“Toernooi begint nu pas”: Red Lion Arthur De Sloover kijkt uit naar kwartfinale tegen Spanje

Na een overtuigende groepsfase moeten de Red Lions in hun jacht op een tweede olympische titel zondag voorbij Spanje. Arthur De Sloover beseft dat met de knock-outfase een ander toernooi start.

“We zijn naar hier gekomen met als doel zeker de kwartfinales te halen. We wisten dat als we onze job zouden doen, we hier zouden staan. En als ik eerlijk ben, begint het toernooi nu eigenlijk pas”, zegt hij zaterdag tijdens een vooruitblik in het olympisch dorp. “Het is zaak om het nu wedstrijd per wedstrijd aan te pakken en te proberen zo ver mogelijk te geraken.”

Geen onderschatting

Spanje eindigde weliswaar pas als vierde in poule A, maar volgens De Sloover wanen de Lions zich zeker en vast niet zegezeker. “We gaan Spanje absoluut niet onderschatten. In de andere poule lag alles heel dicht bij elkaar in de top vier. Spanje won zelfs van de groepswinnaar (2-0 tegen Duitsland, red.). Het toont dat de kwaliteit heel hoog is. We hebben ze in Tokio ook getroffen in de kwartfinale. Dat was een hele moeilijke wedstrijd en ik denk dat ze nu sterker zijn. Het zal op details aankomen.”

De Lions wonnen een maand geleden in Antwerpen twee keer van Spanje in de Pro League (3-2, 4-1, red.). Maar die matchen zijn geen referenties, zegt de 27-jarige verdediger. “Ze speelden met een B-elftal. Van hun team dat hier is, deden er drie of vier jongens mee. Dat zegt dus helemaal niets. Zij zullen ongetwijfeld heel scherp zijn, maar dat zullen wij ook zijn.”

Gebrand op goud

De hockeymannen zijn al jaren wereldtop en hebben elke mogelijke trofee in de prijzenkast. “Maar sinds Tokio hebben we op grote toernooien geen goud meer gewonnen”, weet De Sloover. “Je voelt binnen de groep dat dit begint te knagen. We zijn er echt op gebrand om hier onze titel te verlengen.”

The post “Toernooi begint nu pas”: Red Lion Arthur De Sloover kijkt uit naar kwartfinale tegen Spanje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »

Buurtcomité Bosmolens pakt op zondag 15 september opnieuw uit met bewonersreceptie en prijsuitreiking fotozoektocht

De buurtreceptie van de Bosmolens, waarop alle wijkbewoners welkom zijn, is ondertussen al een traditie geworden. De feestlocatie is opnieuw buurtgebouw Molenwiek (bereikbaar via de Karel de Goedelaan). Het eerste glas wordt geschonken op zondag 15 september om 11 uur. Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om de winnaars van de fotozoektocht bekend te maken.
The post Buurtcomité

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

KIJK LIVE. Bedrijvige Evenepoel kan sprint niet ontlopen, Govekar wint slotrit Tour of Britain – Kijk hier naar de nabeschouwing!

Zonder een onfortuinlijke Magnier, zag Evenepoel in de slotetappe van de Tour of Britain zijn kans. Maar ondanks veelvuldige pogingen raakte de olympische kampioen niet weg. In de onvermijdelijke massasprint was de Sloveen Govekar de snelste. Kijk hieronder naar de nabeschouwing van de Britse rittenkoers, met deskundig commentaar van Michel Wuyts. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar

Lees meer »