“Ik heb nooit gedroomd van verre reizen. Alleen van het Sportpaleis”: Popster Camille Dhont over haar zomerplannen

Het werd een ontmoeting met een fenomeen. Camille, pas 23, zangeres, danseres en actrice, schoot als een komeet omhoog, vulde in mei met haar Magie-tour moeiteloos vier keer het Sportpaleis en in juli en augustus twaalf keer het Kursaal van Oostende. Popprinses, zot populair bij de jeugd. “Een overvolle agenda? “Keiplezant!” En dat meisje van Wevelgem gaat nooit zweven? “Neen, gij! Men vraagt me vaak hoe dat komt. Ik. Weet. Het. Niet! Ik ben zo. En mijn verlegenheid zal nooit helemaal weg zijn, denk ik.”

Voor de vijfde zomer op rij wordt hotel Thermae Palace in Oostende ons tweede verblijf voor boeiende babbels met bekende gasten. Deze jubileumeditie van Midzomernachten krijgt een hele streep zonnecrème. Factor 24, zeg maar.

Zestigers horen niet meteen tot haar doelgroep, ik wist vooraf over Camille Dhont alleen maar: populair, jong, Vlaams zangeresje uit Wevelgem. En actrice, in de VTM-telenovelle Milo. Tot ik op televisie Camille live in het Antwerpse Sportpaleis zag. De start van haar Magie-tour in mei, op 24 uur vier keer uitverkocht, dat zei al wat. Er was een volledige maand non-stop keihard aan gewerkt en gerepeteerd en ze had er nog een maandje willen bijdoen, zo dedicated is ze, las ik zestigers bereiden zich voor. Tientallen dansers en danseressen, confetti, vuurwerk, regen, letterlijk een engel die neerdaalde…: ik werd weggeblazen door de gigantische show van dat Vlaams zangeresje. Hors catégorie, Beyoncé en Taylor Swift samen, ik overdrijf al eens graag.

Camille in het kort

Camille Dhont (12 juni 2001, Wevelgem) brak door dankzij haar rol in de jeugdserie Like Me en de singles Vergeet de Tijd en Vechter met Regi. Vanaf 2021 en haar eerste solo-album Vuurwerk werd Camille, die het tweede seizoen van The Masked Singer won, ongelooflijk populair in Vlaanderen. Haar volgende albums, SOS en Magie, werden megasuccessen, ze vulde in mei vier keer het Antwerpse sportpaleis, ze speelt de hoofdrol in de telenovelle Milo, er werden een documentaire en een stripreeks over haar uitgebracht en ze heeft intussen een eigen kledinglijn.

En het plezier spatte eraf, zag ik ook, die Camille Dhont, pas 23, leek geboren om te zingen en te dansen op een podium. Ik las verder: sinds haar debuutsingle Vuurwerk in 2021 in de showbizz als een komeet omhoog geschoten… Intussen naast een eigen kledinglijn bijvoorbeeld ook de ‘Camille Magie-zoektocht aan Zee’, als opvolger van haar succesvolle ‘SOS-zoektocht’, ook in Oostende… Enzoverder. Ik zou in mijn 44ste Midzomernacht een stér als nooit tevoren ontvangen.

Maar dan leerde de zestiger intussen wel meezingen met Vuurwerk, Regen en Geen Tranen meer Over… : had de ‘popprinses van Vlaanderen’ in haar propvolle zomer nog wel vrije tijd? En meteen ook tijd om daar in Oostende een uurtje over te praten? Ja dus, een diner lukte niet en voor een lunch zou uiteindelijk ook geen tijd meer overblijven. Maar het werd tussen twee opnames van Tien om te Zien door wel een bijzonder aangename ontmoeting. En hoe populair ze is, bleek al meteen die zonnige zomerdag toen ze eerst ’s ochtends met haar lief en tourmanager Dino voor een paar foto’s op het terras van haar Superior Room van Thermae Palace verscheen en de mensen op de dijk meteen gingen wijzen: kijk kijk, Camille! (Lees verder onder de foto)

“Ik word elke keer weer blij van optreden. Zingen en dansen doe ik het liefst, nog net iets meer dan acteren” © Christophe De Muynck

Waarop de eerste vraag klaar lag.

Voor een beter inzicht: hoe zot is jouw leven geworden en hoe druk ziet jouw agenda er de komende weken en maanden uit?

“Dan moet ik daar meteen mijn agenda bijnemen. Erg, hé? (lacht) Alsof ik geen controle over mijn dagen heb. Maar dat is juist de bedoeling: hoe meer ik weet wat komt, hoe groter de kans dat het in mijn hoofd kruipt, dat ik te veel nadenk. Dan liever go with the flow. (scrolt in haar GSM) Het is in elk geval een heel drukke zomer met de theatertour, de festivals, Tien om te Zien, tussendoor draaidagen van de telenovelle… Begrijp je nu dat ik soms denk ‘oei, wanneer kan ik nog eens iets doen met Dino of met mijn ouders?’ (lacht) Maar ik kan wel afremmen, na elk druk weekend probeer ik de maandag vrij te houden. En Dino zegt ook wel op tijd: effe niet.”

Maar er zijn nooit dagen dat je er wat minder zin in hebt, heb ik begrepen?

“Omdat ik ontzettend graag optreed. Ik word daar elke keer weer blij van. Zingen en dansen doe ik het liefst, nog net iets meer dan acteren. Maar ik heb wel zoveel mogelijk afwisseling nodig, daarom is deze zomer zo leuk. Het is een voorrecht dit allemaal te mogen doen. Ik voelde me zelfs nooit gelukkiger dan tijdens de shows in het Sportpaleis. Door het plezier van zingen en dansen, maar tegelijk ook door het enthousiasme van het publiek. Er is niets zo awkward, denk ik, als op een podium te staan waarbij iedereen raar kijkt naar jou. Maar ik moet het zélf ook leuk vinden, anders werkt het niet en zou ik het ook niet lang volhouden.”

En zelfs zo’n megashow in het Sportpaleis voor bijna 20.000 fans is meer plezier dan stress?

“Ja! (denkt na) Het is een beetje beide, het hangt een beetje af van de vibe van de dag. Soms ben ik wel heel streng voor mezelf. En dat is niet altijd een voordeel, dat is ook wel eens lastig voor mezelf. Als niemand heeft gezien dat op het podium een rits is kapotgeschoten, ben ík daar wel mee bezig. Al probeer ik dat perfectionistische wat los te laten. En Dino helpt mij daar ook wel in. Als hij merkt dat iets te veel in mijn hoofd zou kunnen kruipen, zegt hij tijdig: geniet ervan! En er zoveel mogelijk van genieten, is voor mij het allerbelangrijkste.”

Wat ik zag van het Sportpaleis: het plezier spát er af.

(blij) “Merci! Echt, ik was na die vier shows echt heel verdrietig dat het al voorbij was. Ik had er meteen overal ter wereld mee willen rondtouren.”

Ik zal het maar zeggen: het wás ook al bijna Dua Lipa en Lady Gaga samen, zoiets!

(opgetogen) “Merciii!”

Droom je wel eens van een internationale doorbraak? Je zette toch al stappen in Duitsland?

“Dat zou een droom zijn, ja. Maar zoals Clouseau nóg zoveel keer het Sportpaleis doen vollopen, is ook al een machtige droom. Een carrière vasthouden, er zijn er veel die komen en gaan, is al moeilijk genoeg.” (Lees verder onder de foto)

“Gelukkig ben ik omringd door mensen die alle praktische dingen regelen. Voor mezelf is het meer go with the flow!” © Christophe De Muynck

Je droomde wel al als kind van de showbizz, volgde daarvoor dertien jaar ballet…

(vrolijk) “…Ja!” … maar vaak met tegenzin. Net zoals je die vijf jaar notenleer niet altijd leuk vond, bekende je al eens.

“Maar ik volhardde. Want ik moét en ik zál zangeres worden en ik ga daar álles aan doen! Ik wilde nooit moeten zeggen: ik heb het niet geprobeerd… Ik heb eigenlijk als jong meisje nooit gedroomd wat ik later wilde worden. Alleen maar zangeres! Daarom ook deed ik altijd hard mijn best op school. Omdat ik niet wilde riskeren een jaar te verliezen, want dat zou dan een jaar zijn dat ik later aan mijn zangcarrière kon beginnen! Al leek dat toen nog veraf. Vandaag brengt TikTok de showbizz van jongsaf dicht bij, toen ik klein was, bestonden er nog geen sociale media. Ik zie nu in elk geval filmpjes van meisjes die liedjes coveren die miljoenen keren worden bekeken. Sommige kinderen hebben op hun derde al een tablet, een smartphone…. ik had tot mijn twaalfde helemaal niks.”

“Pas op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste Samsung, zo’n flipding. Gelukkig, daardoor kon ik veel meer bezig zijn met muziek. En met liedjes of toneelstukjes schrijven die we dan opvoerden op familiefeestjes. En kon ik met mijn barbies spelen op zolder. Echt, ik ben blij dat ik in 2001 ben geboren! (schiet in de lach) Hoor mij… in mijn tijd! Ik ben pas 23 jaar, ik ben zelf nog aan het opgroeien! Allez, ik bedoel: ik ben blij dat ik kon bezig zijn met wat écht gebeurt en dat ik ben opgegroeid met essentiële dingen zoals: wat wil ik later worden? Zangeres! Kijk maar eens rond: hoeveel mensen zitten niet constant op hun GSM? Toch jammer? Als ik werkgerelateerd op sociale media zit, merk ik dat ik ook snel geneigd ben eens te scrollen naar die of die account. Ooh, die heeft een superleuk leven! Toch niet zo gezond?”

Is jouw leven met nauwelijks één vrije dag per week nog wel superleuk?

“Absoluut! Maar op reis gaan, is iets voor tussen de soep en de patatten. Eens een paar dagen naar Spanje. Maar nooit eens twee weken na elkaar. Terwijl dat wellicht wel eens nodig kan zijn om je hoofd helemaal leeg te maken. Dat wordt nu iets voor als de winter begint, denk ik. Liefst een strandvakantie, gecombineerd met een bezoek aan een stad en wat natuur.”

“Voor mij is vakantie ook eens een boek lezen. Maar tegelijk is optreden voor mij óók vakantie”

Moét je om eens te kunnen stilstaan op reis gaan?

“Neen, hoeft niet per se. Voor mij is vakantie ook eens een boek lezen. Maar tegelijk is optreden voor mij eigenlijk ook vakantie. Als kind had ik ook geen bucketlist van reizen. Alleen een boekje met foto’s van Parijs en Rome en zo… dat ik dan afvinkte als ik met school naar Parijs was geweest. Nu zou daarop staan: nog eens naar Londen. Ik ben er geweest om een nummer te schrijven en ik vond het daar heel gezellig. Londen heeft iets heel eigens. Net zoals Parijs. En ik wil nog naar Italië, naar Amerika… Maar dan niet om er in een camper rond te trekken, ik denk niet dat dat ons ding is (knipoogt naar Dino). Liever in de wagen van hotelletje naar hotelletje. Maar eigenlijk heb ik nooit nagedacht waar ik nog reis wilde gaan. Als kind hield ik alleen een lijstje bij van wat ik nog allemaal in het leven wilde doén. En daarop stond dan: in het Sportpaleis staan! (lacht)”

Dan is, ik citeer de schrijver William Burroughs, voor jou het leven een vakantie tussen twee eeuwigheden?

“Mooi gezegd! Toch wel een beetje, ja. Maar om terug te keren naar die camper: dan moet je ook weten waar je mag kamperen en zo. Daarvoor zou ik weer mijn tourmanager nodig hebben. En dus zou Dino alles moeten regelen. Ik ben nogal verwend op dat vlak. (lacht). Ik zou dat wel willen doen, maar het zou niet in orde komen. Ik ben hoegenaamd niet praktisch aangelegd. Ik krijg na drie uren mijn kleren voor de valies nog niet klaargelegd. Echt een probleem hoor! Gelukkig ben ik omringd door mensen die alle praktische dingen regelen. Voor mezelf is het meer go with the flow! Dan kom je eens iets onverwachts tegen, veel leuker. Zo heb ik ook Dino leren kennen. Ik was iets gaan eten met mijn ouders en werd uitgenodigd door een kennis om met haar vriendengroep iets te gaan drinken. Zou ik normaal niet doen, maar ik zei go with the flow! En ontmoette zo Dino. Het geluk komt vaak onverwacht. We leven allebei ook wel het liefst in het moment. Over onze toekomst, wanneer trouwen, kindjes en zo, hebben we het nog nooit gehad, hoor. (grijnst) We zijn ook nog heel jong, natuurlijk. Gisteren vertelde een danseres dat ze zich net had verloofd. Onverwacht, en dat lijkt me ook het leukste.”

Weer staan voorbijgangers even stil…: kijk, Camille!

De vakantiefoto

“Dat vind ik wel een leuke. Een vakantie met mijn ouders in Tunesië. Ik ben enig kind, ging graag op reis met mijn ouders, op hotel in Griekenland, Tunesië… En dan speelde ik écht de hele dag in het zwembad. Omdat ik dus te verlegen was voor de kinderclub. Waardoor ik altijd bleek terugkeerde, omdat ik de hele dag in het water zat, raakte ik nooit gebruind. Maar mijn gezicht zag wel altijd rood, van de weerkaatsing van de zon op het water (lacht).”

In eigen land lijkt een rustig tripje naar zee niet meer mogelijk, geloof ik.

“Ik kwam vroeger wel eens met mijn ouders naar Oostende. Maar ik zit al zo vaak in de auto, dan is nog eens drie kwartier rijden er te veel aan. En ik kan al niet meer rustig rondlopen in Wevelgem of Boortmeerbeek, waar Dino en ik dichtbij de opnamestudio’s een flatje huren, laat staan in volle zomer aan zee. Dan moet ik echt constant op de foto. Al doe ik dat met plezier voor de fans. Ik zou het daarvoor ook nooit laten ergens heen te gaan. Als ik naar een festival wil, ga ik gewoon. Ik ben ook naar Madonna geweest en naar Olivia Rodrigo in het Sportpaleis en we gaan nog naar Taylor Swift in München. Daar zal het wel meevallen. Maar het hoort erbij.”

Ben je thuis ook constant bezig met muziek?

“Minder. Omdat ik zoveel voor het werk met muziek bezig ben, het hoofd mag ook eens wat rust.”

Zo’n show is topsport en je leeft er ook naar, las ik: driemaal per week op de loopband, zelden of nooit alcohol…

“Hooguit eens één glas rode wijn. Ook omdat ik alcohol en alles wat bruist gewoon niet lekker vind. Om driemaal per week op de loopband te stappen, is er zeker in de zomer niet voldoende tijd meer. Maar elke dag dansen is voor de conditie nog beter. En plezanter. En daarnaast heb ik een vaste kine die ook alles weet over de juiste voeding.”

Je leest veel en graag, las ik ook. Vertel daar eens wat meer over.

“Ik lees liefst fictie. Romantiek en thrillers. Ik heb wel laatst nog de biografie gekocht van Britney Spears, maar bekíjk liever documentaires over iemands leven op Netflix of zo. Zoals die film over Céline Dion. Heel mooi. En heel interessant te zien hoe die artiesten leven. Naar televisie kijken we maar zelden. Al kijk ik graag eens naar de Olympische Spelen. Dat is vrij nieuw voor mij, ik weet niet zoveel over sport. Maar ik leerde bijvoorbeeld Nina Derwael kennen op een optreden als eerbetoon voor haar, ik vind dat een supersympathieke. En de renner Jasper Philipsen ken ik ook. Ik volg hem sinds vorig jaar nadat hij had gezegd dat Rihanna zijn lievelingsliedje is. (enthousiast) Yanina Wickmayer leerde ik dan weer kennen via The Masked Singer, we komen heel goed overeen. En verder kijken we vooral graag naar romantische komedies. En naar series als Bridgerton. Of thrillers. En we hebben eens een hele Marvel-marathon gedaan. Maar eigenlijk lees ik nog liever. Terwijl Dino eten maakt. Ik kan alleen goed ontbijt maken. Met gebakken eitjes! Maar daar stopt het dan ook!”

“Trouwen of kindjes krijgen, daar hebben we het nog nooit over gehad”

Had je graag kunnen koken? Of nog een ander talent gehad dan zingen, dansen en acteren?

“Drummen! Zeker als meisje.”

Het heeft weer met muziek maken.

(denkt diep na) “Ik zou het ook wel leuk vinden om zoals mijn oma met planten en bloemen in de tuin te kunnen bezig zijn. Maar we wonen op een appartement, dat zit er niet meteen in.”

Maar kledinglijnen en showkleren ontwerpen is dan ook weer een talent van je gerelateerd aan Camille, de artieste?

“Kleren ontwerpen, vond ik altijd al leuk. Zal ik van thuis hebben, mijn mama was altijd bezig met mode. Ze had een kledingwinkel, maakte trouwjurken, heeft ook mijn communiekleedjes gemaakt… Ik volg ook graag in bladen als Vogue de mode en hou dan op mijn GSM bij wat ik mooi vind. Omdat ik vind dat bij de artieste Camille een heel plaatje hoort. We brainstormen daar ook over, het moet kloppen met wie ik ben en ik wil me comfortabel voelen in mijn kledij.”

Het meisje van Wevelgem is nu een topartieste en the sky is the limit, mag ik besluiten?

“Weet je, op de vakanties met mijn ouders heb ik in het hotel maar één keer meegedaan aan een show in de kinderclub en gedanst op het podium. Maar naarmate ik ouder werd, besefte ik dat ik daar eigenlijk te verlegen en introvert voor was. Dat ik liever met mijn ouders in het zwembad speelde.” (Lees verder onder de foto)

Maar zoals ze schaterend van plezier op de rug klimt van Dino die haar even moet dragen: la Camille, de Vlaamse Beyoncé, is écht nog een heerlijk spontaan meisje van Wevelgem! © Christophe De Muynck

En hetzelfde introverte meisje brengt nu op een podium met opvallend gemak 20.000 fans in vervoering?

“En toch is die verlegenheid niet helemaal weg. En zal ze nooit helemaal weg zijn, denk ik. Weg van het podium ben ik weer gewoon dat meisje van Wevelgem. Ik krijg vaak de vraag hoe het komt dat ik ondanks zoveel succes niet ben gaan zweven. (overtuigend) Ik. Wéét. Het. Niet! Dat zit gewoon niet in mijn karakter. Ik doe gewoon wat ik als kind altijd wilde doen. Op een podium zingen en dansen.”

Maar nu is het larger dan life.

“Er komen wel véél mensen kijken, hé.” (lacht)

Et voilà, Camille is niet de verwachte ster, blijkt gewoon een tof meisje dat ik durf vragen een filmpje te maken voor enkele superfannetjes, dochtertjes van vrienden. Natuurlijk! Vrolijk: Hey Ella… Hey Laura… Hey Rosie…! Ik ken drie tienertjes die een paar nachten niet gaan slapen. Als we even het strand opgaan voor de foto’s, stromen al snel moeder en kinderen toe. Een foto? Natuurlijk! Maar zoals ze schaterend van plezier op de rug klimt van Dino die haar even moet dragen: la Camille, de Vlaamse Beyoncé, is écht nog een heerlijk spontaan meisje van Wevelgem!

Camille Magie-tour in Kursaal, Oostende, zes shows op 17 en 18 augustus (10-14-18 uur): laatste tickets via Ticketmaster.

The post “Ik heb nooit gedroomd van verre reizen. Alleen van het Sportpaleis”: Popster Camille Dhont over haar zomerplannen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dagobert en Jeannine zijn 60 jaar gelukkig getrouwd

Dagobert Duprez (92) en Jeannine Delbaere (91) werden op het stadhuis ontvangen door raadslid Stephanie Demeyer. Jeannine is geboren in Kortrijk op 19 juni 1943. Zij trok naar het Pensionaat Zusters St-Jozef in Wakken. Jeannine was medezaakvoerder van Juwelier Duprez-Delbaere. Zij is lid van het koor St.-Lutgardis Bellegem. Dagobert werd geboren in Bellegem op 9
The post Dagobert en

Lees meer »

OPROEP. Zit jij in een studentenkot dat je ouders kochten als investering?

Een nieuw academiejaar, een nieuwe dramatische zoektocht naar een studentenkot. Of niet, als je ouders doelbewust investeerden in eentje, zodat jij nu gerust je valies én rugzak kan pakken. Kochten jouw ouders een kot aan, en trek jij nu erin? Of verblijf jij al in zulke investeringspoten? We horen graag jullie verhaal, in een telefoontje met jou en je ouders,

Lees meer »

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »

14de editie van Rechte Deur Ooglé was topper

De veertiende editie van Rechte Deur Ooglé was de meest succesvolle editie ooit. De stralende zon zorgde voor heel wat kijklustigen langs het parcours en ook de deelnemers zelf waren in groten getale aanwezig. Liefst 250 deelnemers zorgden voor een recordeditie.
The post 14de editie van Rechte Deur Ooglé was topper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Alec Segaert realiseert betere tijd dan elitekampioen Affini op EK tijdrijden: “Hij had hier kunnen winnen bij de profs”

Een opvallende vaststelling woensdag na de Europese kampioenschappen tijdrijden in Limburg: beloftekampioen Alec Segaert realiseerde een tijd die sneller was dan elitekampioen Edoardo Affini. “Samen met vele anderen vind ik dat Alec gewoon bij de elite had moeten rijden”, zei eliterenner Victor Campenaerts, niet alleen landgenoot van Segaert, maar ook ploeggenoot bij Lotto Dstny.
The post Alec Segaert realiseert

Lees meer »

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge haar zus Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »