Familie Deraeve hoopt via GoFundMe de begrafeniskosten te kunnen betalen na dodelijk ongeval in Ruddervoorde

Joyce Deraeve uit Hooglede, de zus Janice die zaterdagnacht met haar partner en dochter overleed bij een ongeval in Ruddervoorde, doet een emotionele oproep: “Mijn zus, schoonbroer en metekind zijn dood, we hebben niet eens geld voor een begrafenis. We zullen noodgedwongen aan fundraising moeten doen.

“De moordenaar van mijn zus en metekind wordt in het ziekenhuis verzorgd, wij als familie van de slachtoffers worden aan ons lot overgelaten”, zucht Joyce Degraeve uit Hooglede. Zij is de meter van Maithé (8), die zaterdagnacht samen met haar ouders – Janick Andries (29) en Janice Deraeve (30) uit Handzame het leven liet op de autoweg in Ruddervoorde.

GoFundMe

“We weten niet eens hoe we de begrafenis moeten regelen en betalen. We krijgen geen info van parket noch slachtofferhulp. Moeten wij een advocaat aanstellen en betalen om onze rechten te verdedigen tegen de doodrijder? We zijn hopeloos.”

“Om al die kosten te moeten ophoesten, zullen mijn broer Michael, mijn zus Joanne en ik noodgedwongen een beroep moeten doen op GoFundMe, het platform voor crowdfunding. Janice en Janick waren niet getrouwd, dat maakt alles vel ingewikkelder.”

Getuigen

Zus Joanne Deraeve heeft ook al haar verdriet via de sociale media geventileerd. Het is niet de eerste tragedie in de familie Deraeve, eerder al overleed een zus.

Ondertussen doet Melissa Andries, de zus van de overleden Janick, via Facbook een oproep tot getuigen van het ongeval. Ze hopen hierdoor meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van het ongeval. “Het enige wat ons een heel klein beetje troost kan bieden is dat ze het (hopelijk) nooit beseft gaan hebben”, schrijft de zus van de jonge papa in een emotionele oproep.

The post Familie Deraeve hoopt via GoFundMe de begrafeniskosten te kunnen betalen na dodelijk ongeval in Ruddervoorde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe gevaarlijk is de gevreesde afdaling door ‘het zwarte gat’ van het WK tijdrijden écht? “Ik reed er met dichtgeknepen billen”

Remco Evenepoel noemt het de gevaarlijkste passage van het parcours. Alec Segaert vindt het een tricky keuze van de organisatie. Volgens Lotte Kopecky zat zelfs bondscoach Ludwig Willems in de volgwagen met klamme handjes. Hoe gevaarlijk is de afdaling van de Schwabachstrasse echt? Wij namen de proef op de som en gingen de afdaling – met de auto en te

Lees meer »

Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens pleit voor meer dialoog: “We willen vaker gehoord worden”

Gehoord worden. Dat staat bovenaan het verlanglijstje van Unizo Wingene-Zwevezele. “We vragen van het gemeentebestuur een effectief ondersteunend beleid via open dialoog en samenwerking”, stelt Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens (45). Al in juni heeft Unizo een verlanglijstje ingediend, met vier kernpunten: meer dialoog, meer aandacht voor lokale economie, een kernversterkend beleid en samenwerking met zowel Unizo als de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).<br

Lees meer »

Huisarts Tony (62) verdacht van aanranding patiënt: “Ik zei haar: ‘Je maakt het mij heel moeilijk om mijn handen thuis te houden’”

Tony (62), een huisarts uit de buurt van Hasselt, wordt verdacht van de aanranding van een patiënte tijdens een huisbezoek. “Hij ging te werk als een grijpmachine”, getuigt Kim, het 35-jarige slachtoffer. Voor de rechter verdedigde dokter Tony – zonder advocaat – zich op een zeer opvallende manier: “Zonder die chips was ik niet gebleven. Ik vraag me zelfs af

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn elf doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Oproep | Wordt wonen in uw eigen buurt te duur?

De Standaard zoekt getuigenissen van mensen die lang naar een woning zoeken of gezocht hebben omdat ze geen betaalbare woning vinden in hun eigen buurt. Bent u moeten verhuizen uit de gemeente waar u opgegroeid bent of uw sociaal netwerk heeft, omdat kopen of huren er niet meer betaalbaar is? Of zoekt u al jaren vruchteloos naar een betaalbare woning

Lees meer »