Chihuahua Mike wordt voor de ogen van Nathalie doodgebeten door loslopende pitbull in Kortrijk: “In een park waar veel jonge kinderen spelen”

De Kortrijkse Nathalie Van Walleghem (49) beleefde vorige vrijdag een drama toen ze aan het wandelen was met haar twee chihuahua’s Mike en Sky in een parkje op de Venning. De twee hondjes werden aangevallen door een loslopende pitbull die haar hondje Mike doodbeet. Intussen weet Nathalie wie de eigenaar is van de pitbull. “Ik heb alles doorgegeven aan de politie.”

In het parkje waren niet veel mensen aanwezig. Nathalie, een koppel en de man met de pitbull. Tijdens die rustige avondwandeling werden beide spelende hondjes uit het niets aangevallen door een loslopende pitbull. “Mijn hondjes waren aan het dollen en keffen toen de pitbull in volle vaart kwam aangestormd: hij liep los, alles gebeurde toch zo snel”, zegt Nathalie stil. “Onze Sky kon wegvluchten, Mike jammer genoeg niet, de pitbull had hem bij zijn ruggengraat en begon hem te verscheuren. Het baasje van de pitbull sloeg zijn hond op het hoofd en sloeg met een stok op zijn achterste, maar niets hielp, de hond liet niet los. Daarna liet de pitbull dan toch los. Zijn baas en de hond zijn toen vertrokken zonder iets te zeggen”, aldus Nathalie, die onmiddellijk naar de dierenarts reed. “De dierenarts heeft direct foto’s genomen. Hij constateerde onmiddellijk interne bloedingen en dat de ruggengraat op verscheidene plaatsen kapotgebeten was. Er was slechts een oplossing mogelijk om Mike uit zijn lijden te verlossen en dat was hem laten inslapen.”

Klacht tegen onbekenden

Aanvankelijk had Nathalie geen benul wie de eigenaar van de pitbull was want hij verdween na het incident. “Hij liet niets achter, geen naam of telefoonnummer. Ik vernam later dat die man regelmatig in het park kwam en de hond los liet lopen. Misschien zou ik hem nog tegenkomen, ik hoopte dat hij zich bekend zou maken”, vertelt Nathalie. “Ik vraag me luidop af of dit kan in een park waar veel jonge kinderen spelen, dat een pitbull zonder riem gewoon mag loslopen. Dat is toch gevaarlijk en zeker ontoelaatbaar. Ik diende klacht in tegen onbekenden.” Literatuur leert ons dat er veel aanvallen van pitbulls zijn, zowel op honden als op kinderen. “De mensen die ook op het pleintje waren, waren niet samen met de man met de pitbull. Ze zijn later aan de praat geraakt. Ondertussen ben ik te weten gekomen van wie de hond is en heb alles doorgegeven aan de politie”, besluit Nathalie.

The post Chihuahua Mike wordt voor de ogen van Nathalie doodgebeten door loslopende pitbull in Kortrijk: “In een park waar veel jonge kinderen spelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

1 op 5 burgemeesters wil volgend jaar al betonstop: dit zijn de gemeenten waar nog heel weinig gebouwd zal worden

De Vlaamse overheid kondigt pas in 2040 een betonstop af waarbij open ruimte niet meer worden ingenomen om te bouwen. Maar 64 huidige burgemeesters willen al vanaf volgend jaar nieuwe verkavelingen in hun gemeente verbieden. Dat blijkt uit een analyse van de antwoorden die alle lokale lijsttrekkers gaven op de ‘Stem Van Vlaanderen’ — dé stemtest van HLN en VTM

Lees meer »

Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale

Het dorp Wijnendale krijgt tijdens de volgende politieke legislatuur nieuwe rioleringen. Ook worden diverse straten heraangelegd. Om dat gestroomlijnd te laten verlopen, heeft de gemeenteraad maandagavond een engagementsverklaring goedgekeurd.
The post Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale appeared first on KW.be.

Lees meer »

VTM luistert naar smeekbede van (ook beroemde) fans: ‘De Pfaffs’ keren terug op tv

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.
The post Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund appeared

Lees meer »

Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke

Op de gemeenteraad van september is een samenwerkingsovereenkomst tussen het lokaal bestuur, de Vlaamse Waterweg en Wegen en Verkeer West-Vlaanderen goedgekeurd, voor een studie om een verkeersveilig waterplein in Adinkerke te creëren.
The post Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostende blikt bijzonder tevreden terug op Ensor 2024: “Nog lang impact op ons imago”

Na negen maanden vol boeiende activiteiten en culturele evenementen eindigt Ensor 2024 in Oostende dit weekend. Het veelzijdige stadsfestival, georganiseerd naar aanleiding van het 75-jarig overlijden van de beroemde kunstenaar James Ensor, blikt bijzonder tevreden terug. Dit weekend volgt nog een grote apotheose rond de Duinenkerk, waar het graf van de kunstenaar is (zie p. 6).
The post Oostende

Lees meer »

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »