Zus van verongelukte Janice (30) ontroostbaar: “Kijk eens in de ogen van dit meisje, mijn metekindje is voor altijd acht jaar”

Het dodelijke ongeval van afgelopen weekend op de E403, waarbij een gezin uit Handzame bij Kortemark om het leven kwam, slaat diepe wonden. Joanna Deraeve, de zus van Janice die samen met haar man Janick Andries en hun 8-jarige dochtertje Maïthé het leven liet, schrijft haar verdriet van zich af op sociale media. “Nooit meer de liedjes van Camille in de auto samen zingen, nooit meer kunnen wij hen horen, nooit meer samen lachen”, klinkt het.

Janick Andries, zijn partner Joanna en hun dochtertje Maïthe (8) waren in de nacht van zaterdag op zondag onderweg naar hun appartement in Handzame bij Kortemark. Vlak voor de afrit op de E403 ging het fout. Hun Opel Corsa werd achteraan aangereden door de Mercedes van Jürgen L. uit Torhout. Beide auto’s gingen van de baan af, voor Janick, Joanna en Maïthe kon geen hulp meer baten. Jürgen L. bleek zwaar geïntoxiceerd, de man werd gearresteerd en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter.

Joanna, de zus van Janice, is ontroostbaar. De jonge vrouw schrijft haar verdriet van zich af op sociale media en richt zich daarbij rechtstreeks tot de aanrijder. “Dronkaard, je bent een moordenaar! Je hebt het leven afgenomen van mijn zusje, mijn metekindje en mijn schoonbroer. Ze gingen net verhuizen naar hun droomhuisje en jij hebt dit van hen afgenomen”, klinkt het onder meer.

Voor altijd acht jaar

Voor Joanna is het onbegrijpelijk wat er gebeurd is. “Ik hoop dat degene die je drank heeft blijven bijvullen nu trots is. Of ben jij de enige schuldige? Heb jij je eigen glas bijgevuld? Kijk eens in de ogen van dit meisje, zij is voor altijd acht jaar. Kijk eens in de ogen van de mama, zij is voor altijd dertig jaar. Kijk eens in de ogen van de papa, hij deed zo zijn best, was zo trots op zijn dochtertje. Besef eens hoeveel harten jij hebt gebroken”, schrijft Joanna.

“Neem aub zijn rijbewijs af”, roept ze op. Dat is ondertussen gebeurd, zoals vrijwel altijd na een dodelijk ongeval. Maar er is meer nodig, vindt Joanna. “Neem zijn auto af! Wil hij later een nieuwe kopen, zet hem dan op een zwarte lijst. Waarom lukt dit niet? Welke politicus wil hiervoor vechten? Hoeveel onschuldigen moeten er nog sterven?”, vraagt Joanna zich af.

The post Zus van verongelukte Janice (30) ontroostbaar: “Kijk eens in de ogen van dit meisje, mijn metekindje is voor altijd acht jaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Installatie van Indaver in Doel vangt restafval van miljoen gezinnen op als Isvag Wilrijk sluit

Volgende week gaan de ovens in de afvalverwerkingsinstallatie van Isvag in Wilrijk uit. Een kortstondige sluiting vangt het netwerk van Vlaamse verbrandingsovens zonder veel problemen op, maar wat gebeurt er als er straks geen nieuwe vergunning komt? “De rest wordt op korte termijn opgevangen door de installatie van Indaver in Doel”, zegt woordvoerder Jan Verheyen.

Lees meer »

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor kust van Duinkerke: “Geen obstakel, maar kans”

Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van Haven Oostende Charlotte Verkeyn (N-VA) is bezorgd omtrent de plannen voor de bouw van een windmolenpark voor de kust van Duinkerke. Verkeyn verzet zich dan ook fel tegen het project. “De gevolgen voor onze kust én Oostende zijn ronduit desastreus”, zegt ze.
The post Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor

Lees meer »

“John Terra zal mij geen tweede keer breken”: Kim Kay reageert in emotionele brief op beweringen van haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de voor haar kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten met een

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

“Ze vertelde vrienden dat ze maîtresse van Dave Grohl was”: is pornoproducente de moeder van zijn buitenechtelijk kind?

Er hangt nog steeds veel mysterie rond het buitenechtelijk kind van Dave Grohl (55). De Foo Fighters-frontman gaf vorige week op sociale media toe dat hij zijn vrouw Jordyn Blum ontrouw is geweest en hij een dochter heeft verwekt bij een andere vrouw. ‘Daily Mail’ kwam via betrouwbare bronnen ter ore dat Grohl vijftien jaar lang een intense affaire zou

Lees meer »

Anima Eterna Brugge beëindigt samenwerking met stichter Jos van Immerseel: “Door zijn agressief gedrag legt hij de waarden van ons orkest naast zich neer”

Anima Eterna Brugge heeft de samenwerking met haar oprichter-dirigent, Jos van Immerseel, beëindigd. Anima Eterna werd opgericht in 1987 en verdiept zich reeds decennia in historische uitvoeringspraktijken. “Jos van Immerseel heeft de waarden die hij al jaren met Anima Eterna deelt herhaaldelijk naast zich neergelegd”, stelt Joost Maes namens het bestuur van het gerenommeerd Brugs orkest. Anima Eterna Brugge is

Lees meer »

Wereldsterren van Borussia Dortmund trainen op velden van KSKD Hertsberge

Hoog bezoek bij KSKD Hertsberge woensdag. De wereldsterren van Borussia Dortmund kwamen immers op het veld van de vierdeprovincialer een laatste keer trainen in aanloop naar hun duel met Club Brugge in de Champions League van woensdagavond. “Dichter bij profvoetbal gaan we niet komen”, lacht voorzitter Christophe Vandoorne.
The post Wereldsterren van Borussia Dortmund trainen op velden van KSKD

Lees meer »

Drugdealer (35) krijgt celstraf met uitstel maar speelt auto kwijt

Een 35-jarige man uit Gistel heeft twaalf maanden cel en 8.000 euro boete, beiden met uitstel, gekregen omdat hij in opdracht van een Oostendenaar onder andere drugs leverde in de Westkust. De rechter verklaarde ook de auto van de man verbeurd. T.V. had een opvallende verklaring voor de feiten. “Ik heb leukemie en heb 50.000 euro schulden, daarom deed ik

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »

Personeel ISVAG schrijft open brief aan minister om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden: “Er is geen beter alternatief”

Het personeel van afvalintercommunale ISVAG vraagt in een open brief aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om zo snel mogelijk een beslissing te nemen over de verbrandingsoven in Wilrijk. Die moet in de nacht van 24 op 25 september sluiten. Volgens het personeel voldoet de oven aan de strengste emissienormen en is haar stikstofuitstoot de laatste jaren met

Lees meer »