Belgische toerist (81) wordt onwel tijdens zwempartij in Sardinië en sterft

Een 81-jarige Belgische toerist is maandagochtend om het leven gekomen tijdens een zwempartij aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sardinië.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Afvalophaler in levensgevaar na aanrijding in Gent

Een medewerker van Ivago werd vrijdagmiddag, iets voor 13 uur, aangereden in de Gaverlandstraat in het Gentse Drongen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De straat was even afgezet, maar werd iets na 15 uur weer vrijgegeven.

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al tien jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Staking bij Boeing voorlopig afgewend

17:59 Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing een grote staking in zijn fabrieken in de omgeving van Seattle zal kunnen afwenden. Er werd een voorlopig akkoord bereikt met een belangri…

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) over hoe haar ouders Jean-Marie en Carmen leven sinds de home-invasion: “Mama slaapt al meer dan een jaar op de zetel”

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

LIVE VUELTA. “Degelijk, maar geen superdag”: Campenaerts speelt hot seat kwijt, topfavoriet Küng zet beste tussentijd neer

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Okra Moorsele viert zijn 80-jarigen

Elk jaar viert seniorenvereniging Okra begin augustus de Ommegangsfeesten. Het is telkens een feestelijk programma met dit jaar een start met koffie en taart, een geslaagd concert en een barbecue voor alle leden. Op dit feest zet Okra ook zijn 80-jarigen in de bloemen. Dit jaar waren er 12 Okraleden die hun 80ste verjaardag mogen
The post Okra Moorsele

Lees meer »

De Barkentijn, de plek die hele generaties de zee liet ontdekken, viert 100ste verjaardag: “Met renovatie en nieuwbouw kan het nog jaren mee”

De Barkentijn viert dit weekend zijn honderdste verjaardag. De villa op de dijk van Nieuwpoort zorgt er al decennia voor dat kinderen, families en gepensioneerden – waarvan velen het financieel lastig hebben – een unieke vakantie beleven. Wij blikken terug én vooruit met de voormalige en de huidige directeur: Jo Rousseau en Nicolas Vermote.
The post De Barkentijn, de

Lees meer »