“Die vierde plaatsen ondankbaar? Nee, ik vind het net ontzettend goed!”: Kim Gevaert legt de Spelen neer

Is Nafi Thiam de GOAT (Greatest of All Time) in de zevenkamp? Of toch nog Jackie Joyner-Kersee? Wie schitterde, wie had er vooral pech? Onze analiste Kim Gevaert legt met haar slotanalyse over het atletiek een doek over deze Olympische Spelen. “Dan word je toch helemaal gék?” 

Meer krantenkoppen in België

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Europese Centrale Bank verlaagt rente voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rente opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. De ingreep was algemeen verwacht nu de inflatie in de eurozone aan het dalen is. Concreet wordt de depositorente waartegen banken geld kunnen parkeren bij de ECB met 25 basispunten (0,25 procentpunt) verlaagd tot 3,50 procent.

Lees meer »

Zeepkistenrace lost opnieuw alle verwachtingen in: “Deelnemers worden elk jaar creatiever”

De derde editie van de Blankenbergse zeepkistenrace was een voltreffer. Volgens organisator Guy De Coninck waren er naar schatting tussen de 1.500 en 2.000 kijklustigen, en da’s een pak meer dan vorig jaar. “Logisch ook, want hoe meer deelnemers, hoe meer aanhang die meebrengen.” Liefst 23 karren, ofwel tien meer dan vorig jaar, bolden de Leopoldhelling af.
The post

Lees meer »

Na nieuw ongeval op de Semois. Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep: “Maak reddingsvesten verplicht bij het kajakken”

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »

Jeugdvereniging Chiro Oudenburg voor het eerst van start in nieuw lokaal: “Blij met zoveel inschrijvingen”

Zondag 15 september beleefden de kinderen, jongeren, leiding en ook de kokjes een mooie dag in het nieuwe lokaal aan de Mariastraat. Sinds enkele maanden is dit immers de thuis van de Chiro, nadat het lokaal in Ettelgem onveilig werd verklaard. “We konden op onze startdag heel veel nieuwe kinderen inschrijven, waar we natuurlijk blij mee zijn”, zeggen Liana Gyssers

Lees meer »