Verenigde Staten draaien deal met vermeend brein achter aanslagen 11 september terug

De Verenigde Staten annuleren de deal die ze eerder deze week waren overeengekomen met Khalid Sheikh Mohammed, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, en twee medeplichtigen. In ruil voor een schuldbekentenis zouden de drie levenslange gevangenisstraf krijgen, in plaats van mogelijk de doodstraf. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar hier mag zeker ook gelachen worden”

In de Langestraat 129 gaat Charlotte Verrecas (40) van start met Troostbar. Je kunt er genieten van een kopje koffie, een biertje of stukje taart. Tegelijk kan je ook troost vinden in troostcadeautjes of boeken ontdekken over rouw en verlies. “Maar hier mag zeker ook gelachen worden!”, zegt Charlotte.
The post ‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar

Lees meer »

Bijzonder nieuw personeelslid op eerste schooldag in Linter

In basisschool de Regenboog in Drieslinter-Neerlinter heeft zich op de eerste schooldag een bijzondere medewerker aangemeld. Geen leerkracht maar wel een jonge hond. Die blijft een heel jaar op school om het kinderen aangenamer te maken. "Pablo is een echte aanwinst voor onze school," zegt een enthousiaste directeur.

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Kinderopvang Babs houdt eigen versie van Olympische Spelen

Parijs stond deze zomer volledig in het teken van de sport. Nadat er tal van fantastische prestaties werden geleverd op de Olympische Spelen toonden ook de deelnemers aan de Paralympische Spelen wat ze in hun mars hebben. Maar ook in Sint-Eloois-Winkel was Parijs nooit ver weg. Kinderopvang Babs organiseerde namelijk een eigen versie van de
The post Kinderopvang Babs

Lees meer »