Bliksem slaat in op rieten dak in Wilrijk: hevige brand gaat gepaard met stevige rookontwikkeling, geen gewonden

Door een blikseminslag is dinsdagnacht een dakbrand ontstaan in de Zwaluwenlaan, een straat parrallel met de R11 in Wilrijk. De brand in het rieten dak is moeilijk te blussen, brandweer en politie vragen buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Glennis Grace brengt fenomenale Whitney Houston-tribute op 30 mei 2025 in Trixxo Theater Hasselt

Nadat de Nederlandse nachtegaal Glennis Grace eerder al aankondigde op zaterdag 8 maart 2025 met haar onder superlatieven bedolven Whitney Houston-tribute terug te keren naar Antwerpen (Stadsschouwburg), mag ook Limburg zich vanaf nu opmaken voor een avondje ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’. Op vrijdag 30 mei 2025 strijkt de ‘America’s Got Talent’-finaliste (2018) met dit unieke muzikale eerbetoon neer

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Baby van vier maanden overleden in Avelgem: vader (29) opgepakt

Een 29-jarige vader uit Avelgem is gearresteerd op verdenking van het schudden van zijn vier maanden oude baby, die maandag is overleden. Het jongetje werd zondag opgenomen in AZ Groeninge, Kortrijk, met ernstige symptomen van het shaken baby-syndroom. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het UZ in Gent, waar de politie en het parket werden ingelicht.

Lees meer »

Koen Crucke trekt met MC Spaghetti naar Nederland: “Er zijn enkele aanpassingen nodig, maar minimaal”

Koen Crucke (72) trekt met z’n alter ego de grens over. Met een overvolle agenda gaat Discobar Joossens ft MC Spaghetti nu ook internationaal. Na hun 100ste optreden op de Antwerp Pride is hun populariteit ook bij onze noorderburen gestegen en daarom sloten ze een deal met een Nederlands boekingkantoor. “Pubers, twintigers, dertigers, veertigers… Ze gaan allemaal uit hun bol.”

Lees meer »

Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA

Julie Vanloo heeft met haar team Washington Mystics vrijdag (lokale tijd) een overwinning behaald in het Gateway Center Arena @ College Park tegen Atlanta Dream in de Noord-Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Vanloo en co. wonnen met 69-72.
The post Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Royaltyfans ontdekken pijnlijk detail in verjaardagsfoto van prins Harry: “Meghan werd uit beeld geknipt”

Voor het eerst in jaren ontving prins Harry felicitaties voor zijn veertigste verjaardag van de Britse koninklijke familie. Bij een foto van de prins klonk het: “We wensen hem een hele fijne verjaardag.” Oplettende royaltyfans ontdekten echter een addertje onder het gras. Op de oorspronkelijke foto stond namelijk ook zijn vrouw Meghan Markle (43), maar zij is in de recente

Lees meer »

“Het hele beveiligingsteam is ontslagen”: koning Charles zet radicale stappen om prins Andrew uit zijn huis te zetten

De spanningen tussen koning Charles (75) en prins Andrew (64) gaan naar een hoogtepunt. Het is geen geheim dat de koning wil dat zijn broer de Royal Lodge verlaat, omdat hij deze veel te extravagant vindt voor Andrew. Die verloor zijn koninklijke taken vanwege zijn banden met seksdelinquent Jeffrey Epstein. Toch weigert de hertog te verhuizen. Koning Charles zet zijn

Lees meer »