Vandaag en morgen zonnig weer verwacht: NMBS legt extra treinen in naar de kust

Vandaag en morgen wordt het vrij zonnig in het hele land, met een zwakke tot matige wind. Dat meldt het KMI. Daarom legt de NMBS vandaag en morgen extra treinen in die van en naar de kust rijden, aldus de openbaarvervoermaatschappij in een persbericht. 

Meer krantenkoppen in België

Gouden huwelijksgeluk voor Christiane en Marcel

Marcel Dingemans (80) en Christiane Truyts (80) vierden vorig weekend hun vijftigste huwelijksverjaardag met een lekker etentje in restaurant Da Sergio. Een kleine dertig jaar geleden verhuisden ze van Kasterlee naar Blankenberge. “We kwamen hier toen al jaren op vakantie, en twee van onze drie kinderen woonden hier ook”, vertelt Marcel, die zijn prinses destijds
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens is nu ook de tweede verlaagde zone klaar. Op zaterdag 14 september vanaf 16 uur vond het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrassen. Na de officiële inhuldiging om 19 uur volgde een spectaculaire fonteinshow en gratis receptie.
The post Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Lees meer »

Een fiets leasen of kopen?

15:41 Steeds meer werknemers huren een fiets via het werk. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe maakt u de keuze tussen lease en een aankoop, al dan niet met een lening?

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Van dé sensatie in de Champions League tot een helft warmlopen in Kortrijk: waarom Club-spits Ferran Jutglà alweer op zijspoor zit

In 2022 behoorde hij zelfs tot de Spaanse voorselectie van Luis Enrique voor het WK, vandaag doet hij voornamelijk aan warmlopen bij Club Brugge. Het extreem hobbelige parcours van Ferran Jutglà (25), die bij de start van de Champions League een nieuwe low heeft bereikt. Of hoe een statement op zijn Instagram vandaag andermaal van toepassing is.

Lees meer »

Geschorste burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op lijst van Visie Moorslede: “Toch vol vertrouwen voor verkiezingen”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober niet worden vervangen. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. “We zijn echter strijdvaardig om de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet te gaan”, zegt lijsttrekker Nessim Ben Driss. “We blijven ervan overtuigd dat onze lijst weerbaar en sterk genoeg is om een mooi resultaat

Lees meer »

EXCLUSIEF. De rijzende ster van Wallonië dankzij wie Bart De Wever opnieuw formateur is: “Een regering tegen Kerstmis? Dan belanden we in de problemen”

“Tegen eind oktober moet er een federale regering komen.” Dat zegt Maxime Prévot, de man dankzij wie Bart De Wever (N-VA) opnieuw formateur kon worden, in een exclusief gesprek met HLN. De rijzende politieke ster in Wallonië en voorzitter van Les Engagés gunt ons een blik achter de schermen van de federale onderhandelingen en schuwt de straffe voorspellingen niet. “Als

Lees meer »

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »