Betogingen tegen herverkiezing Maduro eisten tot nu toe 24 levens

Het aantal doden in Venezuela tijdens betogingen tegen de herverkiezing van president Nicolas Maduro is gestegen tot 24. Dat hebben mensenrechtenorganisaties dinsdag bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Die noodknoppen? Bij mijn weten zijn die nog nooit gecontroleerd”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Is dit de moeder van Dave Grohls buitenechtelijk kind? “Hij had 15 jaar affaire met pornomaakster Annaliese Nielsen”

Er hangt nog steeds veel mysterie rond het buitenechtelijk kind van Dave Grohl (55). De Foo Fighters-frontman gaf vorige week in een socialemediabericht toe dat hij zijn vrouw Jordyn Blum ontrouw is geweest en hij een dochter heeft verwekt bij een andere vrouw. ‘Daily Mail’ kwam via betrouwbare bronnen ter ore dat Grohl vijftien jaar lang een intense affaire zou

Lees meer »

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Bouwvakker nodigde Kim Jong-un uit naar Hawaï voor vakantie en was eerst fan van Trump: dit weten we over de 58-jarige verdachte

Ryan Wesley Routh, de 58-jarige verdachte van de vermoedelijke nieuwe moordpoging op Donald Trump, blijkt een pro-Oekraïense activist met een strafblad en vooral een zonderlinge man. Hij sprak in 2023 met ‘The New York Times’. De Amerikaan zei toen tegen de krant dat hij “wilde vechten en sterven in Oekraïne”. Hij trok een jaar eerder ook naar het land in

Lees meer »

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van vandaag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme”

In volle verkiezingsstrijd ontstaat ophef over berichten van Team Ieper-kandidaat Bernard Van Isacker op sociale media. “Niks te maken met racisme”, verdedigt de N-VA’er zich. “Dit mag zich niet herhalen”, waarschuwt CD&V.
The post Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing, rapper blijft voorlopig vastzitten.

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Ondertussen is Combs voor de rechter verschenen. Daar pleitte hij onschuldig, maar de rechter heeft wel besloten dat

Lees meer »

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezuela protesteert fel tegen inmenging EU en Spanje, vierde Amerikaan opgepakt

Venezuela heeft dinsdag bij de Europese Unie en Spanje geprotesteerd tegen de inmenging in de nationale aangelegenheden, na uitspraken van het hoofd van de diplomatie van de EU, Josep Borrell. Die omschreef de regering van president Nicolás Maduro als “dictatoriaal”, nadat onder meer twee Spaanse staatsburgers, drie Amerikanen en een Tsjech waren gearresteerd. Dinsdag werd bekend dat Venezuela een vierde

Lees meer »