“Bloemen en beertjes tonen hoe geliefd ze waren”: familie richt rouwplekje in op plaats waar Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) om het leven kwamen

De familie van Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) uit Kortemark heeft een rouwplekje ingericht op de plek waar het gezin afgelopen weekend om het leven kwam. Er liggen bloemen, beertjes en ballonnen ter nagedachtenis.

Het gezin liet zaterdagnacht het leven toen hun wagen door een achteropkomende bestuurder werd aangereden. De bestuurder reed veel te snel en had 1,6 promille alcohol in zijn bloed. De jonge ouders en hun dochter maakten geen schijn van kans. Op de plek in Ruddervoorde heeft de familie nu een rouwplekje ingericht.

Via parallelweg

“De bloemen en beertjes die er zijn neergelegd tonen hoe graag mijn broer en zijn gezin werden gezien”, zegt de broer van Janick. Familie en vrienden konden er de voorbije dagen – deels onder politiebegeleiding – via een parallelweg langs de E403 de plek van het ongeval bereiken. Ze brachten een eerbetoon aan het overleden gezin en zochten er troost bij elkaar.

Er werden ook ballonnen achtergelaten naast een foto van het gezin. “We willen iedereen die ons de voorbije dagen zo hard heeft gesteund ook bedanken voor alles”, laat de familie nog weten.

Lees meer:

The post “Bloemen en beertjes tonen hoe geliefd ze waren”: familie richt rouwplekje in op plaats waar Janick (29), Janice (30) en Maithé (8) om het leven kwamen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Parcoursbouwer Bart Goethals verklapt zijn favoriete plekjes van de Rhodesgoed Fiets- en Wandeltweedaagse

Komend weekend (21 en 22 september) vindt de zesde editie van de Rhodesgoed Fiets- en Wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar waren er ruim 6.000 deelnemers, sneuvelt het record dit jaar opnieuw? Dat zal moeten blijken, maar bij Bart Goethals peilden we al even naar zijn favoriete plekjes op het parcours. Als parcoursbouwer kent hij alle tochten uit het hoofd. En ook

Lees meer »

Kersvers sportief ambassadeur Dirk Goens geeft even de fakkel door: “Weer een stap hoger mikken”

Coach Dirk Goens werd door het gemeentebestuur van Koksijde in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange verdiensten voor het Koksijdse basket. Intussen is de eerste ploeg opnieuw sterk uit de startblokken geschoten met twee op twee. De komende maanden geeft Dirk – door medische redenen – even de fakkel door aan zijn rechterhand Eddy Ponjaert.
The post Kersvers sportief

Lees meer »

Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd

Lees meer »

Project sociale woningen Hulweg start in 2026

Woonmaatschappij Elan kreeg onlangs de omgevingsvergunning voor het project ‘Hulweg’ in Moen. Dit project omvat de sloop van 14 oude sociale woningen en de bouw van 14 nieuwe sociale huurwoningen. Er komen 12 woningen met één slaapkamer en twee woningen met twee slaapkamers. Directeur Nele Vandaele: “Deze nieuwe woningen zijn zeer energiezuinig en worden voorzien
The post Project sociale

Lees meer »

EXCLUSIEF. “De gevangenis was echt mijn thuis. Ik had het daar goed”: Dirk (44) is één van de gedetineerden die plots vervroegd vrijgelaten zijn

Vervroegd vrijkomen? Voor de meeste gedetineerden klinkt dat als de lotto winnen. Maar niet voor Dirk(44). Samen met 100 andere gedetineerden kwam hij plots vervroegd vrij. Allemaal zijn ze op “verlengd penitentiair verlof” gestuurd om de overbevolking aan te pakken. Aan HLN lucht hij zijn hart over zijn onverwachte, vroege thuiskomst, die hem vooral een hoop angst bezorgt: “Ik kon

Lees meer »

Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene

Rode Kruis Bredene organiseert in oktober opnieuw een gratis cursus EHBO. “Kan jij iemand helpen die een ernstig verwonding oploopt of bloeding heeft?”, vraagt Johan Lambersy, communicatieverantwoordelijke bij de afdeling, zich af.
The post Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodental door noodweer in Centraal-Europa loopt op tot 21

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

“Mama, waar ga je heen met dat ondergoed in je tas?”: 5 ex-deelnemers over strenge zwijgplicht bij ‘The Masked Singer’

‘Wie ben jij écht?’ Jens Dendoncker mag het vanaf vanavond opnieuw vragen in ‘The Masked Singer’. Op tv zorgt de zoektocht naar de identiteit van de BV’s in de pakken voor vrolijk giswerk, maar achter de schermen ook voor dichtgeknepen billen. Een rondvraag bij deze ex-deelnemers leert dat het geheimhoudingscontract – met torenhoge boetes – voor veel stress, maar ook

Lees meer »

Gary Magnée is nieuwe veelzijdige verdediger: “Cercle is beste optie als ik wil groeien”

Als een jeugdspeler van Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk trok Gary Magnée naar de Oostkantons. Halfweg augustus maakte de Luikenaar de overstap van Eupen naar Cercle. “Hij is behendig, snel met de bal en waardevol in verdedigend werk.”
The post Gary Magnée is nieuwe veelzijdige verdediger: “Cercle is beste optie als ik wil groeien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verschillende doden bij kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

Expo ‘KUNST ontsluierd’ in Ieper helpt vrouwen in Afghanistan

Ondanks dat de Taliban in augustus 2021 de macht opnieuw overnam in Afghanistan en daarbij de rechten van vrouwen fel beknotte, blijft de beweging Moeders voor Vrede actief in het Aziatisch land. “Goed verscholen werken we met drie klassen van telkens 25 meisjes van 15 jaar hoopvol verder aan hun toekomst”, zegt bezielster Jennie Vanlerberghe.
The post Expo ‘KUNST

Lees meer »