21 nieuwe namen op lijst Ons DNA Anzegem: “We willen leiden als een goede huisvader/-moeder”

In de partij, over de Anzegemse partijgrenzen heen en bij de inwoners van de gemeente, wil Ons DNA een samenhorigheidsgevoel creëren. Intern willen ze hiervoor prioritair inzetten op inspraak en met andere partijen wil Ons DNA constructief samenwerken. “Binnen de gemeente willen we allerlei initiatieven ondersteunen, uit welke hoek ze ook komen”, klinkt voorzitter van Ons DNA Davy Dewaele (50).

Het woord ‘DNA’ staat voor Dynamisch Nieuw Anzegem. “Dynamisch staat voor beweging brengen in de gemeente, kansen creëren om bepaalde zaken te veranderen en klaar zijn voor hetgeen de toekomst in petto heeft”, doet de voorzitter uit de doeken. “Nieuw staat voor onze partij die nieuw is, die vernieuwend wil zijn en die in de toekomst wil blijven vernieuwen. Anzegem staat voor de ganse gemeente met haar zeven dorpskernen waarover we ons willen ontfermen. Verder staat het woord ‘DNA’ ook voor het unieke van iedereen binnen onze partij en bij de inwoners, verenigingen en ondernemingen van onze gemeente. Elkeen heeft z’n eigenheid en heeft iets te bieden. Dat willen we waarderen en respecteren. Ook wensen we het ‘DNA’ te behouden en ondersteunen in elke dorpskern met kansen om elkanders ‘DNA’ te leren kennen om te komen tot een eenheid die Anzegem belichaamt.”

Alternatief

Ons DNA stelt dat ze een onafhankelijke partij zijn die geen bepaalde politieke kleur heeft, vandaar ook het zwarte logo met de witte achtergrond. “We willen er zijn voor iedereen, een partij die er is voor het volk, die luistert en tussen de mensen staat. Zo horen we wat er leeft in de gemeente en vangen we op wat mensen bezighoudt. We zijn een partij die transparant wil zijn, klaarheid brengt en duidelijk communiceert naar de bevolking via verschillende kanalen.”

“Ook willen we een partij zijn die een duidelijke visie heeft, die alles nuchter bekijkt en die de gemeente leidt als een goede huisvader/-moeder. We willen een alternatief zijn voor de huidige partijen die onze gemeente nu besturen.”

Partijleden

“De nieuwe partij wordt gevormd door vier mensen die reeds ervaring hebben in de gemeentepolitiek en 21 mensen die staan te popelen om deze op te doen”, vervolgt Dewaele. “Een ploeg met verschillende expertises, vanuit alle lagen van de bevolking en die voeling heeft met de Anzegemse gemeenschap en varieert in leeftijd.”

Met Davy Dewaele (50) als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester uit Ingooigem, gevolgd door Amandine Eeckhaut (40) uit Tiegem, Anzegemnaar Sven Staelens (32) als derde kandidaat, gevolgd door Vichtenaar Bram Vanhoutte (40), Phebe D’Hondt (31) uit Gijzelbrechtegem als vijfde op de lijst en Anzegemnaar Eddy Recour (74) als lijstduwer.

Programma

Het programma werd opgebouwd op de programmadag met de ganse partij waarbij er input gevraagd werd aan de verenigingen, organisaties en scholen in de gemeente. Ook schuiven ze een aantal hete hangijzers naar voor waaronder het mobiliteitsvraagstuk in de gemeente, de financiën en het gemeentepunt waarbij ze benadrukken dat ze voorstander zijn van een centralisatie van dienstverlening, maar zich afvragen of de Anzegemse burger zat te wachten op een theaterzaal zoals deze nu in het gemeentepunt voorzien is. “We stellen ons luidop de vraag of ‘het verhaal Escolys’ de goede keuze was, al is het evenwel duidelijk dat er geen weg terug is”, zegt Dewaele. Verder stellen ze zich de vraag of Anzegem gebaat zou zijn bij een fusie en willen ze werk maken van levendige dorpskernen waarbij het platteland gevrijwaard wordt.

The post 21 nieuwe namen op lijst Ons DNA Anzegem: “We willen leiden als een goede huisvader/-moeder” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mama brengt eerste levensjaar van baby op creatieve manier in beeld: “Hij werd iedere maand ook grappiger”

Kersverse mama Maiya deelde eind augustus schattige beelden van het eerste levensjaar van haar kind. Ze nam iedere maand een foto van haar spruit in een pizzadoos en voegde er iedere maand een stuk bij tot ze een volledige pizza had. De creatieve beelden zijn intussen al meer dan zeven miljoen keer bekeken op Tiktok. “Zijn persoonlijkheid groeide ook iedere

Lees meer »

Von der Leyen 2.0: sterkere industrie, een afgezwakt klimaatbeleid en een signaal naar Poetin

Ursula Von der Leyen heeft deze week haar nieuwe Europese Commissie voorgesteld. Uit de samenstelling blijkt dat er meer aandacht komt voor defensie en onze concurrentiekracht en dat het klimaatbeleid wat afgezwakt wordt. De Belgische EU-commissaris wordt Hadja Lahbib, maar ze krijgt een eerder magere portefeuille. Waarom krijgt België geen belangrijke post? En hoe kan Von der Leyen het Europese

Lees meer »

Inwoners Bilzen niet te spreken over controleactie van politie met drone in fietszone, maar politie bijt van zich af: “Niet om automobilisten te pesten”

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst krijgt kritiek van inwoners over de controleactie in de Zeepstraat, die recent is omgevormd tot fietsstraat. De politie heeft daar woensdag een drone ingezet om te controleren of automobilisten zich er aan de regels houden. "Mensen moeten daar niet zo verbaasd over zijn, wij staan in voor de veiligheid van fietsers die via de straat naar school

Lees meer »

Italië in de ban van Caso Open Arms

19:17 Het Openbaar Ministerie in Italië eist zes jaar cel voor minister Matteo Salvini, die in 2019 een schip met migranten wekenlang de toegang tot een veilige haven weigerde. Vrijdag komt het proces in ee…

Lees meer »

Effectieve celstraf voor automobilist na zware verkeersagressie in Izegem: “Dien klacht in en ik vermoord je familie”

“Ik kom uit Oekraïne en heb al twaalf Russen vermoord. Dien klacht in en ik vermoord je familie.” Een 38-jarige automobilist uit Menen liet zich op de vooravond van Kerst niet van zijn beste kant zien bij een akkefietje in het verkeer in Izegem. Zijn slachtoffer zakte trillend als een riet naar de rechtbank in Kortrijk af om een schadevergoeding

Lees meer »

Supporterslegioen van Club Brugge verdeelt flyer in 4.400 brievenbussen in Sint-Andries met argumenten voor de bouw van een nieuw stadion.

Het Blauw-Zwart supporterslegioen is een flyeractie pro nieuw stadion gestart. Bij de buurtbewoners van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries is een folder bedeeld met alle argumenten voor de bouw van een voetbaltempel met 40.000 zitjes. Meer dan 4.400 brievenbussen in Sint-Andries krijgen de folder maandag. Dezer dagen buigt de Raad van Vergunningsbetwistingen zich over het beroep dat enkele buurtbewoners indienden

Lees meer »

Diamant voor Cécile Willems en Victor Decoster

Op 3 september 1964 stapten Victor Decoster en Cécile Willems in het huwelijksbootje. Ze vierden vorige week hun diamanten bruiloft. Het koppel heeft twee kinderen, Christiane en Danny, die op hun beurt elk twee kinderen hebben. Iedereen woont nog in Knokke-Heist. Ze leerden elkaar kennen via de duivensport. Cécile werkte een tiental jaar bij Kantoor Janssens
The post Diamant

Lees meer »

Nieuw concept in Avelgem: kinder- en kinder-ouderyoga: “Moment van verbinding en rust”

Wawa’s Dream, een Avelgemse organisatie die vakantiekampen, verjaardagsfeestjes en workshops voor kinderen organiseert, introduceert een nieuw concept: kinderyoga en kinder-ouderyoga. Het concept is niet ingewikkeld. De kindjes krijgen speelse yogalessen, al dan niet samen met een ouder of grootouder.
The post Nieuw concept in Avelgem: kinder- en kinder-ouderyoga: “Moment van verbinding en rust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Blaffende pandahonden” in Chinese zoo gaan viraal op sociale media: “Nooit beweerd dat het echte panda’s zijn”

Op sociale media gaan enkele beelden rond van "pandahonden" uit de Chinese dierentuin Shanwei Zoo. De dierentuin voldeed niet aan de criteria om reuzenpanda’s te krijgen en schilderde dan maar enkele chowchow-honden in zwart-witte kleuren. De zoo krijgt veel kritiek, maar volgens de directeur heeft het nooit beweerd dat het echte panda’s zijn. Het is al de tweede keer in

Lees meer »

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »

Ophef rond nieuwe regels voor toeristen die naar Spanje reizen: “Dit is totaal onrealistisch”

In de reissector is er ophef over nieuwe reisbeperkingen die Spanje binnen een tiental dagen invoert. Hotels, bungalowparken, campings en autoverhuurders moeten vanaf 1 oktober een ‘enorme waslijst’ aan gegevens van hun klanten doorgeven waaronder bankrekening, telefoonnummer en paspoortdetails. Dat schrijft de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’. Er is nog veel onduidelijk over hoe dat moet gebeuren.

Lees meer »