Waarom voert Oekraïne een offensief in Rusland? 4 mogelijke verklaringen

Het staat vast dat Oekraïne vriend en vijand wist te verrassen met de plotse aanvallen in de Russische regio’s Koersk en Lipetsk, maar wat drijft Kiev om manschappen en budget in gebied van de vijand in te zetten? "De paniek en commotie kunnen de situatie aan het front verlichten voor Oekraïne", zegt Tom Simoens van de Koninklijke Militaire School. 

Meer krantenkoppen in België

Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik een goed feestje geven en deel schenken aan het goede doel”

In de populaire VRT 1-quiz ‘Switch’ schittert deze week Kaat De Rauw (20) uit Anzegem. De studente vroedkunde is in remissie nadat er begin vorig jaar lymfeklierkanker werd vastgesteld. “Ik wilde met mijn deelname ook kanker bij jonge mensen bespreekbaar maken.”
The post Kaat (20) schreef zich in voor ‘Switch’ toen ze herstelde van kanker: “Met winst wil ik

Lees meer »

N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten voor: “Inhoudelijk het verschil maken”

Een maand voor verkiezingsdag 13 oktober maakt ook N-VA Zedelgem haar voltallige kandidatenlijst bekend. Niko Larock is lijsttrekker, gevolgd door raadslid Ann Pattyn en Emma Casteleyn van Jong-N-VA. Femma Zedelgem-voorzitster Annie Van Steelant duwt de lijst met 27 kandidaten, die staan voor een andere politieke stem in de gemeenteraad.
The post N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten

Lees meer »

Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig bestaan: “Zullen ons ook de komende jaren met passie inzetten voor onze klanten”

De kledingzaak voor dames en heren Nicky M. aan de Vlamingstraat viert haar 25-jarige bestaan. “Sinds onze oprichting in 1999 hebben we ons met passie ingezet om onze klanten te voorzien van hoogwaardige mode en een mooie winkelervaring”, zegt Nicky Moerman, die de zaak runt met haar partner Frederik Coffyn.
The post Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig

Lees meer »

Modelspoorklub geeft geheimen prijs op open Monumentendag

In het clubhuis aan de Karperstraat 11 in Zandvoorde kwamen op zondag 8 september heel wat liefhebbers van miniatuurtreintjes over de vloer. De Modelspoorklub van de Kust (MSKK) zette de deuren open naar aanleiding van de zesendertigste Open Monumentendag. Het thema van de dag luidde en route. In de thuisbasis van MSKK kon het publiek
The post Modelspoorklub geeft

Lees meer »

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Oververhitte batterijen of kleine explosieven geplaatst: hoe konden honderden beepers in Libanon ontploffen?  

Nu in Libanon duizenden mensen gewond zijn geraakt en meerdere doden zijn gevallen nadat de beepers van tal van Hezbollah-leden zijn ontploft, wordt er gekeken naar hoe dat is kunnen gebeuren. Volgens professor computerbeveiliging en cryptografie Bart Preneel (KU Leuven) lijkt het waarschijnlijk dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad de toestellen wist te onderscheppen en er explosieven in heeft geplaatst. Maar

Lees meer »

“Taekwondo is al jaren mijn grote uitlaatklep”

Taekwondo Dojang is een nieuw seizoen gestart in de mattenzaal van De Groene Meersen. Fien Allemeersch uit Snellegem beoefent de Koreaanse vechtkunst al 16 jaar. “Iedereen kan deze sport beoefenen, je hoeft er niet sterk uit te zien.”
The post “Taekwondo is al jaren mijn grote uitlaatklep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het voelt een beetje alsof we op vakantie zijn”: Bert Van Wanseele (62) bottelt binnenkort eerste wijnflessen

Langs de Wakkensesteenweg in Tielt vind je Wijngoed Hoenderveld, het wijndomein van Bert Van Wanseele en zijn echtgenote Hilde Maes. Bert en Hilde vonden in het verbouwen van hun eigen wijnen een nieuwe passie.
The post “Het voelt een beetje alsof we op vakantie zijn”: Bert Van Wanseele (62) bottelt binnenkort eerste wijnflessen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling (23) verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »

Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne

Dinsdag kwam er voor het eerst een binnenschip aanmeren aan de loskade in de Lovaart in Veurne. Er werd een testvaart uitgevoerd met een lading zand voor de betoncentrale De Brabandere.
The post Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krijgt Zelzate Franstalige navolging?

01:01 Na een halfslachtig resultaat bij de verkiezingen in juni – winst in Brussel en Vlaanderen, maar een onverwachte terugval in Wallonië – mikt de PVDA/PTB op zijn belangrijkste doel voor 2024: de gemeen…

Lees meer »