt voorzitter Paul Cruysberghs.

Respiro Dell’Arte is een Kortrijkse semiprofessionele muziekvereniging die een gevarieerd aanbod aanbiedt van muziekopleidingen en -kampen voor jong en oud en dit voor diverse instrumenten.

“Dit aanbod wordt zoveel mogelijk gepersonaliseerd en aangepast aan de behoeften van het individu of de organiserende partner waarmee we samenwerken”, zegt voorzitter Paul Cruysberghs. “We bestaan dus uit twee grote pijlers: het ensemble zelf dat concerten geeft en muziekopleidingen en -kampen organiseert: de school dus. We organiseren diverse muzikale projecten zoals bijvoorbeeld een muzikale picknick, huisconcerten en meer. Eén van deze projecten is dus het eigen barokensemble dat jaarlijks een aantal concerten verzorgt, geïnspireerd op muziek uit de renaissance- en barokperiode. Eén van de manieren waarop wij als muziekorganisatie mensen willen enthousiasmeren en muziek toegankelijk maken voor iedereen, is door samenwerkingen aan te gaan met andere organisaties. Door de handen in elkaar te slaan en activiteiten te bedenken die educatie, sport en cultuur combineren met muziek, proberen we vooral kinderen warm te maken voor al het positieve wat muziek te bieden heeft.”

Lijst van instrumenten

De uitverkoop gaat van piano’s, violen, gitaren en blaasinstrumenten tot partituren, strijkstokken, muziekstandaarden en technisch materiaal zoals computer en versterkers, strips en plastieken ladenkastjes.

“Activiteiten bedenken die educatie, sport en cultuur combineren met muziek”

Wie de lijst wil bekijken en de betalingsmodaliteiten wil weten, kan die toegestuurd worden na mailtje aan Katrien Demoen via [email protected].

De verkoop vindt plaats op zaterdag 24 augustus van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur in het Groeningheem, 2de verdieping aan de Passionistenlaan 1b in Kortrijk.

Volgende concert

Het volgende concert van Ensemble Respiro Dell’Arte heeft plaats op 19 oktober om 20 uur in de kerk van Heule Watermolen, dit onder de noemer ‘Barok & Beyond’.

“En nogmaals, we zijn alive and kicking en stoppen niet, laat staan onze instrumenten verkopen (lacht), zeker niet”, aldus Katrien. “Heb je interesse voor jezelf, je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes, partner, buren, kom eens langs. Het is voor de rappe.”

The post Respiro Dell’Arte houdt uitverkoop van materiaal muziekopleidingen: “Het is voor de rappe” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste spadesteek voor tragewegennetwerk in Oekene

Bij de start van de Gardeboefeesten stelde de stad de plannen voor om een trage wegennetwerk te ontwikkelen in Oekene. “Het is onze doelstelling om de buurt te ontharden en beter te verbinden. Dit is een eerste stap bij het vergroenen van Oekene. In een latere fase pakken we ook nog het dorpsplein aan”, aldus schepen van Bos en Natuur

Lees meer »

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Merlier is de nieuwe Europese kampioen wielrennen

Tim Merlier is de nieuwe Europese kampioen wielrennen. Zoals verwacht draaide de 222-kilometer lange wedstrijd uit op een spurtduel in Hasselt. Het zilver ging naar Olav Kooij, het brons naar de Est Madis Mihkels. Topfavoriet Jonathan Milan eindigde niet in de top tien.

Lees meer »

Politiezone Vlas en De Lijn doen nieuwe gezamenlijke controleacties op overlast en zwartrijden door busreizigers

Zowel op vrijdagnamiddag 6 september, vlak na school, als op dinsdagmorgen 10 september, vlak voor school, voerden de politiezone Vlas en controleurs van De Lijn opnieuw gezamenlijke controleacties uit op overlast en zwartrijden op enkele drukke buslijnen van en naar het NMBS-station van Kortrijk. Op de gecontroleerde bussen zat vooral schoolgaande jeugd.
The post Politiezone Vlas en De Lijn

Lees meer »

Meer openbare verlichting in Zwevegem

In september 2022 werd beslist om, naar aanleiding van de enorme stijging van de energieprijzen, ’s nachts de lichten te doven tussen 23 en 6 uur. “Deze beslissing bleek de juiste keuze te zijn want de elektriciteitsprijzen lagen in 2022 en 2023 respectievelijk 80% en 116% hoger dan in 2021. Pas in de zomer van 2024 zijn de energieprijzen behoorlijk

Lees meer »

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »