DJ Dennis draait plaatjes voor eigen publiek op de Mennefeesten: “Een battle met deejay Vjeetn”

Op zaterdagavond 10 augustus mag Dennis Wallaert alias DJ Dennis, samen met DJ Vjeetn, de ‘Menne Ambiance Party’ afsluiten en dit voor eigen publiek, want Dennis woont in Ingelmunster. Het is al de derde keer dat DJ Dennis op de Menne present is.

Dennis (30) groeide eerst op in Izegem. Zijn ouders Stefaan Wallaert en Nancy Devlamynck verhuisden dan naar de Gent- en later naar de Vaartstraat in Ingelmunster. Dennis is de partner van Aline Wulbrecht. Ze hebben één zoon Jerôme (vier maanden) en wonen in de Izegemstraat 138. Hij werkt als professionele DJ en heeft een eigen firma DW Projects, support voor evenementen.

“Van mijn 7 tot 10 jaar gaven mijn ouders regelmatig feestjes voor familie en vrienden. Ik vond muziek leuk en mocht dan wel eens muziek opleggen via een oud programma. Zo begon die kriebel voor muziek. Op vijftienjarige leeftijd had ik voldoende gespaard voor mijn eerste eigen draaitafel. Ik begon op te treden onder de naam DJ Dennis in Izegem, Roeselare, enz. Ik stond vooral in cafés. Daarna begon ik met privé- en trouwfeesten. Nu doe ik daar ook nog bedrijfsfeesten bij. Ik verzeker ook alles van klank en licht. Ik werk niet enkel tijdens het weekend, maar ook in de week want dan worden er méér bedrijfsfeesten gehouden dan je denkt. Het verlengd weekend van 15 augustus is voor mij ook heel druk. Vanaf de woensdag ben ik in de weer en dit het hele weekend lang.”

Geen eigen muziek

Dennis is geen deejay zoals er talrijke op o.a. Tomorrowland staan. “Dat komt omdat ik geen eigen muziek maak. Ik probeerde het wel eens. Ik kocht een programma aan, werkte er veertien dagen mee, maar daarna lag het daar. Het lukte niet. Wil ik eigen muziek brengen, dan moet ik wel met andere mensen samenwerken”, geeft Dennis toe. “Ik ben wel goed in wat ik doe, denk ik toch. Ik maak weinig reclame. Ik zet enkel verhaaltjes op Facebook en Instagram. Door de mond-aan-mond reclame word ik bekender. Ik wil er fulltime mijn werk van maken, maar echt bekend worden? Daar mik ik niet op. Ik focus mij vooral op mijn draaien en op mijn privéwerk klank en licht. Ik draai vooral plaatjes in West-Vlaanderen, maar volgend jaar komen er feestjes bij in… Antwerpen. Dat is dus een andere provincie.”

Drie uren optreden

Komende zaterdag is het de derde keer dat Dennis DJ op de Mennefeesten present is. “In 2019 én ook tijdens corona stond ik er op zondagavond. Nu mag ik iets heel speciaals brengen. Ik werk samen met DJ Vjeetn alias Xavier De Rudder. We gaan samen een battle aan met ieder nummer. Xavier brengt een nummer, ik één. We spelen alles live, zonder voorbereiding. Of ik de Mennefeesten ken? Vanaf ‘t moment dat ik wist wat de Menne was, ging ik er naartoe. Ik heb nog geen editie gemist. Of ik er al dronken was? Ja, dat is geen goede vraag hé”, lacht Dennis. “Op de Menne moét je dronken zijn. Voor een DJ-set heb ik wel een aperitief nodig. Het leukste is dat ik nu de sluitingsact op zaterdagavond mag verzorgen, waar ooit Regi en Omdat Het Kan Soundsystem als stonden. Het is een heel lange set. Ik denk dat we om 1 uur beginnen tot alles sluit. We zullen zeker bijna 3 uren optreden.”

DJ Dennis kijkt er alvast naar uit. Ook zijn vriendengroep vindt het zalig. “Ze herinneren mij aan de Menne-affiches langs de wegen. Of ik mij zal voorbereiden? Helemaal niet, puur live! Ik bereid nooit iets voor, met uitzondering van een openingsdans voor een huwelijksfeest. Ik kijk naar mijn volk en draai volgens de aanwezigen. Voor mij moet het niet de hele avond boenkboenk zijn. Mijn voorkeur? Dat hangt af van in welke periode ik zit. Nu zit ik in de zomervibes met de Ibiza-stijl. Eén maand eerder was dat de new beat. De jaren zeventig, tachtig, daar ben ik gek van. Maar dat is ook afhankelijk welke feesten ik draai. Ik stream nu ook muziek. Ik heb online toegang tot een streamingprogramma met 44 miljoen nummers. Heb ik een nummer niet, dan kan ik dat direct streamen en ze horen dat nummer.”

Zaterdag 10 augustus vanaf 20 uur op de Mennefeesten: ‘Menne Ambiance Party’ met optredens van Lissa Lewis, Yves Segers, Luc Steeno, De Romeo’s, De Toâpe Geraapte, DJ Dennis vs Vjeetn. Presentatie: Dimitri Vantomme. Info: www.mennefeesten.be, www.hightlightevents.be, 0471 39 56 94 (DJ Dennis)

The post DJ Dennis draait plaatjes voor eigen publiek op de Mennefeesten: “Een battle met deejay Vjeetn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

Harry schakelt adviseurs in om terugkeer naar koningshuis te realiseren: “William lacht hartelijk met dat plan”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »

Defensie zet in op zij-instromers. “Een volledige hervorming van het statuut van militairen is noodzakelijk”

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »