Verhoogd toezicht na nieuwe vondst schadelijke oosterse fruitvlieg in België

Er is vorige week opnieuw een oosterse fruitvlieg aangetroffen in ons land. Dat gebeurde in een val op een marktplaats in Antwerpen, meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), dat het toezicht verscherpt.

 

Meer krantenkoppen in België

Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Tsjetsjenen op de vlucht na gijzeling in rijwoning in Geluwe

In een rijwoning in de Guido Gezellestraat in Geluwe is er deze namiddag een gijzeling geweest. Omstreeks 15.45 uur kwam de politie ter plaatse. In het huis wonen sedert enkele maanden een viertal Tsjetsjenen. Ze zijn allemaal gevlucht. Omstreeks 18 uur bleek in de woning niemand meer aanwezig. Een deel van de Guido Gezellestraat blijft wel afgesloten tussen de Zuidstraat

Lees meer »

Wall Street eindigt licht lager na rentebesluit Federal Reserve

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager gesloten, nadat de Federal Reserve – de Amerikaanse centrale bank – de rente met een half procentpunt had verlaagd. Wall Street had na het rentebesluit een korte opleving, maar zakte weg tijdens de toespraak van Jerome Powell. Volgens de Fed-voorzitter moet niet worden verondersteld dat de verlaging met een half procentpunt

Lees meer »

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog

CO7 en het Yper Museum organiseren tot en met 27 september het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad aan de Lange Torhoutstraat 54 te Ieper.
The post Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa

Vorige zondag had op het zonovergoten domein van de stedelijke kinderboerderij de Plattelandsdag plaats. De aantrekkelijke activiteiten en het mooie weer lokten de grote massa naar de Ieperse Heerweg.
The post Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »