Annie (62) sluit weldra haar strandwinkeltje Bazar Lambert: “Wie verstuurt nu nog een postkaart?”

De Oostendse Annie Molleman (62) houdt uitverkoop in haar strandwinkeltje Bazar Lambert op de Zeedijk in Oostduinkerke. Het is zo’n typische zaak waar je emmertjes, schopjes en vliegers op de kop kan tikken, maar ook souvenirs in de vorm van een vuurtoren of schelpen. “Jammer dat het niet meer zo rendabel is. Vroeger hadden we echt een uniek aanbod, nu vind je overal strandspeelgoed”, vertelt Annie.

De laatste teenslippers, windschermen en piratenvlaggen liggen in de winkelrekken. De vliegers en schopjes zijn reeds uitverkocht, maar er is nog een mooi aanbod aan postkaarten met zeezichten. Binnen is het een bont allegaartje van souvenirs: gaande van vuurtorens tot schelpen en zelfs kleurrijke beeldjes van honden. “Vroeger was mijn winkeltje veel mooier ingericht hoor, maar tijdens de uitverkoop is het druk en hier en daar komen al lege plaatsen in het winkelrek”, reageert Annie vanachter haar toonbank. Haar papa Lambert nam in 1976 het strandwinkeltje over van een nicht. Hij was metaalbewerker, maar zocht nieuw werk. Helaas overleed hij twaalf jaar later na een ziekte. “Mijn mama was toen al op pensioen. Ik besloot om de zaak van mijn pa verder te zetten”, vertelt ze. “Eigenlijk is het aanbod min of meer hetzelfde gebleven al die jaren. De schopjes en vliegers zijn het populairste, maar ook de souvenirs doen het goed. Ik geef nu op alle artikels dertig procent korting.”

Nieuw hoofdstuk

Het assortiment is dan wel nauwelijks veranderd, de tijd wel. “Dat kan ik alleen maar bevestigen. Toen ik startte, hadden we twee soorten vliegers, nu zijn het er meer dan tien. De mensen kwamen voor een maand op verlof, terwijl dat tegenwoordig een paar dagjes is. Tot 22 uur was ik open, maar nu sluit ik al om 18 uur omdat er geen kat meer loopt op de Zeedijk. De schermpjes zijn dan blijkbaar belangrijker. Gelukkig wordt er nog gespeeld op het strand, maar dat is toch ook verminderd. De verwondering voor de zee was enorm, terwijl de toeristen het nu allemaal ‘normaler’ vinden. De gemoedelijke vakantiesfeer is gelukkig altijd gebleven en het contact met de klanten stuwt me vooruit. Dikwijls zie ik dezelfde mensen terugkeren. Ik heb mijn winkeltje altijd graag gerund, maar nu mijn pensioen lonkt, kijk ik wel uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn leven.”

Terug naar Oostende

Bazar Lambert is nog open tot half september. Tijdens de zomervakantie is Annie zeven dagen op zeven open van 10 tot 18 uur. “Daarna keer ik terug naar Oostende, waar ik altijd heb gewoond. Ik heb twee kleinkinderen van twee en drie jaar. Het zal me deugd doen om meer tijd voor hen te kunnen vrijmaken. Of ik nu zelf met een schopje en emmertje in het zand zal spelen met hen, weet ik nog niet. Ik voel niet graag het zand tussen mijn tenen kriebelen. (lacht) Met een strandwandeling kan je me wel plezieren.” (GUS)

The post Annie (62) sluit weldra haar strandwinkeltje Bazar Lambert: “Wie verstuurt nu nog een postkaart?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen: “Wees extra waakzaam in de komende, donkere periode”

De voorbije maand werden opvallend veel voertuigdiefstallen gepleegd. Dat het een plaag is, blijkt uit de cijfers. In een maand tijd al vier keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Ook bij de politiezone Grensleie vloeken ze. “We zetten nochtans in op verhoogde patrouilles en wijkgerichte controles”, klinkt het.
The post Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen:

Lees meer »

Kogelvrije vesten met schimmel en munitie uit 1983: Taiwan niet te spreken over “onbruikbare” Amerikaans wapenlevering

Taiwan, het eiland in de Oost-Chinese Zee vlakbij China, heeft een "onbruikbaar" wapenpakket ontvangen uit de Verenigde Staten. Dat meldt het Bureau van de Inspecteur-generaal van de VS in een rapport. Het militaire materieel werd niet goed verpakt, en door waterschade en schimmel zijn wapens en kogelvrije vesten onbruikbaar. Taiwan heeft nu honderdduizenden euro’s vrijgemaakt om de lading te herstellen.

Lees meer »

Ze schreeuwde, maar niemand hoorde haar: hoe 25-jarige gevangene zijn maatschappelijk assistente kon verkrachten

Hoe is het mogelijk dat een gedetineerde bínnen de muren van de gevangenis een maatschappelijk assistente kan verkrachten? En dat het een dikke minuut duurt voor cipiers te hulp schieten? Eerst en vooral omdat de alarmknop aan de muur niet aangesloten bleek. Ten tweede, omdat het mobiele alarm aan haar walkietalkie een verkeerde locatie gaf. Reconstructie van opnieuw een zwaar

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

Laatste weekend voor bar José op Grote Kring: “We gaan feesten!”

Afgelopen maanden kon je in de sfeervolle pop-up bar José terecht voor kwaliteitsvolle wijnen, bieren en zuiderse tapas. Vrijdag 13 september gaan Marie Ryssaert, Karla Denoulet, Fien Dewaele en Kathelijn Breda hun laatste weekend in. “De tijd is echt voorbijgevlogen!” De uitgebreide tapaskaart wordt voor de laatste dagen vervangen door één gerecht: chili con carne.
The post Laatste weekend

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Vrees voor nieuwe dambreuken in Oostenrijk – Reddingswerkers vinden lichaam van bekende Poolse chirurg

In het oosten van Oostenrijk wordt gevreesd voor nieuwe dambreuken als gevolg van cycloon Boris. “Dat risico is groot”, stellen de autoriteiten. In de Poolse stad Nsya hebben reddingswerkers het lichaam van Krzysztof Kami?ski (71) teruggevonden. Hij was in zijn land een bekende chirurg. Het dodental is intussen opgelopen tot achttien.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa in

Lees meer »