Hoe de nieuwe vriendschap met Trump Elon Musk weleens duur kan komen te staan

Automerk Tesla is plots onderdeel geworden van de verkiezingsstrijd tussen de Amerikaanse presidentskandidaten. Dat heeft alles te maken met de ommezwaai van Tesla-baas Elon Musk, die onverwacht aanhanger van Donald Trump is geworden. En ook Trump lijkt de steun van Musk wel te appreciëren. Wat hebben de twee te winnen bij elkaars vriendschap? En heeft dit gevolgen voor Musks automerk? 

Meer krantenkoppen in België

Spektakel in Zürich morgen: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het morgenavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis langer thuis na geboorte van zoontje: “Na bevalling kon ik niet meer rechtop zitten”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »

Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.
The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht

Lees meer »

Is regeringshervorming van Zelensky een ‘wanhoopspoging’?: “De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »