Marc (71) begeleidt al jaren de scheidsrechters en eindigt nu waar het begon, in Gullegem: “Na een match komen ze bij mij tot rust”

Marc Verschoore is een mensenzot. Bij SK en FC Gullegem was hij gedurende 35 jaar de vaste begeleider van de scheidsrechters. Marc deed dat met stijl. Ook bij eersteklasser KV Kortrijk vervulde hij die taak gedurende acht seizoenen. Nu is de 71-jarige terug van weggeweest bij FC Gullegem. “Voorzitter Jan Hanssens zei me onlangs dat ik moest eindigen waar het voor mij allemaal begon”, lacht Marc Verschoore.

Marc Verschoore, bij het grote publiek beter gekend als Marc de coiffeur, is weer thuisgekomen. Bij FC Gullegem is hij een graag geziene verschijning. Toen André Vantomme bij het toenmalige SK Gullegem nog de lijnen uitzette, werd Marc Verschoore de vaste begeleider van de scheidsrechters. “En die kwamen graag naar Gullegem”, vult de 71-jarige Gullegemnaar aan. “Niet voor mijn mooie ogen, maar omdat ze bij ons altijd goed ontvangen werden. En ook omdat ik na de match nooit over voetbal sprak. Ook al hadden de refs niet hun beste match gefloten. Net als de spelers konden en kunnen scheidsrechters eens een slechte dag hebben. Tenslotte zijn het ook maar mensen die ons aller respect verdienen. Voor de spelleiders keek André op geen Belgische frank. Iedere thuismatch kreeg ik 2.000 frank om eens goed te gaan eten. Goed staan met de refs en lijnrechters kan nooit kwaad, dacht André toen. Maar o wee als een spelleider in de fout ging en daardoor Gullegem benadeelde.”

KV Kortrijk

Enkele jaren geleden werd Marc Verschoore begeleider van de scheidsrechters bij eersteklasser KV Kortrijk. En ook bij KVK werd hij door onze toparbiters geprezen voor zijn discretie. “Bij Kortrijk gebeurde het ontvangen en begeleiden van de scheidsrechters meer op professionele basis”, weet Marc. “Maar eenmaal het ijs gebroken, lieten ook onze toprefs zich even gaan. Soms krijgen de refs allerlei verwijten naar hun hoofd geslingerd, maar na de match kwamen ze in mijn nabijheid tot rust. Zo’n ontvangst van de scheidsrechters en alles wat er bijkwam kijken duurde soms tien tot twaalf uur. Het hing er ook van af of we daarna nog even de bloemetjes buiten gingen zetten. Ik herinner me nog een anekdote met onze topref Alexandre Boucaut. We waren gaan eten in het Kortrijkse Wit Kasteel. Na onze maaltijd trokken we nog even de stad in op zoek naar wat vertier. Toen we naar het Wit Kasteel terugkwamen, was de poort gesloten, moesten we een sleutelmaker uit zijn bed bellen om aan de wagen van Boucaut te geraken. Ja, ik heb mooie tijden meegemaakt. Maar ik ben blij dat ik me opnieuw verdienstelijke kan maken bij mijn geliefd FC Gullegem. En ook de mensen van WS Lauwe mogen mij altijd vragen om de scheidsrechters met de nodige flair te ontvangen”, besluit Marc Verschoore. (AV)

The post Marc (71) begeleidt al jaren de scheidsrechters en eindigt nu waar het begon, in Gullegem: “Na een match komen ze bij mij tot rust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE ANDERLECHT-GENK. Invallers maken het af voor Genk, eerste verlies Anderlecht dichtbij: “Riemer buiten!”

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Koning Auto ruimt vandaag plaats voor Koning Fiets

In Mechelen heeft koning Filip traditiegetrouw de Autoloze Zondag ingefietst, deze keer samen met zijn jongste dochter, prinses Eléonore. In Brussel en meerdere Belgische steden wordt vandaag een Autoloze of -vrije Zondag gevierd, met tal van activiteiten.

Lees meer »

SV Moorsele B trekt ten strijde tegen titelfavoriet Menen

Terwijl SV Moorsele A het burenduel tegen RC Bissegem naar zijn hand zette (3-2), walste de rood-witte B-ploeg met 0-4 moeiteloos over RC Bissegem B heen. Daarmee nestelt Essevee zich met 6 op 9 bij de zes ploegen die na leider Zillebeke op de tweede plaats prijken. Komende zaterdag is de ploeg van T1 Bjorn Taillieu, deze keer met de

Lees meer »

Dorianne Aussems verandert van tactiek in ‘De verraders’: vindt ze bondgenoten om Lotte te ontmaskeren?

Dorianne Aussems (31) wantrouwt goede vriendin Lotte Vanwezemael (32) al vanaf dag één in ‘De verraders’. Initieel hield de MNM-stem dat geheim voor de rest van de groep, al komt daar zondagavond verandering in. Na de verbanning van Sofie Dumont (50) vindt Dorianne dat het tijd is voor actie. Ze zoekt steun bij andere bondgenoten om haar slag te slaan

Lees meer »

35 Vlaamse voetbalfans reizen halve wereld rond voor heetste derby van de planeet: “Het meest intense dat ik ooit meemaakte”

35 voetbalgekke Vlamingen hun geluk kan niet op: ze vliegen naar de heetste derby ter wereld: Boca Juniors vs. River Plate in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Ze woonden al waanzinnige wedstrijden bij in tientallen landen, maar dit is hun kers op de taart. De organisator van de voetbalreis ging in onderhandeling met de lokale ultra’s om tickets te ‘mogen’

Lees meer »

Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen

Opvallende nieuwkomer bij de verkiezingen in Oostende is Samen voor Democratie (SVD). Het gaat om een éénmanslijst. “We hebben over Oostendse thema’s wel degelijk duidelijke standpunten”, zegt Domien Ballegeer (30).
The post Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden”

70 tot 110 euro. Zo veel – of liever zo weinig – betaalde je aan een 32-jarige Algerijn die elektrische steps in Kortrijk stal en in Frankrijk verkocht. Hij kon op heterdaad worden betrapt en zit al zes maanden inde cel.
The post Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden” appeared first on

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Stijn en Audrey bouwen Furnevent voor één nacht om tot discotheek: “Stripshows tussen het publiek”

Onder de noemer The Blitz Projects willen Stijn Voeten en Audrey Frederic de discotheekbeleving van weleer herintroduceren. Niemand minder dan ‘Mr. Zillion’ Frank Verstraeten komt in Furnevent draaien, omgeven door laserstralen en strippers. Alleen meerderjarigen zijn toegelaten en het feestje gaat door tot 5 uur.
The post Stijn en Audrey bouwen Furnevent voor één nacht om tot discotheek: “Stripshows

Lees meer »