Brasserie Uilenspiegel gesloten door voedselagentschap

Het bekende restaurant Uilenspiegel in Brugge, waarvan de uitbaters ook een ontwijde kerk uitbaten als showlocatie, werd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen voor onbepaalde tijd gesloten. “Bij de controles werden onder meer vervallen levensmiddelen vastgesteld”, zegt woordvoerder Hélène Bonte.

Na een beslissing van bevoegd federaal minister David Clarinval (MR) heeft het Federaal Voedselagentschap (FAVV) brasserie Uilenspiegel in de Langestraat in Brugge op 30 juli voor onbepaalde tijd gesloten. De zaak wordt uitgebaat door de stiefbroers Zowie Hayen en Mon De Rijck. Deze stiefbroers, die hun vader aanstelden als werknemer in de keuken van de zaak, stonden vorig jaar nog terecht voor de correctionele rechtbank in Ieper, waar ze veroordeeld werden voor diverse inbreuken rond voedselveiligheid in hun zaak.

De broers en hun vennootschap werden er dus veroordeeld tot fikse boetes maar ze blijken hardleers want de inbreuken zijn nog steeds niet van de baan. “De maatregel tot het intrekken van een toelating wordt uiteraard niet zomaar genomen. Het gaat om verschillende terugkerende inbreuken die werden vastgesteld tijdens verschillende (her)controles en die een impact hebben op de voedselveiligheid: vervallen levensmiddelen, inbreuken op de traceerbaarheid van levensmiddelen en inbreuken op de algemene en de levensmiddelenhygiëne”, zegt woordvoerster van het FAVV Hélène Bonte.

De horecazaak kan een nieuwe toelating aanvragen wanneer alle inbreuken zijn aangepakt. Zodra de aanvraag wordt ontvangen, heeft het FAVV 30 werkdagen de tijd om het administratief in orde te brengen en een controle ter plaatse uit te voeren om na te gaan of alle inbreuken wel degelijk werden aangepakt en er geen tekortkomingen meer kunnen worden vastgesteld die een impact hebben op de voedselveiligheid en de gezondheid van de consument.”

The post Brasserie Uilenspiegel gesloten door voedselagentschap is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gisèle Pelicot bedankt manifestanten die haar “kracht geven om strijd te voeren”, proces opnieuw uitgesteld

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft alle manifestanten bedankt die in Frankrijk en daarbuiten hebben betoogd om hun steun aan haar te betuigen. “Dankzij jullie heb ik de kracht om deze strijd tot op het einde te voeren”, zei ze. Ondertussen werd het proces opnieuw uitgesteld.

Lees meer »

Alec Segaert maakt favorietenstatus waar en pakt derde Europese titel op een rij, Robin Orins knap vierde

Alec Segaert heeft zich voor het derde jaar op rij gekroond tot Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. De 21-jarige Lendeledenaar was oppermachtig en was over 31,2 kilometer 30 seconden sneller dan de Zweed Jakob Söderqvist en de Nederlander Wessel Mouris. Segaert vervolledigt zo zijn hattrick en kan met vertrouwen toeleven naar het WK tijdrijden in Zürich over twee weken.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Marino verloor net zoals Hilde Crevits beide ouders op een week tijd: “Hij kon niet leven zonder haar en overleed de dag na haar begrafenis”

Marino Mahieu (65) maakte net hetzelfde mee als Hilde Crevits (57). De dag na de begrafenis van zijn mama Mariette (83) moest hij ook afscheid nemen van zijn papa Marcel (88). “Papa’s ogen blonken altijd als hij over mama sprak. Hij kon niet zonder haar en is de dag na haar begrafenis gestorven van verdriet. Ik heb het heel moeilijk

Lees meer »

Dertiger krijgt na 4 maanden cel grotendeels voorwaardelijke celstraf voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeerde voor de rechtbank in Kortrijk 4 jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes 5 keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager. Maar hij kwam er goedkoper vanaf, met

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

“Een schande”: Cesar Casier neemt het op voor Conrad Janssens na pijnlijke opmerkingen door speurders in ‘Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Zo krijgen Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss België Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), het zwaar te verduren, schrijft ‘TV Familie’. En dan vooral vanwege de pijnlijke uitspraken die de speurders in het programma over het koppel deden. “We zijn

Lees meer »

Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We dragen andere schoenen”

Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
The post Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We

Lees meer »