“We trekken alle registers open”: Waregem Koerse Feesten pakken uit met tal van optredens en nieuwigheden

Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er tijdens de Waregem Koerse Feesten dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. Daar zorgen onder meer Black Box Revelation en Clouseau voor vuurwerk. De hippodroom bereidt zich intussen voor op de hippische hoogdag en zo’n 40.000 enthousiaste bezoekers.

Bij de start van de zomer kijkt niemand uit naar het einde ervan, behalve als het over Waregem Koerse en de bijhorende feestweek gaat. Maar vooraleer er wordt samengetroept op de Gaverbeekhippodroom staat er heel wat te gebeuren in het stadscentrum. “We houden uiteraard vast aan onze traditionele en succesvolle ingrediënten zoals de kermis, die blijft het kloppend hart van onze feesten”, duidt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V).

De Waregem Koerse Feesten gaan op donderdag 22 augustus om 18 uur officieel van start met gratis oliebollen en een kwartiertje gratis kermis, gevolgd door de traditionele steepleworp. “Er staan opnieuw bijzonder leuke attracties rond de kerk. De blikvanger dit jaar is de Big Splash”, vertelt foorkramer Vanessa Lasou.

Chapeau XXIV

Als aperitief vindt donderdagmiddag om 14 uur de Seniorensteeple plaats met Thomas Julian en Garry Hagger. Op vrijdagmiddag is er van 14 tot 16 uur een prikkelarme foor. Nieuw is Chapeau XXIV, een hoedenshow en -verkoop om 14.30 uur in de dekenale kerk. “Dat miste Waregem nog”, vindt bezieler Marijke Vantieghem. “Er zal ook live muziek gebracht worden door oud-Idool-deelnemer Andrei Lugovski.”

“De kermis blijft het kloppend hart van onze feesten”

Om 19.30 uur start de 25ste verjaardagseditie van Nacht van de Humor, met amusante optredens van Hans Cools, Gili, Jasper Posson, Joost Van Hyfte, Moshin Abbas en een mystery guest. Cultuurcentrum De Schakel vult zaterdag vanaf 12 uur park Casier met tientallen straat- en circusartiesten van over de hele wereld. Het Waregemse poppentheater Roodsnor zal tijdens De Kleinste Steeple alvast uitpakken met een primeur.

Mabatobato

Op zaterdagavond zetten Radio Guga, Intergalactic Lovers, Black Box Revelation en DJ Sofie Engelen het park in vuur en vlam. De dag nadien wordt het park omgetoverd tot het muzikale en culinaire wereldfestival Mabatobato. Die namiddag kan je ook terecht bij aqua- en adventurepark De Geestige Put. Tijdens De Geestige Koerse – een variant op het populaire tv-programma Te land, ter zee en in de lucht, storten waaghalzen zich naar beneden in zelfgemaakte voertuigen.

© Levi Verbauwhede

Op maandag – de hoogdag voor de hoogdag – vormen de centrumstraten het decor van een van de grootste jaarmarkten in België. Vanaf 14 uur kan je op het Boekenplein aan de bib terecht voor Zinder, het cultureel festival voor kinderen. ’s Avonds is er opnieuw muziek in het park. Met Clouseau werd alvast een eerste grote naam gepresenteerd. De avond wordt afgesloten door DJ Flavour Drop. De volledige programmatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Horse Race 4Brain

Dinsdagochtend fris ontwaken zit er voor de meeste streekgenoten niet in. Enthousiast de dag aanvatten wel. Want wat de feesten zo geestig maakt, is dat alle voorgaande events mee aftellen naar de hoogmis op de Gaverbeekhippodroom. Waregemnaren bedoelen met Waregem Koerse de hele feestweek, maar op dinsdag 27 augustus is het om 14 uur echt tijd voor Waregem Koerse.

Naast tien grote paardenrennen genieten de duizenden bezoekers dit jaar ook van twee ponyrennen. Tussendoor vindt de Horse Race 4Brain plaats, een wedstrijd voor het goede doel met bekende namen in een duosulky naast de pikeur. Sterrenchef Peter Goossens en comedian Jens Dendoncker zijn alvast van de partij.

Om 22 uur stroomt het Regenboogpark vol voor de apotheose, het uitgebreide vuurwerk dat glinstert op de stadionvijvers en de helft huiswaarts stuurt. De andere helft keert weer naar de Markt voor de allerlaatste feestavond. Op woensdag opent de foor een laatste keer, en kunnen Waregemnaren met een handicap gratis op de attracties.

Meer info en het programma van de Waregem Koerse Feesten op www.waregem.be/koersefeesten en www.waregemkoerse.be.

The post “We trekken alle registers open”: Waregem Koerse Feesten pakken uit met tal van optredens en nieuwigheden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben nog geen besluit genomen over de inzet van westerse langeafstandswapens door Oekraïne op Russisch grondgebied. Vanuit Rusland werd dreigend gereageerd op de plannen over de langeafstandsraketten. Zo dreigt de Russische ex-president Medvedev Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek” als Oekraïne westerse langeafstandswapens inzet. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Axel Daeseleire is alom op tv: “Geen exclusiviteitscontract, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »

“Staat de wodka koud?” Enkele uren later reed een dronken Youri H. (35) Francis (16) dood: hij riskeert negen jaar cel

Youri H. (35), die op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis op zijn fiets doodreed in Temse, riskeert daarvoor negen jaar cel. “Ik weet niets meer van die avond”, herhaalde de beklaagde meermaals. “Laf en egoïstisch”, zo omschreef de procureur zijn gedrag. “U dronk zich doelbewust lazarus en maakte van uw wagen zo een moordmachine.”

Lees meer »

Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro lichter te maken

Een 53-jarige Duitse vrouw riskeert in de strafrechtbank van Veurne zes maanden cel omdat ze als mededader van oplichting vervolgd wordt. Doordat ze als ‘money mule’ haar bankrekening ter beschikking stelde van andere criminelen kon zo 27.877 euro gestolen worden van een koppel uit Koksijde.
The post Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro

Lees meer »

Dexter-prequel verschijnt op 13 december

De serie ‘Dexter: Original Sin’, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de serie ‘Dexter’, verschijnt in december. Dat heeft Paramount donderdag aangekondigd. De eerste aflevering is vanaf 13 december te streamen op Paramount+.

Lees meer »

Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer: “Preventief veiligheidsbeleid wordt een hot topic”

Uitgerekend een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober stelde Vlaams Belang Wervik haar lijst voor. Er zijn 19 kandidaten. “We hebben geen volledige lijst (van 25 kandidaten, red) maar doen het met kwalitatieve mensen die zich 200 procent inzetten”, zegt lijsttrekker Sarah T’ Joens uit Geluwe.
The post Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer:

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

“Er zijn voor de ander, daar draait het hier om”: Zorghuis Oostende geeft kankerpatiënten al 15 jaar de kans om tot rust te komen

Even terug op adem komen tijdens of na een intensieve kankerbehandeling: die mogelijkheid biedt Zorghuis Oostende intussen al 15 jaar, op een zo betaalbaar mogelijke en laagdrempelige manier. “En de nood aan dit soort zorgverlening wordt steeds groter”, aldus Hanne Stael die er het dagelijkse reilen en zeilen coördineert.
The post “Er zijn voor de ander, daar draait het

Lees meer »

Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af: “Nu durf ik bepaalde kledij weer aan te trekken”

“Ik heb een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar. “Ik

Lees meer »