Minstens negen doden bij busongeval in Turkije

Bij een ongeval met een bus in de Turkse hoofdstad Ankara zijn vrijdag zeker negen mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 26 gewonden. Dat heeft de gouverneur van Ankara laten weten.

 

Meer krantenkoppen in België

Oude Kale in Landegem hersteld tot kronkelende waterloop

De Oude Kale kronkelt opnieuw door het landschap tussen Landegem en Merendree. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) herstelde de waterloop tot een kronkelende beek met onverharde oevers en steile en zachte bochten. Dit zal de waterkwaliteit verbeteren en waar de Oude Kale al in 2017 werd hersteld, zijn de effecten op de waterkwaliteit al zichtbaar.

Lees meer »

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah, Israëlische minister Gallant spreekt over “nieuwe fase van oorlog”

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant stelt dat een "nieuwe fase van

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde Crevits: “Dit zal ontzettend veel fysieke en mentale inspanningen vragen”

In amper drie weken tijd moet uittredend Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) afscheid nemen van haar beide ouders én schoonvader. Drie zware klappen om op heel korte tijd te verwerken, iets wat volgens Brugs rouwspecialist prof. Manu Keirse zelf voor de meest weerbare mens een haast onmogelijke opdracht is.
The post Rouwexpert Manu Keirse over drievoudig verlies van Hilde

Lees meer »

Kinderen plantten een jaar geleden berm vol nieuwe boompjes, nu is alles weggemaaid: “Het was een ongelukje”

De gemeentediensten van de gemeente Pepingen zijn iets te enthousiast begonnen met het maaien van de berm in de Kareelstraat in deelgemeente Bellingen. Alle plantgoed dat de kinderen van het buurtschooltje Spring in ’t Veld in de lente vorig jaar hadden aangeplant om de holle weg te herstellen, bleek tot op de grond mee afgemaaid. “Een ongelukje”, zegt de gemeente.

Lees meer »

De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren

Cultuurhuis De Grote Post organiseert op zaterdag 21 september een kampioenschap hangjongeren. Iedereen is welkom om mee te komen strijden om de eretitel Kampioen Hangjongere. Met deze actie zet het familieprogramma van De Grote Post in de kijker.
The post De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »