Minder auto- en vrachtverkeer dan voor coronacrisis, maar meer files: “Minder verkeer betekent zeker niet rustig verkeer”

Hoewel de filedruk op de Vlaamse snelwegen historisch hoog is, rijdt er nog altijd minder verkeer dan voor de coronacrisis. Dat geldt zowel voor auto’s als vrachtwagens, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-manager en kennissen bezorgd over comebackplannen Kim Kay: “Uniek talent, maar ze had problemen met zichzelf”

Tijdens haar internationale doorbraak met megahit ‘Lilali’ verdween het even naar de achtergrond, maar het is een feit: al bijna haar hele leven kampt Kim Kay (46) met zware gezondheidsproblemen. De jongste jaren is ze aan haar ziekbed gekluisterd, en toch droomt de zangeres nu van een comeback. “Ik begrijp dat, maar ik zou het haar niet aanraden”, klinkt het

Lees meer »

Eerste Gardeboestoet in kwarteeuw is schot in de roos

De organisatoren van de eerste Gardeboestoet in een kwarteeuw tijd in Oekene konden het niet beter getroffen hebben. Onder een stralend zonnetje trokken liefst 33 groepen met in totaal 400 deelnemers op allerlei gekke fietsen door de straten van de deelgemeente. De deelnemende inwoners toonden zich van hun creatiefste kant en dat kon het publiek duidelijk smaken.
The post

Lees meer »

“Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”: Noma moet naam veranderen

De dag na de opening van gastrobar Noma op de Grote Markt, ontving uitbater Jonathan Beke een schadeclaim van het Deense driesterrenrestaurant Noma. “We moeten onze naam veranderen. Ik was toch verrast. Hun restaurant is al een jaar gesloten, maar blijkbaar is de naam beschermd.”
The post “Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”:

Lees meer »

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Axel Daeseleire is alom op tv: “Geen exclusiviteitscontract, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »