Filip (62) gaat Cats steunen aan ‘Emma-gevel’, ondanks “heel slechte breuk”: “Gips in drie kleuren is duurder, maar dat geeft niet”

Het Ieperse sportcentrum wordt een supporterscentrum voor de Belgian Cats: achter de Meesseman-gevel staat nu een scherm voor kinderen van het sportkamp en de kantine zat bomvol. Ook Filip (61) was er, ondanks een voet die op verschillende plekken gebroken is. “Ik liet mijn gips maken in drie kleuren.”

In Ieper, thuisstad van Emma Meeseman en Elise Ramette, was de spanning te snijden voor de match van de Belgian Cats tegen Spanje, een van de laatste hordes tot de medailledroom. De kantine van het sportcentrum is de hotspot voor Ieperse supporters die niet naar Parijs reisden. Hoe kan het ook anders met een gigantische Emma op de gevel en met een referentie naar haar roots aan de ingang: “Hier droogde Emma de jongens uit haar ploeg zo vaak af dat ze er boos van werden”.

“Hier kwam ik alle olympische matchen bekijken, maar nu zit ik voor het eerst buiten te supporteren”, lacht Sybille Dejonghe (47). “Ik kan het scherm goed zien door het raam en zit op het terras te genieten van het weer. Zon en sfeer, het is hier geestig. Ik leerde de basketbalsport kennen door mijn partner. We steunen de Cats enorm en zeker onze Iperlingsjes.”

Filip Degels (61) kwam zelfs voor het eerst in zijn rolstoel. “Ik brak mijn voet op verschillende plaatsen na een ongeval op mijn bedrijf”, vertelt hij. “Het is een heel slechte breuk. Toch ga ik supporteren. De dag voor de kwartfinale van de Cats had ik een nieuw gips nodig en ik liet het maken in de Belgische driekleur. Dat was duurder: 2,5 euro per kleur (lacht), maar dat geeft niet. Het is prachtig dat we zover gekomen zijn, het geeft een boost.”

Filip trok afgelopen zondag zelfs naar Rijsel en maakte er het mirakel mee. “Ik was er welgekomen en mocht de match tegen Japan volgen op een fantastische plek.” Parijs bleek een stap te ver, het Ieperse ‘Emma-centrum’ niet. “Prachtig hé, die muurschildering. Er is veel volk, maar ik kon de kwartfinale goed volgen. Hier is de sfeer super, het leeft enorm in onze basketstad. Mijn kinderen spelen basket, de mama van Emma woonde ooit dichtbij en we horen mekaar nog geregeld. Ik zit in het gips tot 11 september en moet het binnen 14 dagen nog eens vervangen. Een gips in goud? Laat ons hopen.”

Ondanks de grote massa in de kantine juichten de jongsten het luidst aan de andere kant van het sportcentrum: achter de Meesseman-gevel mochten kinderen van het sportkamp supporteren voor een groot scherm. “Een droom”, reageert een emotionele Johanna Nelissen (11). Op die plek mocht ze Emma vorige maand nog een highfive geven voor haar vertrek naar de Spelen. “Ik besef nog niet hoe speciaal dit is”, aldus Johanna. “Het is een historisch moment. Na de match tegen Amerika, waar ik zelf aanwezig was om te supporteren, dacht ik dat ze de moed gingen opgeven. Maar kijk, nu is het een sprookje. Een boodschap voor Emma en de Cats? Nog veel geluk en hopelijk krijgen jullie een medaille!” (TP)

The post Filip (62) gaat Cats steunen aan ‘Emma-gevel’, ondanks “heel slechte breuk”: “Gips in drie kleuren is duurder, maar dat geeft niet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges

De Rodenbach-brouw- en keldermeesters lanceren “Rodenbach Evolved St Georges”: de tweede editie van de Rodenbach Evolved Limited Edition-serie, een ‘Sour Pale Ale’ geïnspireerd op “St Georges” dat tot eind van de jaren 1970 door Brouwerij Rodenbach werd gebrouwen.
The post Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Brugs cultuurschepen Yves Roose (Vooruit) keert terug naar de politiek: “Ik mis nieuwe ideeën”

“Steeds meer hoor ik op café mensen afglijden naar racistische praat. Ik hoop hen te overtuigen om niet uiterst rechts te stemmen. Het socialisme biedt de meeste garanties op een menswaardig en veilig bestaan”, zegt voormalig Brugs cultuurschepen Yves Roose, die een kleine comeback maakt om de lijst van Vooruit te steunen.
The post Brugs cultuurschepen Yves Roose (Vooruit)

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is verwarmen met gasketel goedkoper dan met warmtepomp nu elektriciteit zo duur is? Wij maken de vergelijking

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »