KIJK. “Dit smaakt een beetje vies”: Courtois steekt hand in eigen boezem na tegengoal in El Clásico

Tevreden over het gevoel, maar niet over die tweede tegentreffer. Thibaut Courtois (32) verloor met Real Madrid tijdens hun tournee in de Verenigde Staten van FC Barcelona. Verliezen van de grote rivaal, zelfs in een oefenmatch, is nooit leuk. En een ongelukkige tegengoal slikken ook niet. “Ik baal toch wel. Ik schatte de stuit een beetje verkeerd in. Maar voorts voel ik me heel goed.” 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt woensdag uit een analyse van De Tijd op basis van gegevens van het ­Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Diependaele legt vandaag Septemberverklaring af in Vlaams Parlement – Ministerposten in Vlaamse regering zijn verdeeld

Na zijn eedaflegging bij de koning, zal toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag, op de laatste dag van de maand, de Septemberverklaring afleggen. In die verklaring zal de nieuwe Vlaamse premier de krachtlijnen van het geplande regeringsbeleid uit de doeken doen. Ook wordt vandaag de nieuwe parlementsvoorzitter aangeduid. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Vijftienjarige vermoedelijke islamist opgepakt in Duitsland

Een 15-jarige vermoedelijke islamist uit de Duitse stad Wuppertal is vorige maand opgepakt: hij wordt ervan verdacht plannen gemaakt te hebben om een aanslag te plegen. Dat melden aanklagers in het naburige Düsseldorf donderdag. De jongeman wordt vastgehouden sinds 20 september. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Hoe een natuurfenomeen als orkaan Helene uitgroeit tot onderwerp van de kiescampagne voor het Witte Huis

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben het rampgebied in het zuidoosten van de VS bezocht waar orkaan Helene verwoesting heeft gezaaid. Eerder had de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het gebied ook bezocht. De politici spreken hun steun uit voor de getroffen bevolking, maar de orkaan maakt intussen ook deel uit van hun verkiezingscampagnes.

Lees meer »

Expert verrast door grondoperaties in Libanon: “Ik geloof niet dat Israël een echte grondoorlog gaat beginnen”

De “beperkte grondoperaties” in Libanon hebben Peter Malcontent, expert in het Israëlisch-Palestijnse conflict, verrast. “Maar neen, dit is niet het begin van een invasie waarbij Libanon helemaal onder de voet wordt gelopen.” Malcontent legt uit waarom Israël de operatie voorlopig beperkt houdt: “Tegen Hamas vechten is helemaal wat anders dan tegen Hezbollah.”

Lees meer »

“Van zijn privéleven zag niks, maar dan ook niks, het daglicht”: de twee gezichten van pastoor Bernard (60), na de fatale avond met drugs en seks

“D. is een man met twee gezichten. Je hebt zijn onberispelijk werk als pastoor. En dat ander leven, dat bleef verborgen in de schaduw. Tot nu.” Priesters, medewerkers en parochianen proberen nog steeds te vatten wie priester Bernard D. (60) werkelijk is. De man was een katholieke duizendpoot, een laatbloeier die er ooit van droomde om als landbouwingenieur naar de

Lees meer »