Vlaams Belang Wervik maakt eerste speerpunten voor verkiezingen bekend

Het Vlaams Belang Wervik neemt met grote ambities aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober deel. Het maakte de eerste speerpunten bekend. “We willen opkomen voor een menselijk beleid in Wervik, Geluwe en Kruiseke”, stelt voorzitster Sabine Bille. “We willen ervoor zorgen dat Wervik zijn waarden en normen behoudt zodat wij die kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Eerder maakte Vlaams Belang Wervik de top drie op de lijst bekend. Lijsttrekker wordt Sarah T’Joens. Sinds juli zetelt ze in het Vlaams Parlement. “Vlaams Belang Wervik wil realistisch zijn en de partij zijn die voor en achter het volk staat”, benadrukt ze. “Communicatie en inspraak is voor ons heel belangrijk. We willen luisteren naar het volk en vooral duidelijk communiceren. Pronken met prestigeprojecten is niet ons ding. Als de Wervikanen ons de kans geven om te zetelen in de gemeenteraad zullen wij eerst en vooral evaluatie en bijsturing vragen van huidige projecten en beslissingen.”

Speerpunten

“De belangrijkste speerpunten zijn: een preventief veiligheidsbeleid, welzijn en zorg, communicatie en inspraak, opgroeien en ouder worden in Wervik, vervreemding tegengaan, succesvol en eerlijk ondernemen, een beter financieel beheer, jeugd en het tenslotte het duidelijk benadrukken van het Vlaams karakter van de stad.”

De plaatselijke afdeling werd tijdens de verkiezingen op zondag 9 juni zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement de grote winnaar en werkt ondertussen volop aan het verkiezingsprogramma. “Ons programma zal in het teken staan van opgroeien in Wervik”, aldus ondervoorzitter Jean-Philippe Vercruysse. “Van de allerkleinsten tot onze senioren, iedereen moet zich thuis voelen. Kinderopvang, verenigingen, betaalbaar wonen en leven en ouder worden in Wervik. Het zal voor ons allemaal even belangrijk zijn en we hopen op de steun van de bevolking zodat we met een krachtig signaal en vol goede moed aan de nieuwe legislatuur kunnen beginnen.”

The post Vlaams Belang Wervik maakt eerste speerpunten voor verkiezingen bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

“Belangrijke stemmen in het land zeggen dat hij beter zou opstappen”: is Zelensky’s regerings­her­vor­ming een wanhoopspo­ging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Paniek tijdens concert van Green Day: groep in allerijl van podium gehaald nadat drone opduikt boven publiek

Tijdens hun optreden in Detroit stormt Green Day plots het podium af. Op beelden is te zien hoe iemand naar de bandleden toesnelt en hen duidelijk maakt dat ze het podium moeten verlaten. Volgens verschillende bronnen had de beveiliging vlak daarvoor een drone opgemerkt. De muziek stopt abrupt, terwijl het publiek verward blijft doorzingen. Na een tiental minuten komt de

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Justitie VS vervolgt leiders Hamas voor terrorisme

Bij een Israëlische aanval op een kamp in de Gazastrook zijn dinsdag acht leden van de militante Palestijnse groepering Hamas omgekomen, aldus het Israëlische leger. Volgens de door Hamas gecontroleerde gezondheidsautoriteit werden 33 mensen gedood en 67 anderen verwond tijdens gevechten in de Gazastrook in de afgelopen 24 uur. In New York komt woensdag de Veiligheidsraad samen voor een spoedzitting

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »

“Wanneer ik dat uniform aantrek, denk ik aan mijn grootvader”: comeback in ‘14-18’ heeft veel betekenis voor Bert Verbeke

Het grote publiek heeft maar liefst tien jaar gewacht om de drie vrienden Jelle Cleymans (39), Jonas Van Geel (39) en Bert Verbeke (41) opnieuw samen op het podium te zien. Bert maakt zijn terugkeer in de spektakelmusical ‘14-18’ als Albert. In gesprek met HLN deelt Bert waarom deze comeback zo bijzonder voor hem is, hoe hij de vele voorstellingen

Lees meer »