Bekend restaurant in Brugse binnenstad gesloten op bevel van voedselagentschap

Het bekende restaurant Uilenspiegel in het centrum van Brugge is sinds één week gesloten op bevel van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat bevestigt het agentschap.

Brasserie Uilenspiegel bevindt zich op het einde van de Langestraat in Brugge en is een bekende naam in de stad. In 2021 kreeg de horecazaak twee nieuwe zaakvoerders. Eind 2023 moesten ze al eens voor de rechtbank komen. Op 26 maart 2022 kregen ze immers een eerste keer inspecteurs van het FAVV over de vloer. Die stelden enkele overtredingen vast, waaronder een inbreuk op de hygiëne. De broers kregen een boete, maar die werd niet betaald. Het parket stelde een minnelijke schikking voor, maar de uitbaters legden die eveneens naast zich neer. Ze kregen bijgevolg een dagvaarding voor de rechtbank in Ieper in de bus.

“Had u de aanvankelijke boete betaald, dan stond u hier niet”, kregen de beklaagden te horen van de openbare aanklager. Ook de rechter legde de twee het vuur aan de schenen. “Weet dat u hier met de volksgezondheid speelt?”. De rechter veroordeelde het bedrijf achter de zaak tot een boete van 4.000 euro, waarvan 2.800 euro met uitstel voor 3 jaar.

Gesloten

En nu is de zaak dus sinds 30 juli opnieuw gesloten op bevel van het FAVV, zo bevestigt het agentschap. “De maatregel tot het intrekken van een toelating wordt uiteraard niet zomaar genomen”, zegt woordvoerster Hélène Bonte. “Het gaat om verschillende terugkerende inbreuken die werden vastgesteld tijdens verschillende (her)controles en die een impact hebben op de voedselveiligheid: vervallen levensmiddelen, inbreuken op de traceerbaarheid van levensmiddelen en inbreuken op de algemene en de levensmiddelenhygiëne.”

“De vestiging kan een nieuwe toelating aanvragen wanneer alle inbreuken zijn aangepakt”, legt Bonte uit. “Zodra de aanvraag wordt ontvangen, heeft het FAVV 30 werkdagen de tijd om het administratief in orde te brengen en een controle ter plaatse uit te voeren om na te gaan of alle inbreuken wel degelijk werden aangepakt en er geen tekortkomingen meer kunnen worden vastgesteld die een impact hebben op de voedselveiligheid en de gezondheid van de consument.”

De zaakvoerder was telefonisch niet bereikbaar. (MM)

The post Bekend restaurant in Brugse binnenstad gesloten op bevel van voedselagentschap is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We nemen risico’s, maar het is nu of nooit”: Bram en Lennert kiezen na 80 zomershows voor onzekere toekomst

Misschien wel dé revelatie van de zomer. Twee gitaristen, twee stemmen, één basdrum uit een doosje, en ruim 700 hits uit het hoofd. Bram en Lennert spelen ruim 80 shows, toeren met Lotti en Destadsbader, en vormen zonder twijfel het opmerkelijkste duo op de affiche van het Schlagerfestival. Al dwingt dat nieuwe succes wel tot keuzes. “We hebben allebei een

Lees meer »

Verkiezingsaffiches duiken weer op in straatbeeld: waarom ze bij lokale verkiezingen extra belangrijk zijn

Ze duiken stilaan weer op in het straatbeeld: de verkiezingsaffiches. Deze keer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. "Omdat veel lokale afdelingen onder een andere naam opkomen, zijn die affiches belangrijk", analyseert Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie. "Het wordt voor de kiezer een hele klus om zijn favoriete kandidaat te vinden in het stemhokje."

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »

En plots zit er een dildo in je rugzak: groep vrienden gaat viraal na hilarische controle op Brussels Airport

“Michiel, wat is er”, roept een van zijn vrienden al gierend met een Limburgse tongval. Enkele tellen ervoor ontdekt een securityagent tijdens de veiligheidscontrole op Brussels Airport een dildo in de rugzak van de jongeman. Kennelijk ook een verrassing voor Michiel zelf, zo verraadt het schaamrood op zijn gezicht. Van je vrienden moet je het hebben.

Lees meer »