‘Er was een plan en dat hebben we tot in de puntjes uitgevoerd’: hoe Remco Evenepoel naar de gouden medaille reed

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis langer thuis na geboorte van zoontje: “Na bevalling kon ik niet meer rechtop zitten”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Waarom je beter niet uitglijdt over een ananas in de groenteafdeling

Als jij in de fruitafdeling van de supermarkt struikelt over een stuk fruit, dan moet de verzekeraar van de winkel jouw schade niet vergoeden. Val je over datzelfde stuk fruit in eender welke andere afdeling, dan komt de verzekering van de supermarkt wél tussenbeide. Thierry Vansweevelt is hoogleraar aansprakelijkheidsrecht aan de UAntwerpen en legt uit wat dit ‘groenterestenarrest’ precies inhoudt.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

Jozef en Jacqueline zwaaien met goud

Op 2 augustus 1974 beloofden Jozef Dierckx (73) en Jacqueline De Ridder (72) elkaar eeuwige trouw. Het koppel werd dan ook ontvangen op het stadhuis voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Daar werden ze in de bloemetjes gezet. Dat hun liefde voor elkaar niet bekoeld is, was er dan ook aan te zien. Jozef
The post Jozef en

Lees meer »

Lokale weerman Tometeo voorspelt droog weer voor Izegem Koers (maar wellicht neerslag tijdens de afterparty)

Een voorspelling over de uitslag van de wielerwedstrijd doet hij niet, maar de lokale weerman Tometeo (Tom Dutoit) ziet op zijn weerkaarten dat het peloton vandaag geen regen over zich heen zal krijgen. Voor de afterparty, ook niet onbelangrijk voor de vele wielerfans en andere leutezoekers, zal het wellicht niet droog blijven. Maar dat zal niet beletten dat vele duizenden

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer

Alexander Doom zet na elf jaar de samenwerking met zijn trainer Philip Gilson stop. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Roeselarenaar kiest in de toekomst voor een duo als trainer: Koen Bellemans en Tine Bex.
The post Alexander Doom wisselt na elf jaar van trainer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk gaat kiesstrijd aan met volledige lijst en programma: “Handleiding tot beter stadsbestuur”

Vlaams Belang Kortrijk trekt ten strijde met een volledige lijst van 41 kandidaten. “Onze partij kiest daarbij resoluut voor vernieuwing, verjonging en vervrouwelijking”, zegt kopman en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch. “Ik ben bijzonder fier op al onze kandidaten en dankbaar dat zij stuk voor stuk hun nek uitsteken opdat ‘Kortrijk weer van óns’ wordt.”
The post Vlaams Belang Kortrijk gaat

Lees meer »