Amerikaanse rapper Travis Scott gearresteerd in Parijs wegens geweld tegen beveiliger

De Franse politie heeft de Amerikaanse rapper Travis Scott (33) opgepakt wegens geweldpleging. Dat maakte het parket van Parijs vrijdagochtend bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Oververhitte batterijen of kleine explosieven geplaatst: hoe konden honderden beepers in Libanon ontploffen?  

Nu in Libanon duizenden mensen gewond zijn geraakt en meerdere doden zijn gevallen nadat de beepers van tal van Hezbollah-leden zijn ontploft, wordt er gekeken naar hoe dat is kunnen gebeuren. Volgens professor computerbeveiliging en cryptografie Bart Preneel (KU Leuven) lijkt het waarschijnlijk dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad de toestellen wist te onderscheppen en er explosieven in heeft geplaatst. Maar

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt

Een 33-jarige vrouw uit Alveringem moest dinsdagmiddag door de brandweer uit haar wagen worden bevrijd na een verkeersongeval in Leisele (Alveringem). Het ongeval gebeurde toen haar wagen op een kruispunt in de flank aangereden werd.
The post Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over”

Na zes jaar zegt huidig gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe (50) de politiek vaarwel. Beroepsbezigheden verplichten haar tot deze keuze. “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over voor mijn politieke activiteiten.”
The post Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medebeklaagde Jean-Pierre M. verkrachtte zijn eigen vrouw volgens de methode die hij had geleerd van Pelicot: “Ik wil een strenge straf”

Net als Dominique Pelicot een dag eerder heeft de eerste medebeklaagde in de zaak van de verkrachtingen in de Franse gemeente Mazan die woensdag verhoord werd in de rechtbank in Avignon toegegeven dat hij een verkrachter is. De man wordt ervan beschuldigd dat hij tussen 2015 en 2015 zijn eigen vrouw verkrachtte nadat hij haar had gedrogeerd met een slaapmiddel

Lees meer »

Brussel zwaait Kevin Borlée uit: “Ik heb langzaam gelopen zodat ik langer kon genieten”

Kevin Borlée is officieel spurter af. Ex-atleet. Morgen neemt hij nog een rondje voor zijn rekening met de 4x400m, maar z’n individuele carrière sloot hij tijdens de eerste avond van de Memorial Van Damme af bij z’n dertiende deelname aan de Brusselse meeting. Zijn tijd, die was voor één keer van ondergeschikt belang. De 36-jarige Brusselaar finishte in 47.18, z’n

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek dat om veiligheidsredenen verhuist van Brugge naar Brussel start op 4 oktober

Het proces tegen een internationale drugsbende zal op 4 oktober ingeleid worden. De zaak verhuist immers naar de Justitiagebouwen in Brussel, nadat de voorzitter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg oordeelde dat het proces om veiligheidsredenen niet in Brugge kon doorgaan. In totaal moeten 31 beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan

Lees meer »