LIVE MIDDEN-OOSTEN. Biden uit kritiek op moordaanslag Hamas-leider – Hezbollah valt Israël aan met “tientallen raketten”

Volgens Iran zullen bondgenoten van Hezbollah niet enkel militaire doelen viseren als vergelding voor de moord op hun commandant Fuad Shukr. Er is sprake van “een harde en bloedige wraak”. Het Israëlische leger blijft intussen belangrijke tegenstanders uitschakelen. Zo werden bij twee verschillende droneaanvallen naar verluidt een Hamas-commandant en een prominent Hezbollah-lid gedood. Beiden zaten in de wagen toen ze getroffen werden. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

KIJK. Spektakel in Zürich: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Klaar met woke en middelmatigheid? In Ardennen start school voor ‘complotdenkers’ met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’

Ben jij een kuddedier dat niet voor zichzelf kan denken? Dan is deze school niet voor jou. Nova Academia – een nieuw instituut in het Waalse Theux – is bestemd voor ‘echte volwassenen’. Vanaf september biedt de school een geluid tegen middelmatigheid, wokeïsme en vrouwen die geen kinderen krijgen. Met Willem Engel als ‘hoofd cultuur’ – en dat allemaal voor

Lees meer »