Oshin Derieuw strandt in kwartfinale en grijpt nét naast olympische medaille: “Ben niet ontgoocheld”

De Kuurnse boksster Oshin Derieuw heeft zich zaterdagavond niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het olympisch bokstoernooi op de Spelen in Parijs. De 37-jarige verloor in de klasse tot 66 kilogram in de kwartfinales van het Chinese tweede reekshoofd Liu Yang op punten (5-0).

De als zevende geplaatste Derieuw was vrij in de eerste ronde en won donderdag ook haar eerste kamp tegen de Kaapverdische Ivanusa Moreira, maar had het heel moeilijk tegen Yang. De Chinese had in iedere ronde het overwicht en haalde het uiteindelijk makkelijk op punten met 5-0 (29-28, 30-27, 29-28, 30-27 en 29-28). Daarmee greep Derieuw naast een plek in de halve finales, die recht geeft op een olympische medaille. In het olympisch boksen (drie ronden van drie minuten) krijgen de verliezers van de halve finales immers allebei brons.

In de kwartfinales neemt Yang het op tegen de Taiwanese Nien Chin Chen. Zij nam zaterdagavond makkelijk op punten de maat van de Oezbeekse Navbakhor Khamidova (5-0).

Oshin Derieuw werkte in Parijs haar eerste Olympische Spelen af. Ze dwong haar olympisch ticket vorige zomer af op de Europese Spelen in Polen, waar ze brons won. Nooit eerder kon een Belgische boksster zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

“Ik heb gedaan wat ik kon doen, heb toch enkele raken klappen uitgedeeld. Maar goed, ze is beter, de regerende wereldkampioene”, reageerde Derieuw na haar laatste optreden in de Arena Paris Nord. “Ik ben niet ontgoocheld, kon een goeie wedstrijd boksen, heb het haar niet gemakkelijk gemaakt.”

De 37-jarige Derieuw dwong haar olympisch ticket vorige zomer af tijdens de Europese Spelen in Krakau, waar ze met brons naar huis ging. “Polen blijft het mooiste moment uit mijn carrière, die kwalificatie. Dit was mooi om die cirkel rond te maken”, legt ze uit. “Ik ga hier niet met een medaille naar huis, maar wel met een blij gevoel.”

Of Derieuw na dit olympisch avontuur actief zal blijven in het amateurboksen of, zoals die andere olympiër Victor Schelstraete zal overstappen naar het profcircuit, is nog geen uitgemaakte zaak. “Ik weet het nog niet. Ik hou van amateurboksen, vind het heel mooi, sportief. Ik ga nu alles op een rijtje zetten. Ik heb hier toch top acht behaald, dus zal mijn contract (bij Sport Vlaanderen) verlengd worden, als ik verder doe. Ik boks sowieso nog heel graag. We zullen zien wat mijn lichaam nog aankan.”

The post Oshin Derieuw strandt in kwartfinale en grijpt nét naast olympische medaille: “Ben niet ontgoocheld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Trucker vrijgesproken voor vluchtmisdrijf na aanrijding van tuinmuurtje in Veurne

Een trucker werd in de politierechtbank vrijgesproken van vluchtmisdrijf nadat hij tijdens het manoeuvreren in de straat een tuinmuurtje had aangereden in Veurne. P.F. had na het ongeval wel aangebeld, maar er was niemand thuis. Hij verwittigde zijn werkgever die op zijn beurt de politie niet meer belde. De man kreeg wel nog een geldboete van 400 euro, de helft

Lees meer »