EU-landen vragen Venezuela om verkiezingsdocumenten te publiceren

Verschillende EU-landen hebben Venezuela zaterdag opgeroepen tot “de snelle publicatie van de verkiezingsdocumenten”. De staatshoofden of regeringsleiders van Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Duitsland, Polen en Portugal hopen op die manier dat er snel duidelijkheid komt over de uitslag van de omstreden presidentsverkiezingen. 

Meer krantenkoppen in België

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. 10.37! Mondo Duplantis kan het ook op de 100m: polsstokspringer klopt hordeloper Karsten Warholm

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting,

Lees meer »

Huurprijzen sterkst gestegen in landelijke gemeenten, maar West-Vlaanderen blijft goedkoopste provincie om te huren

Niet enkel de vastgoedprijzen, ook de huurprijzen zijn in 2024 opnieuw gestegen. Momenteel kost het gemiddeld 826 euro per maand om in West-Vlaanderen een woning te huren, dan is zo’n 30 euro meer dan in 2023. Toch blijven we de goedkoopste provincie om te huren, dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).
The post Huurprijzen

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: volgt het hier live

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge

Zaterdag ging ‘Het Verjaardagsboek’, de nieuwe Bumba-show, in première in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Deze nieuwe theatertour is een feesteditie, want het clowntje Bumba, de vriend van de allerkleinsten, mocht dit jaar 20 kaarsjes uitblazen.
The post Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »