Betogingen tegen herverkiezing Maduro eisten tot nu toe 24 levens in Venezuela

Het aantal doden in Venezuela tijdens betogingen tegen de herverkiezing van president Nicolas Maduro is gestegen tot 24. Dat hebben mensenrechtenorganisaties dinsdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Zó populair dat kater Hermes zijn eigen Facebookgroep heeft: “Hij zit nu volop in zijn puberteit en dat hebben we geweten”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Rotaryvoorzitter Geert Soetaert wil het grote publiek bereiken: “Hopen dat Duck Race echt volksfeest wordt”

Voorzitter Geert Soetaert wil met Rotary een breder publiek in de acties betrekken en koos daarom om dit jaar een Duck Race te organiseren. Maar dat behelst heel wat meer dan zomaar enkele duizenden eendjes in het water te gooien. Op 12 oktober, daags voor de gemeenteraadsverkiezingen, is het zover. “De Centrumbrug kan als tribune dienen voor de finish van

Lees meer »

“Ik hoop dat uwe kop eraf is!”: zwaardere straf in beroep voor man (57) die met jachtgeweer op ex schoot

Camiel V. (57) uit Grobbendonk hoopte in beroep op een vermindering van de tien jaar celstraf die hij voor de strafrechtbank in Turnhout opliep voor een moordpoging op zijn ex. Hij ving bot: het hof van beroep behoudt de effectieve celstraf en stelt de man bovenop nog eens tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is vijf jaar meer

Lees meer »

Zondagsmissen in Brussel geschrapt tijdens pausbezoek

De Brusselse parochies hebben gezamenlijk besloten om op 29 september hun zondagsmis te schrappen, zodat alle aandacht naar de pauselijke misviering kan gaan. Die begint om 09.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Gelovigen krijgen overigens zowel zaterdag als zondag de kans paus Franciscus te begroeten.

Lees meer »

At Your Service start afdeling voor professionele schoonmaak

Sinds 2006 runnen Marie-Anne Demuynck en haar dochter Nathalie Verbrugge dienstenchequesbedrijf At Your Service. Sinds 1 september hebben ze de activiteiten uitgebreid met At Your Service Professional, een afdeling voor professionele schoonmaak. Hiermee willen ze hun bedrijf een nieuwe boost geven.
The post At Your Service start afdeling voor professionele schoonmaak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.
The post Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start appeared

Lees meer »

Ex-manager en kennissen bezorgd over comebackplannen Kim Kay: “Uniek talent, maar ze had problemen met zichzelf”

Tijdens haar internationale doorbraak met megahit ‘Lilali’ verdween het even naar de achtergrond, maar het is een feit: al bijna haar hele leven kampt Kim Kay (46) met zware gezondheidsproblemen. De jongste jaren is ze aan haar ziekbed gekluisterd, en toch droomt de zangeres nu van een comeback. “Ik begrijp dat, maar ik zou het haar niet aanraden”, klinkt het

Lees meer »

LIVE MEMORIAL VAN DAMME. Tweevoudig paralympisch kampioene Léa Bayekula opent avond met winst op 800 meter

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Nieuwe labels waarschuwen onder meer voor seks en geweld in tv-programma’s

Vanaf 30 september worden televisieprogramma’s in Vlaanderen gelabeld om te waarschuwen voor mogelijke schadelijke gevolgen. Het nieuwe classificatiesysteem, GoedGezien gedoopt, is in het leven geroepen om jonge kijkers te beschermen. "De labels kunnen ouders even doen stilstaan bij wat wel of niet geschikt is voor hun kind", duidt Koen Ponnet, mediapsycholoog aan UGent. "Maar dwingend zijn ze niet."

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

Axel Daeseleire organiseert dit weekend festival in Antwerpen: “Erik Van Looy en Charlotte Timmers staan in line-up”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harvey Weinstein ontkent weer schuld

Harvey Weinstein beweert dat hij onschuldig is aan een nieuwe aanklacht van seksueel geweld. De gevallen filmproducent wordt beschuldigd van het misbruiken van een vrouw in een hotel in New York in 2006, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »