Code oranje geldt in Oost-Vlaanderen, grootste deel van West-Vlaanderen en Henegouwen: “Warmste dag van de zomer”

Het KMI heeft de hittewaarschuwing voor vandaag gemilderd. In drie provincies, namelijk West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen, geldt nog code oranje, in alle andere is dat geel. Op meerdere plaatsen kan het kwik stijgen tot 35 graden. En nog (goed) zomernieuws: “We gaan niet meer terug naar die lage temperaturen van in juli”, zegt VTM-weerman David Dehenauw. 

Meer krantenkoppen in België

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen met Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »

Op weg naar zwaarste filewinter ooit en dat komt niet alleen door weer en werken: “Stop met naar voetbal te kijken in de auto”

De afgelopen 12 maanden bereikte de filezwaarte in Vlaanderen het hoogste niveau ooit. En zet je schrap, want de komende maanden wordt het fileleed op de Vlaamse snelwegen alleen maar erger. De oorzaken? Die denken we te kennen: het weer, wegenwerken en minder telewerk. Maar er speelt veel meer dan dat, zeggen experts. Zo erg wordt het op de weg

Lees meer »

Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier

Onlangs vond de opening plaats van de groenzone aan ‘t Klavier. Het gemeentebestuur zorgde voor de aankleding, kinderanimatie en een verfrissend ijsje voor de kinderen. Het project werd gerealiseerd door aannemer Omgevingswerken Steenhaut.
The post Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nek-aan-nekrace tussen Trump en Harris volgens de peilingen, maar deze cijfers suggereren toch duidelijke winnaar

“Niet te voorspellen.” Dat blijft de consensus over de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten. Met nog één maand te gaan zit er in de peilingen zo goed als geen verschil. Daarom duiken we in ándere cijfers. Die leren dat Kamala Harris wel populairder is dan Trump en overtuigde aanhangers heeft. Maar een andere, zelden belichte graadmeter wijst dan weer duidelijk

Lees meer »

Kampioenenviering bij de Sint-Jansvrienden

Bij de vinkenmaatschappij de Sint-Jansvrienden van voorzitter Geert D’Hondt zit het seizoen er helemaal op. De afsluiter van het seizoen is het jaarlijks kampioenenfeest dat voor de gelegenheid zijn beslag kreeg in Gistelhove. Niettegenstaande de vinkensport moeilijke tijden doormaakt door de vergrijzing, telt de vereniging nog om en bij de 50 leden. Het werd dan
The post Kampioenenviering bij

Lees meer »