Logeren dicht bij huis was nog nooit zo leuk (en origineel)

De zomer is in het land! Voor een zonnige vakantie hoef je het dus zeker niet ver te zoeken. En ook als het wat meer mag zijn, vind je in eigen provincie genoeg leuke plekken. Maak kennis met vijf van de meest bijzondere logies in West-Vlaanderen.

In slaap vallen ging nog nooit zo vlotjes. En dat mag je letterlijk nemen. Van eind mei tot eind september kan je via Vlotkamp op een bijzondere manier kamperen op de waterplas van Domein Polderwind in Zuienkerke. Je vindt er acht vlotten, die elk vernoemd zijn naar vissen uit de plas. Eentje daarvan is verbonden met de oever, maar naar de overige moet je peddelen met een kano. Het vlot is voorzien voor een bed. Maar geen nood, er is ook een sanitair blok voorzien. Voor wie het liever op het droge zoekt… de makers runnen ook Boomkamp, dat bestaat uit boomhutten en -tenten in de Lakebossen van Ruddervoorde.

Info: www.vlotkamp.be. Vanaf 99 euro per nacht.

De kampplaats is de perfecte locatie om de streek te verkennen. © De Nachtegaal

Op de Rodeberg in Westouter (Heuvelland) word je teruggekatapulteerd naar het verleden, dankzij De Nachtegaal. Je kan er oldschool kamperen met je tent of caravan, of slapen in vintage caravans. In de winter staan ze opgesteld in de serre. Voor wie het iets luxueuzer wil, is er een appartement dat linkt naar de jaren 30. De Nachtegaal is ook een perfecte uitvalsbasis om de streek te verkennen. Je zit er op een zucht van onder meer kabelbaan de Cordoba, verschillende wijndomeinen en de speeltuin aan De Kosmos. Ook de Twee Bergenwandelroute is een aanrader.

Info: www.indenachtegaal.com. Vanaf 110 euro per nacht (voor een caravan).

Het huis van Jan en Lien baadt in luxe en leuke gimmicks. © Rosebud

Regisseurskoppel Jan Verheyen en Lien Willaert trekken er regelmatig op uit en verhuren daarom hun huis in Ruddervoorde (Oostkamp). Ze doopten het Rosebud, een knipoog naar – hoe kan het ook anders? – de bekende film Citizen Kane. Rosebud is niet zomaar een huis, maar een belevenis. Naast een handig ingerichte (buiten)keuken, krijg je een zwembad met jacuzzi en sauna, een zwemvijver, speelcaravan en uiteraard ook een minibioscoop. Het huis staat overigens vol knappe kunst en grappige gadgets. Kortom: van verveling is hier geen sprake!

Info: www.rosebudholidayhome.be. Vanaf 450 euro per nacht.

Zie het leven door een roze bril

Drie keer raden welke kleur overheerst in dit hotel? © Rosa Oostende

Een goed jaar geleden heropende Hotel Imperial in Oostende als Hotel Rosa, dat met 62 kamers op een breed publiek mikt. De naam geeft het al weg, de hoofdkleur in dit instagrammable hotel is roze. Al zetten de eigenaars die ook Upstairs en Andromeda runnen vooral in op duurzaamheid. Meer nog: de naam verwijst naar Rooms with an optimistic and Sustainable Attitude. Zo vind je er geen plastic verpakkingen en het douchewater wordt hergebruikt. Daarnaast kloppen de eigenaars ook bij lokale handelaars aan en zetten ze in op mentaal welzijn.

Info: www.rosahotel.be. Vanaf 63,5 euro per kamer.

De oude Lijn-bus is volledig uitgerust in alle comfort. © Buskot

De bedenkers van Tiny Kot in Langemark-Poelkapelle ontwikkelen creatieve tiny houses. De meeste spreken voor zichzelf. Zo is er Pomp Kot (in een oud pomphuisje), Kunst Kot, Plant Kot, Boeken Kot en Love Kot. Dit laatste is een burlesque ingericht appartement in een oude vlasfabriek. Al is de origineelste ongetwijfeld Bus Kot. Je slaapt er niet in een bushokje voor alle duidelijkheid, maar in een klassieke Lijn-bus. En niet op een bankje, maar in een volwaardig bed. Vanuit de bus heb je een mooi zicht op de vijver en de alpacaweide. Ook de keuken en douche werden in het voertuig ingebouwd.

Info: www.tinykot.be. Vanaf 150 euro per nacht.

The post Logeren dicht bij huis was nog nooit zo leuk (en origineel) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah, Israëlische minister Gallant spreekt over “nieuwe fase van oorlog”

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant stelt dat een "nieuwe fase van

Lees meer »

Zondagsmissen in Brussel geschrapt tijdens pausbezoek

De Brusselse parochies hebben gezamenlijk besloten om op 29 september hun zondagsmis te schrappen, zodat alle aandacht naar de pauselijke misviering kan gaan. Die begint om 09.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Gelovigen krijgen overigens zowel zaterdag als zondag de kans paus Franciscus te begroeten.

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Post Title

Er hangt een 74-jarige man uit Waregem een boete van 8.000 euro boven het hoofd omdat hij een twintigtal beschermde vogels hield in zijn volière. Volgens zijn advocaat ving hij die niet zelf, maar nam hij die over van zijn overleden schoonbroer. “Het is een raadsel waarom mijn cliënt hiervoor gedagvaard werd.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouverneur vernietigt beslissing rond maaltijdsamenwerking met OCMW Menen: “Wet op de overheidsopdrachten is geschonden”

In Lichtervelde keurde de OCMW-raad op 24 juni een overeenkomst met het OCMW Menen goed omtrent de samenwerking rond het keukengebeuren van het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum. Vanaf 5 januari volgend jaar zouden de maaltijden vanuit Menen aangeleverd worden. De voltallige oppositie kantte zich tegen die samenwerking en diende zelfs klacht in bij de gouverneur. Die heeft de beslissing

Lees meer »

Tante getuigt op assisenproces over dood mentaal beperkte Heidi: “Ze kon zwemmen als een vis, ik geloofde het niet”

Volgens Inge Reyntjens was haar zus Heidi in april 2019 het water gevallen in het kanaal Dessel-Schoten en toen verdronken, maar wetsdokter Werner Jacobs vertelde maandag op het assisenproces dat er meer gebeurd was dan dat. Ook de tante van Inge en Heidi getuigde maandag tijdens het proces. Inge staat deze week samen met haar ex Daisy V.M. terecht voor

Lees meer »