Motard (32) zwaargewond na aanrijding aan Dampoort: bestuurder van bestelwagen pleegt vluchtmisdrijf

Na een botsing met een bestelwagen ter hoogte van de Dampoort is een 32-jarige motard zwaargewond geraakt. De bestuurder van de bestelwagen sloeg op de vlucht, maar kon later opgepakt worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel ISVAG schrijft open brief aan minister om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden: “Er is geen beter alternatief”

Het personeel van afvalintercommunale ISVAG vraagt in een open brief aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om zo snel mogelijk een beslissing te nemen over de verbrandingsoven in Wilrijk. Die moet in de nacht van 24 op 25 september sluiten. Volgens het personeel voldoet de oven aan de strengste emissienormen en is haar stikstofuitstoot de laatste jaren met

Lees meer »

Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil niet nog eens een burn-out meemaken”

Na een politieke loopbaan van 36 jaar zet schepen Jan Vandoolaeghe (61) er een punt achter. Zes jaar geleden werd hij schepen met 896 voorkeurstemmen. Op dit moment is hij bevoegd voor Sport, Burgerzaken, Onderwijs, Personeelsbeleid en Feestelijkheden. Maar voor de Zonnebekenaar is het nu tijd voor andere zaken.
The post Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil

Lees meer »

Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale

Het dorp Wijnendale krijgt tijdens de volgende politieke legislatuur nieuwe rioleringen. Ook worden diverse straten heraangelegd. Om dat gestroomlijnd te laten verlopen, heeft de gemeenteraad maandagavond een engagementsverklaring goedgekeurd.
The post Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis

Tijdens de zondag van de kermis kon men kennismaken met het nieuwe bouwproject, dat ondergebracht wordt in het voormalige gemeentehuis in de Kasteelstraat in Oostvleteren.
The post Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Norbert en Edwige vieren diamant

Norbert Standaert (82) en Edwige Mestdagh (83) mochten onlangs hun diamanten jubileum vieren. Het koppel stapte zestig jaar geleden, op 4 september 1964, in het huwelijksbootje, nadat ze elkaar leerden kennen op een dansavond van de KAJ. Norbert werkte jarenlang als treinbestuurder, terwijl Edwige onthaalmoeder was. Met Diether, Petra en Margot kregen ze drie kinderen.
The post Norbert en

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht

Woonzorgcentra Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge organiseren naar aanleiding van de Week van de Dementie verschillende activiteiten om dementie onder de aandacht te brengen.
The post WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht appeared first on KW.be.

Lees meer »