Stad Oostende breidt aanbod openbare toiletten uit met 10 nieuwe volautomatische toiletten

In het najaar komen er op zes locaties nieuwe volautomatische toiletten. Stad Oostende zorgt hiermee voor een betere spreiding en een groter aanbod van openbare toiletten voor inwoners en bezoekers. De extra toiletten zullen tegen eind dit jaar overal geplaatst zijn. Daarnaast komen er ook overal nieuwe busschuilhuisjes.

Stad Oostende wil werk maken van een betere spreiding en een nog groter aanbod van openbare toiletten voor inwoners en bezoekers. Daarom schreef de Stad vorig jaar een Europese overheidsopdracht uit voor schuilhuisjes, signalisatieborden en volautomatische toiletinfrastructuur.

Momenteel staat er doorlopend een toiletwagen op de Oosteroever en worden er tijdens de zomermaanden ook toiletten gehuurd voor de Spinoladijk, de Northlaan (t.h.v. de zeedijk), in Raversijde (t.h.v. de Zeelaan) en de Boudewijnpromenade (zeedijk, t.h.v. de surfclub).

Tien volautomatische toiletten

De mobiele toiletten krijgen veel bezoekers over de vloer. Daarom besliste de Stad om deze locaties te behouden en verder uit te breiden met andere locaties. Concreet stelt de Stad voor om tien nieuwe volautomatische toiletten te plaatsen op de volgende zes locaties:

Maritiem Plein (aan de overzet): dubbele unitNorthlaan (Mariakerke): dubbele unitDiksmuidestraat (Mariakerke): enkele unitVlaanderenstraat (t.h.v. Lunapark Reflex): dubbele unitZeeparking: dubbele unitRaversijde: enkele unit (locatie te bepalen)

Groter en moderner aanbod

Momenteel wordt de (technische) haalbaarheid van de locaties verder onderzocht. De bedoeling is om de toiletten overal te plaatsen tegen het einde van dit jaar. Ook de extra bemande toiletten (zoals die aan de Kapellebrug of aan KAAP) blijven behouden.

Stad Oostende investeert zo in een groter aanbod van openbare toiletten voor inwoners en bezoekers. De moderne en hoogwaardige infrastructuur oogt niet alleen mooier maar zal ook een kostenbesparing opleveren. De huur van de infrastructuur bedroeg immers jaarlijks zo’n 16.500 euro (cijfers 2023).

Ook nieuwe busschuilhuisjes

Gelijktijdig met de plaatsing van de extra toiletten start de firma Clear Channel ook met de vervanging van de busschuilhuisjes op het grondgebied van Oostende. Veel schuilhuisjes van De Lijn zijn aan vervanging toe. Ook met deze investering zal het openbaar domein binnenkort nog fraaier ogen.

The post Stad Oostende breidt aanbod openbare toiletten uit met 10 nieuwe volautomatische toiletten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen pleintje in Brugge

Op zondag 22 september wordt het Liesa Naertplein in de Sint-Jakobsstraat in Brugge officieel ingehuldigd. De Brugse actrice is dit seizoen huisartiest van het cultuurcentrum, een jaar lang draagt het binnenplein van De Biekorf haar naam.
The post Actrice Liesa Naert krijgt haar eigen pleintje in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »