Ondanks duidelijke richtlijnen toch weer sluikstorten tijdens verlof aan ‘t Ateljee in Wervik

Tweedehandswinkel ’t Ateljee in de Duivenstraat in Wervik is tot 20 augustus gesloten wegens vakantie. In de inkomhal ligt een pak plastic zakken met kleding en schoenen, wat geen zicht is voor passanten. Aan de inkom hangt nochtans uit dat er tijdens de sluiting niks mag worden afgezet.

In het verlengd weekend van Vlaanderen Feest 11 juli was ’t Ateljee enkele dagen dicht en toen werden ook heel wat zakken en spullen afgezet. “Vroeger hadden we hier frequenter last van”, zegt schepen Lien Deblaere (Vooruit). “Hopelijk blijft het bij deze paar keer. We zetten in op extra sensibilisering. Er hangt nu info uit dat goederen aan de deur zetten niet mag, maar waar men wel terecht kan als ‘t Ateljee gesloten is. Er hangt ook uit dat wie goederen aan de deur zet dit beschouwd kan worden als sluikstorten en bijgevolg resulteert in een GAS-boete.”

“Als het probleem zich vaker stelt, dan gaan we effectief optreden en overgaan tot een eerste verwittiging en wie een tweede keer gezien wordt, krijgt een GAS-boete. We zijn hier eerder voorzichtig mee want dan kunnen we de afgezette goederen ook niet meer voor verkoop gebruiken, wat ook verspilling is.”

Tijdens de sluiting komen er dag na dag zakken bij en ook spullen zoals bakplaten en een huishoudtoestel. Tijdens de sluiting kan men wel terecht in buurthuis De Kier in de Gosserieslaan op dinsdag-, woensdag- en vrijdagnamiddag van 14 tot 17 uur. Een andere mogelijkheid zijn natuurlijk ook de kledingcontainers op diverse plaatsen.

The post Ondanks duidelijke richtlijnen toch weer sluikstorten tijdens verlof aan ‘t Ateljee in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kinderopvang Babs houdt eigen versie van Olympische Spelen

Parijs stond deze zomer volledig in het teken van de sport. Nadat er tal van fantastische prestaties werden geleverd op de Olympische Spelen toonden ook de deelnemers aan de Paralympische Spelen wat ze in hun mars hebben. Maar ook in Sint-Eloois-Winkel was Parijs nooit ver weg. Kinderopvang Babs organiseerde namelijk een eigen versie van de
The post Kinderopvang Babs

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »

“Ze zullen moeten reageren, vrees ik”: Marc Degryse betwijfelt of nederlaag van Frankrijk wel zo’n goede zaak is voor de Rode Duivels

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Sint-Kruis maakt zich op voor een druk kermisweekend

Tijdens het weekend van 14 en 15 september viert Sint-Kruis naar jaarlijkse traditie zijn Sint-Kruis kermis. Voorzitter Seraphin Bouuaert en zijn nieuwe ploeg slaagden erin om alle standen voor rommelmarkt en straatfeest ingevuld te krijgen.
The post Sint-Kruis maakt zich op voor een druk kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

“Urenlang afgemat en uitgescholden en ze kreeg bierdouche over zich”: zo beleefde prinses Amalia haar studentendoop

Haar grote droom is in vervulling gegaan. De Nederlandse kroonprinses Amalia (20) is officieel lid geworden van het Amsterdamsch Studenten Corps, de grootste studentenclub van het land. Om er écht bij te horen, moest de oudste dochter van Willem-Alexander (57) en Máxima (53) een studentendoop ondergaan. En volgens ‘Story NL’ had haar ‘koninklijke status’ daar geen enkele waarde. “Amalia zal

Lees meer »

Eerste Talentcenter voor studiekeuzebegeleiding in West-Vlaanderen bevindt zich in Kortrijk

Op maandag 9 september werd het zevende Talentcenter van Voka officieel geopend in Flanders Make in de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, de eerste in West-Vlaanderen. In het Talentcenter ontdekken leerlingen van het zesde leerjaar tot en met het tweede middelbaar hun talenten en interesses om zo een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.
The post Eerste Talentcenter voor

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »