Opnieuw hevige rellen in Groot-Brittannië na steekpartij Southport: meer dan 90 arrestaties

De Britse oproerpolitie is zaterdag weer massaal opgetrommeld in verschillende Britse steden, nadat eerdere betogingen op rellen zijn uitgedraaid. In totaal werden meer dan 90 mensen gearresteerd. Ook zondag zijn er protesten gepland.

 

Meer krantenkoppen in België

Met dank aan Lisa Hanze: Voodoo Village dorp van liefde en connectie (en zo weinig mogelijk gsm’s)

Voodoo Village. Veelzijdig, verrassend en verbindend. Grimbergs elektronisch en populair mini-dorp waar de Voodoo People – over zaterdag en zondag heen in totaal met 30.000 – zich onderdompelen in de vetste ravedecors (The Forest!). Terwijl in ‘The Oracle’, een uniek Belgisch festivalcocon, deconnectie moet leiden tot reconnectie. Gsm’s zijn er niet toegelaten. Met dank aan Lisa Hanze (29) en Maxim

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De weg naar Het Journaal was met Blokken geplaveid”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Ben Crabbé, die op donderdag 5 september een jubileum viert: precies 30 jaar geleden begon hij als presentator van Blokken. In die periode schreven trouwens heel wat West-Vlaamse kandidaten quizgeschiedenis.
Ben mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Ben Crabbé: “De

Lees meer »

Loslopend schaapje is politie al een maand te snel af: “Hij beweegt als een echte snelheidsduivel”

De lokale politiezone van Balen-Dessel-Mol is al een maand op zoek naar een zwart schaap. Het dier werd al verschillende keren gezien aan het bruggetje over de Molse Nete, in de omgeving van de natuur, maar kon nog niet gevat worden. Al blijkt de oplossing volgens Kemp vzw, een organisatie die met schaapskuddes begrazingsopdrachten uitvoert, niet onmogelijk.

Lees meer »

Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest

Het volledig nieuwe NAVIGO Visserijmuseum opent op 7 september de deuren en dat gebeurt met een groots volksfeest op de museumsite met twee nieuwe entiteiten: een museumdepot met kooktheater en een museumvleugel, met potvis Valentijn als grote blikvanger.
The post Koksijde viert opening van gloednieuw NAVIGO Visserijmuseum met groots volksfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste”

Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 september, is het dag op dag 80 jaar geleden dat Moorsele bevrijd werd. Ervaringsdeskundigen Georges Dumortier (92) en André Delrue (93) en enkele supporters van erfgoedvereniging Mortsella halen herinneringen op aan die periode.
The post Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »