Nafi Thiam, die geschiedenis kan schrijven, legt zichzelf geen specifiek doel op: “Maar ik wil niet van de piste stappen met spijt”

Nafi Thiam wil in Parijs een derde olympische titel aan haar palmares toevoegen. Daarmee zou ze, alweer, geschiedenis schrijven. In haar uitspraken vooraf blijft ze voorzichtig. “Ik kon goed trainen, maar we zien wel.” 

Meer krantenkoppen in België

Zelfcensuur of mee met de tijd? Toni Coppers wijzigt hier en daar het taalgebruik in zijn oude thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonnage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Adele laat 200 miljoen dollar schieten omdat ze geen zin heeft in extra concerten na München

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

Diamant voor Diana en André

Diana Braekevelt en André Vandeweghe werden op zaterdag 24 augustus op het gemeentehuis ontvangen voor de huldiging naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Beiden, afkomstig van Pittem, genieten ze vooral van al het goede in het leven.
The post Diamant voor Diana en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Werkstraffen tot 300 uur en celstraffen met uitstel voor 18 Genk-supporters na derby van twee jaar geleden tegen STVV

14 KRC Genk-supporters die de politie in maart 2022 aanvielen en bekogelden met een molotovcocktail en cobravuurwerk na de derby tussen Genk en Sint-Truiden, hebben van de rechtbank in Tongeren werkstraffen tot 300 uur gekregen. 4 andere supporters kregen een gevangenisstraf van 10, 15 en 18 maanden met uitstel. Een andere supporter moet ook een schadevergoeding betalen aan een politie-inspecteur

Lees meer »